Prospect Netromycine 50 mg solutie injectabila – Infectii bacteriene

Sharing

Netromycine, soluţie injectabilă poate fi folosit în tratamentul anumitor infecţii bacteriene, inclusiv cele cu localizare la nivelul tractului respirator, la nivel abdominal, ale tractului urinar, în sânge, piele sau ţesuturi subcutanate, precum şi în tratamentul infecţiilor postoperatorii.

NETROMYCINE

Soluţie injectabilă, 50 mg/2 ml

NETROMYCINE

Soluţie injectabilă, 150 mg/1,5 ml

NETROMYCINE

Soluţie injectabilă, 200 mg/2 ml

Vă rugăm să citiţi cu atenţie aceste informaţii înainte de a începe să utilizaţi acest medicament. Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumnevoastră sau farmacistului.

Compoziţia

Netromycine, soluţie injectabilă, 50 mg/2 ml

Un ml soluţie injectabilă conţine netilmicină 25 mg sub formă de sulfat de netilmicină şi excipienţi: metabisulfit de sodiu, sulfit de sodiu anhidru, edetat disodic, sulfat de sodiu anhidru, p-hidroxibenzoat de propil, p-hidroxibenzoat de metil, apă pentru preparate injectabile.

Netromycine, soluţie injectabilă, 150 mg/1,5 ml

Un ml soluţie injectabilă conţine netilmicină 100 mg sub formă de sulfat de netilmicină şi excipienţi: metabisulfit de sodiu, sulfit de sodiu anhidru, edetat disodic, alcool benzilic, apă pentru preparate injectabile.

Netromycine, soluţie injectabilă, 200 mg/2 ml

Un ml soluţie injectabilă conţine netilmicină 100 mg sub formă de sulfat de netilmicină şi excipienţi: metabisulfit de sodiu, sulfit de sodiu anhidru, edetat disodic, alcool benzilic, apă pentru preparate injectabile.

Grupa farmacoterapeutică: Netromycine, soluţie injectabilă aparţine unei clase de antibiotice cunoscute sub denumirea de aminoglicozide. Aminoglicozidele acţionează prin distrugerea bacteriilor sau prin prevenirea înmulţirii acestora.

Indicaţii terapeutice

 

Contraindicaţii

Nu trebuie să urmaţi tratament cu Netromycine dacă :

  • aţi prezentat orice reacţie alergică neobişnuită sau severă (urticarie, respiraţie şuierătoare sau alte dificultăţi la respiraţie) la acest medicament sau la orice antibiotic aminoglicozidic ;

  • aveţi miastenia gravis ;

  • utilizati concomitent alte antibiotice aminoglicozidice.

Precauţii

Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să păstraţi acest medicament acasă, nu îl lăsaţi la îndemâna copiilor. Netromycine a fost prescris special pentru dumneavoastră şi doar pentru afecţiunea de care suferiţi în prezent; nu administraţi medicamentul nici unei alte persoane.

Interacţiuni medicamentoase

Informaţi medicul dumneavoastră dacă utilizaţi alte medicamente, cu sau fără prescripţie medicală, deoarece pot apărea efecte nedorite cînd anumite medicamente sunt utilizate în timpul tratamentului cu Netromycine. Acestea includ diureticele, alte medicamente pentru tratarea infecţiilor, în special aciclovir, amikacină, amfotericină B, bacitracină, cefaloridină, cisplatină, colistină, gentamicină, kanamicină, neomicină, paromomicină, polimixină B, sisomicină, streptomicină, tobramicină, vancomicină sau viomicină.

Atenţionări speciale

Înainte de a începe tratamentul cu Netromycine, informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă:

  • sunteţi însărcinată sau alăptaţi

  • sunteţi alergic la alimente, sulfiţi sau alţi conservanţi sau coloranţi

  • prezentaţi orice alte probleme medicale, în special afecţiuni renale sau ale vezicii urinare, slăbirea auzului, tulburări de echilibru sau boala Parkinson.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Administrat în dozele recomandate, nu este de aşteptat ca tratamentul cu acest produs să determine ameţeli. Totuşi, dacă acestea apar, nu conduceţi vehicule, nu folosiţi utilaje şi informaţi medicul dumneavoastră.

Doze şi mod de administrare:

Netromycine, soluţie injectabilă se administrează conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va stabili doza de medicament în funcţie de necesitaţile dumneavoastră. Respectaţi schema terapeutică indicată. Medicul dumneavoastră vă poate recomanda ca în timpul tratamentului cu acest medicament să efectuaţi anumite teste de sânge sau de urină.

Înainte de administrarea medicamentului, flaconul trebuie examinat pentru a vă asigura că soluţia nu este decolorată şi nu conţine particule.

Supradozaj

Medicul dumneavoastră va efectua periodic evaluări ale stării dumneavoastră, pentru a se asigura că vi se administrează doza corectă.

Omiterea unei doze

In cazul omiterii unei doze adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Cum se întrerupe tratamentul

Întreaga cură terapeutică trebuie administrată conform indicaţiilor medicului dumneavoastră.

Reacţii adverse

Ca orice alt medicament, Netromycine poate determina reacţii adverse. Deşi este posibil ca nu toate aceste reacţii adverse să apară, dacă totuşi apar, ele pot necesita asistenţă medicală.

Informaţi medicul dumneavoastră sau solicitaţi asistenţă medicală imediat, dacă prezentaţi: o reacţie alergică severă (urticarie, respiraţie şuierătoare sau alte dificultăţi la respiraţie); lipsa siguranţei în mişcări, tulburări de echilibru sau ameţeli; modificări majore în ceea ce priveşte frecvenţa micţiunilor sau a cantităţii de urină eliminată; senzaţie accentuată de sete; tulburări auditive de tip ţiuit, bâzâit sau senzaţie de urechi înfundate sau de diminuare a auzului; greaţă

sau vărsături; scaune de culoare neagră; amorţeală, tremurături sau crampe musculare; convulsii.

Alte reacţii adverse care pot apărea includ: durere de cap; senzaţie de oboseală; vedere înceţoşată; stare de confuzie; ritm cardiac accelerat; senzaţie de amorţeală; frisoane; febră; erupţii cutanate; durere şi iritaţie la locul injectării sau insuficienţă renală, relevate de rezultatele testelor de laborator.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă observaţi orice alte reacţii adverse care nu sunt enumerate mai sus sau dacă prezentaţi orice reacţie persistentă, supărătoare sau pe care o consideraţi gravă, la Netromycine.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Netromycine, soluţie injectabilă, 50 mg/2 ml Cutie cu un flacon a 2 ml soluţie injectabilă. Netromycine, soluţie injectabilă, 150 mg/1,5 ml Cutie cu un flacon a 1,5 ml soluţie injectabilă. Netromycine, soluţie injectabilă, 200 mg/2 ml Cutie cu un flacon a 2 ml soluţie injectabilă.

Producător

Schering-Plough LaboNV, Belgia

Detinătorul Autorizatiei de punere de piată

Schering-Plough Europe

Rue de Stalle 73, B-1 180 Bruxelles, Belgia

Data ultimei verificări a prospectului

Noiembrie, 2004

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Prospect Netromycine 50 mg solutie injectabila – Infectii bacteriene