Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

SINGULAIR 4 mg granule

Montelukast

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de începerea utilizării acestui medicament de către copilul dumneavoastră.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru copilul dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale copilului dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsi ţi:

  1. Ce este SINGULAIR şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte de utilizarea SINGULAIR

  3. Cum se utilizează SINGULAIR

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează SINGULAIR

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE SINGULAIR ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   SINGULAIR este un antagonist al receptorilor pentru leucotriene care blochează efectul substanţelor numite leucotriene. Leucotrienele determină îngustarea şi inflamarea căilor respiratorii din plămâni. Prin blocarea leucotrienelor, SINGULAIR ameliorează simptomele de astm bronşic şi ajută la controlul astmului bronşic.

   Medicul dumneavoastră a prescris SINGULAIR pentru tratamentul astmului bronşic al copilului dumneavoastră, pentru prevenirea simptomelor de astm bronşic din timpul zilei şi nopţii.

   • SINGULAIR este utilizat pentru tratamentul pacienţilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 5 ani care nu sunt controlaţi adecvat prin tratamentul actual şi care necesită tratament suplimentar.

   • De asemenea, SINGULAIR poate fi utilizat ca alternativă de tratament la corticosteroizi administraţi pe cale inhalatorie pentru pacienţi cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani, care nu au utilizat recent pentru astmul bronşic corticosteroizi pe cale orală şi care s-au dovedit a fi incapabili să utilizeze corticosteroizi pe cale inhalatorie.

   • De asemenea, SINGULAIR ajută la prevenirea îngustării căilor respiratorii induse de efortul fizic, la pacienţi cu vârsta de 2 ani şi peste.

    Medicul dumneavoastră va determina cum trebuie utilizat SINGULAIR, în funcţie de simptomatologie şi de severitatea astmului bronşic al copilului dumneavoastră.

    Ce este astmul bronşic?

    Astmul bronşic este o boală de lungă durată. Astmul bronşic include:

   • respiraţie dificilă determinată de îngustarea căilor respiratorii. Această îngustare a căilor aeriene se agravează sau se ameliorează ca răspuns la condiţii diferite.

   • căi respiratorii sensibile, care reacţionează la numeroşi stimuli cum ar fi fum de ţigară, polen, aer rece sau efort fizic.

   • umflarea (inflamaţia) mucoasei care căptuşeşte căile respiratorii.

    Simptomele astmului bronşic includ: tuse, respiraţie şuierătoare (wheezing) şi senzaţie de constricţie toracică.

  2. ÎNAINTE DE UTILIZAREA SINGULAIR

   Spuneţi medicului dumneavoastră despre toate problemele medicale sau alergiile pe care copilul dumneavoastră le are sau le-a avut.

   Nu administraţi SINGULAIR copilului dumneavoastră dacă

 • este alergic (hipersensibil) la montelukast sau la oricare dintre celelalte componente ale SINGULAIR (vezi punctul 6, „INFORMAŢII SUPLIMENTARE”).

Afla mai multe acum ...

Aveţi grijă deosebită cu SINGULAIR

Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi
Cateva Tratamente Naturiste utile