Prospect QUETIAPINA – Depresie Agitatie

Prospect: 

  1. Quetiapină Teva poate fi utilizat pentru tratamentul mai multor boli, precum:

 • Schizofrenie: afecţiune în care puteţi vedea, auzi sau simţi lucruri care nu sunt reale, de a crede lucruri care nu sunt adevărate sau de a vă simţi neobişnuit de suspicios, anxios, confuz, vinovat, tensionat sau deprimat.

 • Manie: afecţiune în care puteţi simţi stare de excitaţie, senzaţia de “plutire”, agitaţie, entuziasm sau hiperactivitate, tulburări de judecată inclusiv stare de agresivitate, comportament de distrugere.

 • Depresie din cadrul tulburării bipolare şi episoadele depresive majore din cadrul tulburării depresivă majoră: afecţiune în care puteţi să vă simţiţi trist sau puteţi să realizaţi că sunteţi depresiv, aveţi senzaţie de vinovăţie, lipsă de energie, pierderea apetitului pentru alimente sau tulburări de somn.

  Când Quetiapină Teva este utilizat pentru episoade majore de depresie în cadrul bolii depresive majore, acesta va fi administrat ca tratament adjuvant la terapia cu un alt medicament folosit pentru tratamentul acestei afecţiuni.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

QUETIAPINĂ TEVA 50 mg comprimate cu eliberare prelungită

QUETIAPINĂ TEVA 200 mg comprimate cu eliberare prelungită

QUETIAPINĂ TEVA 300 mg comprimate cu eliberare prelungită

QUETIAPINĂ TEVA 400 mg comprimate cu eliberare prelungită Quetiapină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect:

  1. Ce este Quetiapină Teva şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi Quetiapină Teva

  3. Cum să luaţi Quetiapină Teva

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Quetiapină Teva

  6. Informaţii suplimentare

  7. CE ESTE QUETIAPINĂ TEVA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Quetiapină Teva conţine o substanţă numită quetiapină. Aceasta aparţine unui grup de medicamente numite antipsihotice.

   Medicul dumneavoastră poate continua să vă prescrie Quetiapină Teva chiar dacă vă simţiţi mai bine.

   1. ÎNAINTE SĂ LUAŢI QUETIAPINĂ TEVA

    Nu utilizaţi Quetiapină Teva

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la quetiapină sau la oricare dintre celelalte componente ale Quetiapină Teva

 • dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:

 • unele medicamente pentru HIV

 • medicamente azolice (pentru infecţii fungice)

 • eritromicina sau claritromicina (pentru infecţii)

 • nefazodona (pentru depresie)

  Nu luaţi Quetiapină Teva dacă cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Quetiapină Teva.

  Aveţi grijă deosebită când luaţi Quetiapină Teva

  Înainte să luaţi medicamentul, spuneţi medicului dumneavoastră dacă:

  • Dumneavoastră sau cineva din familia dumneavoastră are orice probleme cu inima, de exemplu ritm anormal al inimii sau dacă luaţi orice medicament care poate să aibă efect asupra felul în care funcţioneză inima dumneavoastră.

  • Aveţi tensiune arterială scăzută

  • Aţi avut un accident vascular cerebral, mai ales dacă sunteţi în vârstă

  • Aţi avut probleme cu ficatul

  • Aţi avut vreodată convulsii (crize epileptice)

  • Aveţi diabet zaharat sau prezentaţi risc de a face diabet zaharat. Dacă aveţi diabet zaharat, medicul dumneavoastră vă poate verifica valorile de zahăr din sânge în timp ce luaţi comprimatele cu eliberare prelungită de quetiapină.

  • Ştiţi că aţi avut în trecut valori scăzute de globule albe în sânge (care se poate sau nu să fi fost cauzate de alte medicamente).

  • Sunteţi o persoană în vârstă cu demenţă (pierderea funcţiilor creierului). Dacă sunteţi, Quetiapină Teva nu trebuie luată deoarece grupul de medicamente la care aparţine Quetiapină Teva pot creşte riscul de accident vascular cerebral, sau în unele cazuri apare riscul de deces la persoanele în vârstă cu demenţă.

  • Dumneavoastră sau altcineva din familia dumneavoastră are un istoric de cheaguri de sânge, deoarece medicamente ca acestea au fost asociate cu formarea de cheaguri de sânge.

  Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveţi:

  • Febră, rigiditatea muşchilor, transpiraţii în exces sau senzaţie de confuzie (o afecţiune denumită “sindrom neuroleptic malign“). Este posibil să fie nevoie de tratament medical imediat.

  • Mişcări necontrolate, mai ales ale feţei sau a limbii.

  • Ameţeală sau senzaţie de somnolenţă severă. Aceasta poate creşte riscul de rănire accidentală (căderi) la pacienţii vârstnici.

  Aceste afecţiuni pot fi cauzate de acest tip de medicament.

  Gânduri de sinucidere şi agravarea stării de depresie

  Dacă suferiţi de depresie s-ar putea să aveţi uneori gânduri de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea pot fi intensificate atunci când începeţi tratamentul pentru prima dată, deoarece aceste medicamente au nevoie de timp pentru a-şi face efectul, de obicei în aproximativ două săptămâni, dar uneori mai mult. Aceste gânduri pot fi, de asemenea, crescute în cazul în care încetaţi brusc să luaţi medicamentul dumneavoastră. Puteţi fi mai predispus să gândiţi aşa dacă sunteţi un adult tânăr. Informaţii din

  studiile clinice au indicat un risc crescut de idei legate de sinucidere şi/sau comportament legat de sinucidere la adulţii tineri cu vârsta sub 25 de ani care au depresie.

  Dacă aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, în orice moment, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la spital imediat. Vă poate fi de ajutor să spuneţi unui prieten apropiat sau unei rude că sunteţi deprimat, şi să le cereţi să citească acest prospect. Puteţi să le cereţi să vă spună

  dacă ei cred că depresia dumneavoastră se agravează, sau dacă sunt îngrijoraţi de schimbările apărute în comportamentul dumneavoastră.

  Creşterea în greutate a fost observată la pacienţii care iau Quetiapină Teva. Dumneavoastră şi medicul dumneavoastră trebuie să verificaţi greutatea dumneavoastră în mod regulat.

  Utilizarea altor medicamente

  Informaţi medicul dumneavoastră dacă luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament deoarece pot să afecteze felul în care acţionează acest medicament. Acestea includ medicamentele pe care le cumpăraţi fără prescripţie medicală sau medicamente pe bază de plante.

  Nu luaţi Quetiapină Teva dacă luaţi oricare dintre medicamentele următoare:

  • Unele medicamente pentru HIV

  • Medicamente antifungice azolice (pentru infecţii fungice)

  • Eritromicină sau claritromicină (pentru tratamentul infecţii)

  • Nefazodonă (pentru depresie)

   Spuneţi medicului dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:

  • Medicamente pentru epilepsie (ca fenitoina sau carbamazepina)

  • Medicamente pentru tensiune arterială mare

  • Barbiturice (pentru dificultatea de a dormi)

  • Tioridazine (un alt medicament anti-psihotic)

  • Medicamente care au un impact asupra modului în care inima dumneavoastră bate, de exemplu, medicamente care pot cauza un dezechilibru electrolitic (niveluri scăzute de potasiu sau magneziu), cum ar fi diuretice (pastile pentru eliminarea apei) sau anumite antibiotice (medicamente pentru tratarea infecţiilor).

  Înainte de a înceta să luaţi orice medicament, vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră.

  Administrarea concomitentă a Quetiapinei comprimate eliberare prelungită cu anumite alimente şi băuturi

 • Quetiapină Teva poate fi afectată de prezenţa hranei şi trebuie să luaţi comprimatele cu cel puţin o oră după masă sau înainte de culcare.

 • Aveţi grijă cât alcool etilic consumaţi. Acest lucru se datorează faptului că efectul combinat al comprimatelor cu eliberare prelungită de quetiapină şi de alcool etilic poate face să vă simţiţi somnolent

 • Nu beţi suc de grapefruit în timp ce luaţi Quetiapină Teva. Acesta poate afecta modul în care acţionează medicamentul.

Sarcina şi alăptarea:

Dacă sunteţi gravidă sau încercaţi să rămâneţi gravidă, sau alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Quetiapină Teva.

Nu trebuie să luaţi Quetiapină Teva în timpul sarcinii decât dacă acest lucru v-a fost indicat de medicul dumneavoastră.

Nu trebuie să luaţi Quetiapină Teva dacă alăptaţi.

Următoarele simptome pot să apară la nou-născuţii, ale căror mame au utilizat quetiapină în ultimul trimestru de sarcină (ultimele trei luni de sarcină): tremurături, rigiditate şi/sau slăbiciune musculară, somnolenţă, agitaţie, probleme de respiraţie şi dificultăţi de hrănire. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste simptome poate fi necesar să vă contactaţi medicul.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Comprimate dumneavoastră vă pot face să vă simţiţi somnoros. Nu conduceţi sau folosiţi utilaje până când nu ştiţi cum vă afectează acest medicament.

Efecte asupra testelor de depistare a drogurilor în urină

Dacă luaţi quetiapină şi efectuaţi un test de depistare a drogurilor în urină, unele metode de testare pot indica rezultate pozitive pentru metadonă sau TCA (medicamente pentru depresie numite

antidepresive triciclice), chiar dacă nu aţi luat metadonă sau TCA. Dacă se întâmplă acest lucru, poate fi efectuat un test mai specific.

 1. CUM SĂ LUAŢI QUETIAPINĂ TEVA

  Luaţi întotdeauna Quetiapină Teva exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul. Medicul dumneavoastră va decide cu privire la doza de start şi pe care o poate creşte treptat. După aceasta, doza va fi, între 150 mg şi 800 mg pe zi.

  • Veţi lua comprimatele o singură dată pe zi.

  • Nu împărţiţi, mestecaţi sau sfărâmaţi comprimatele.

  • Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu apă.

  • Luaţi medicamnetele fără mâncare (cu cel puţin o oră înainte de masă sau la culcare, după indicaţia medicului).

   Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
   Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

   Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila