Prospect

MAGNEROT®

comprimate, 500 mg

Compoziţie

Un comprimat conţine orotat de magneziu dihidrat 500 mg (echivalent a 2,7 mEq, 1,35 mmol sau 32,8 mg magneziu) şi excipienţi: dioxid de siliciu coloidal anhidru, croscarmeloză sodică, celuloză microcristalină, amidon de porumb, povidonă K 30, lactoză monohidrat, ciclamat de sodiu, talc, stearat de magneziu.

Grupa farmacoterapeutică: alte substanţe minerale, magnesium şi combinaţii, magnesii orotas

Indicaţii terapeutice

Magnerot® este indicat în profilaxia infarctului miocardic şi necrozei miocardice, în tratamentul anginei pectorale, dacă aceste afecţiuni sunt determinate de carenţa de magneziu, arteroscleroză, stenocardie, arterită şi arteriolită, tulburări ale metabolismului lipidic, crampe musculare.

Contraindicaţii

Magnerot® nu trebuie utilizat dacă există hipersensibilitate cunoscută la substanţa activă şi la oricare dintre excipienţii produsului. De asemenea, Magnerot® nu trebuie utilizat dacă funcţia renală este afectată sau în prezenţa diatezei litiazice renale (calculi urinari alcătuiţi din fosfat de calciu, magneziu, amoniu).

Precauţii

Nu sunt necesare.

Interacţiuni

Dacă este utilizat concomitent cu produse ce conţin fer, trebuie luat în considerare faptul că magneziul poate afecta absorbţia de fer. În acest caz se indică respectarea unui interval de 2-3 ore între administrarea de produse ce conţin magneziu sau fer. Acelaşi lucrul este valabil pentru administrarea concomitentă a tetraciclinelor şi a florurii de sodiu.

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea

Utilizarea Magnerot® în perioada de sarcină sau alăptare nu este contraindicată.

Dimpotrivă, administrarea de produse ce conţin magneziu este indicată în aceaste perioade.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu se cunosc.

Doze şi mod de administrare

Dacă nu vă este prescris altfel, administrarea, timp de o săptămână, a câte 2 comprimate Magnerot® (1g orotat de magneziu dihidrat) de 3 ori pe zi, trebuie să fie suficientă pentru refacerea depozitelor de magneziu. În continuare, trebuie administrate 2-3 comprimate Magnerot® (1-1,5g orotat de magneziu dihidrat) pe zi, cu puţin lichid.

Durata tratamentului trebuie să fie de cel puţin 6 săptămâni, însă Magnerot® poate fi administrat şi timp mai îndelungat.

Reacţii adverse

Administrarea unor doze mari poate cauza apariţia scaunelor moi sau a diareei, ce dispar după reducerea dozei zilnice administrate.

Supradozaj

Dacă funcţia renală este indemnă, intoxicaţiile cu magneziu apar foarte rar, iar în cazul administrării Magnerot® sunt puţin probabile.

În cazul producerii intoxicaţiei cu magneziu s-au observat simptome centrale (greaţă, vărsături, letargie, bloc vezical, constipaţie, paralizie respiratorie) şi cardiace (afectarea conducerii atrio-ventriculare şi propagării excitaţiei ventriculare) precum şi efecte asemănătoare curarizantelor asupra conducerii neuromusculare.

Intoxicaţia cu magneziu trebuie tratată prin administrare intravenoasă de calciu (100-200 mg Ca2+ timp de 5-10 minute). Hemodializa, dializa peritoneală şi ventilaţia mecanică pot fi, de asemenea, necesare.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere PVC-PVdC/Al a câte 10 comprimate. Cutie cu 5 blistere PVC-PVdC/Al a câte 10 comprimate. Cutie cu 5 blistere PVC-PVdC/Al a câte 20 comprimate. Cutie cu 10 blistere PVC-PVdC/Al a câte 20 comprimate.

Producător

Wörwag Pharma GmbH & Co. KG, Germania

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Wörwag Pharma GmbH & Co. KG

Calwer Straße 7, D-71034 Böblingen, Germania

Data ultimei verificări a prospectului

Septembrie 2004

Informaţii pentru pacient

Pe lângă magneziu, Magnerot® conţine, de asemenea, acid orotic.

Acidul orotic există în lapte. Colostrul (primul lapte produs după naştere) de oaie şi capră conţine cea mai mare cantitate de acid orotic. Acidul orotic a fost considerat mult timp ca o substanţă pe care organismul uman nu o poate produce singur şi, de aceea, a fost numită vitamina B13.

Magneziul catalizează aproximativ 300 reacţii enzimatice. Este esenţial pentru unele procese vitale, precum metabolismul glucidelor, proteinelor, lipidelor şi acizilor nucleici, pentru stabilitatea membranelor celulare cât şi pentru toate procesele energetice.

Magneziul este de o importanţă deosebită pentru funcţia cardiacă. Acesta optimizează funcţia de pompă a miocardului. Magneziul este de o importanţă deosebită în protejarea împotriva efectelor stress-ului. În situaţii de stress, în timpul cărora inima este supusă unui risc deosebit, magneziul protejează împotriva apariţiei insuficienţei cardiace fără cauză organică.

Carenţa de magneziu poate fi cauzată prin aport insuficient, prin alimentaţie dezechilibrată (prea multe lipide şi proteine) şi diete neadecvate. De asemenea, semnele carenţei de magneziu sunt cauzate, deseori, în urma creşterii excreţiei de magneziu, în situaţii cum ar fi: etilism, utilizare de laxative, diuretice, boli intestinale, unele medicamente.

Necesarul de magneziu este crescut semnificativ în perioada de sarcină sau alăptare.

Notă

Gustul şi duritatea comprimatelor Magnerot® pot varia. Totuşi, aceste diferenţe nu au nici o influenţă asupra eficacităţii şi calităţii produsului.

Comprimatele Magnerot® nu conţin glucoză, de aceea pot fi utilizate şi la diabetici.

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila