Tratament naturiste binefacatoare de zi cu zi

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Acidophilus & Bifidus; recomandat în balonări, colon iritabil, diaree, constipaţie cronică, candidoze intestinale şi vaginale, tulburări ale florei intestinale, cauzate de tratamente cu antibiotice, expunere la agenţi patogeni prezenţi în alimente sau apă.( produs de Mondopharm Corporation).

Aloe vera; capsule cu soluţie lichidă, menţine sănătos tractul digestiv, rezolvă problemele neplăcute ce survin primăvara: slăbiciune, iritaţii gastrice, acutizarea ulcerului, constipaţia şi problemele hepatice.

Macerat; aloe vera în vârstă de 3 – 5 ani, 1,5Kg., ne udată de 5 zile se dă prin maşina de tocat, 2,5 Kg. miere pură, 3,5 litri de vin roşu tare de 18 – 20 grade şi dulce. Toate ingredientele se pun într-un vas de sticlă brună, se amestecă, se lasă la întuneric, timp de 5 zile. Apoi se ia după cum urmează, primele 5 – 7 zile câte o linguriţă de 3 ori/zi, cu 2 ore înainte de masă. In zilele următoare doza se creşte cu câte o linguriţă de 3 ori/zi cu o oră înaintea mesei. Cura este de minim de 2 săptămâni. Este recomandată în TBC pulmonar, ulcer gastric, artrita, angina, gripa, astm, scleroză, hipertensiune, trombo-flebită sciatică, septicemie, gută, paralizie, reumatism, tulburări cardiace, afecţiunile rinichilor, organelor genitale.
Arnică gel; 2 plante sunătoare şi arnică, echimoze, vânătăi, contuzii, oboseală musculară.
Ananas;  sucul conţine o enzimă, numită bromelaină, cu proprietăţi antiinflamatorii. Se pune suc pe locul unde s-a făcut o extracţie dentară, pentru a evita umflarea sau se bea suc pentru a calma durerea din gât.
Angelica; o legendă străveche spune că un înger i s-a arătat în vis unui pusnic, ţinând în mână o plantă, cu puteri miraculoase, care ar putea să vindece ciuma, să apere de spiritul răului, de vrăjitorii, de farmece. De-a lungul secolului, botaniştii au folosit-o în timpul epidemiei de ciumă, din Italia în 1510, în Renaştere, medicii au numit-o „rădăcina Sfântului Spirit”. Chiar dacă legenda a exagerat însuşirile plantei, angelica are într-adevăr numeroase virtuţi medicale.
In bucătărie angelica de grădină, se consumă integral, mugurii cruzi şi tocaţi se consumă la salate, peşte şi desert, aromatizându-le. Laponii şi irlandezii consumă tulpina pe post de sparanghel, fiartă în lapte. Frunzele mature se adaugă la ciorbe, supe, în cantitate mică. Tijele tinere, confiate în zahăr, parfumează şi decorează patiseriile. Florile aromatizează băuturile, gin, vertmult, dulciurile. Fructele foarte picante sunt utilizate drept condiment.
In medicină, infuzia din rădăcină calmează isteria, nevralgiia, durerile reumatice, stimulează pofta de mâncare, reduce fatulenţa, stimulează digestia, uşurează durerile de stomac, vindecă gripele, răcelile, bronşitele cronice şi anemia. Ceaiul din frunze uscate sau proaspete combate balonările şi erupţiile cutanate.
Uleiul şi spirtul de angelică, preparat din ulei de angelică, camfor, alcool, se folosesc ca frecţii pentr4u durerile reumatice.
Antialcoo & antitabac FITO; împotriva alcoolului şi tutunului, administrabil fara ştirea pacientului.
Avocado; bogat în vitamina E şi C, potasiu şi fibre, acid folic care exclude riscul dezvoltării unor anomalii genetice la copil în cazul femeilor gravide, apără ficatul de acţiunea toxinelor dăunătoare, conţinând substanţe care apără ficatul de hepatită. Conţin multe calorii, depăşind carnea şi ouăle, pentru absenţa grăsimilor nesaturate scade nivelul colesterolului ( o ½ de fruct/zi), scade tensiunea arterială, nu este interzis în diabet. În cazul gastritei acide scăzute şi anemiilor este recomandat. Este folosit în stimularea intestinului. Măştile cu Avocado sunt indicate pentru tenul uscat. În psoriazis pentru calmarea mâncărimilor se consumă în fiecare zi o ½ de fruct, pe lângă medicamentele prescrise. Coaja, frunzele şi ramurile se folosesc împotriva viermilor intestinali.
Bioparox spray; candida albicans
Calciu; asigura bataile regulate ale imimii, se ia împreuna cu vitamina D.
Cartilagiile de la copanelor puilor; au un conşinut ridicat de calciu.  a
Cătina; planta capabilă să trăiască în sihăstrie, pe povârnişurile sărace de piatră, rabdă foamea, setea, căldura din şesurile Europei şi frigul din Himalaya şi Alpi, fiind una din cele mai adaptabile plante de pe Terra. Se poate găsi la 2000 m. altitudine în Alpi, dar şi la 5000 m. în Himalaya. Fructele sale portocalii se coc la începutul toamnei şi rezistă pe ramuri până primăvara. Fructele se pot culege şi iarna pe îngheţ, conţin maximum de vitamină C. De regulă se recoltează ramura cu fructe cu tot, arbuştii supuşi acestui tratament, primăvara vor scoate mai multe ramuri noi.
Fructele proaspete sunt desprinse de pe ramuri cu ajutorul unei furculiţe. Uscarea fructelor se face pe ramuri, la temperaturi mari de 40 – 50 grade (în caz contrar fermentează şi le scade puterea terapeutică), până ce fructul capătă consistenţa şi aspectul unei stafide.
Pulberea de cătină; fructe uscate, măcinate cu râşniţa. Se ia 1 linguriţă de pulbere 3 – 4 ori/zi, pe stomacul gol, se ţine sub limbă câteva min., apoi se înghite cu apă.
Suc proaspăt; zdrobirea se face într-un vas de porţelan, cu o lingură de lemn, se formează o pastă, care va fi consumată imediat, pentru a nu se oxida.
Sucul de cătină nu se consumă singur ci în combinaţie cu suc de morcov,  ½ pahar  amestecat cu 4 – 5 linguri de suc de cătină, pe stomacul gol, de 2 – 3 ori/zi.
Sirop de cătină; suc proaspăt de cătină, 1 parte se amestecă cu 2 părţi de miere, se omogenizează, până se formează o pastă, se păstrează în borcane bine închise în loc întunecat şi răcoros. Se iau 4 – 6 linguriţe/zi.
Ceaiul de cătină; extractele în apă obţinute din cătină, nu sunt eficiente, deoarece vitaminele A, E, F, se pierd. Este bine de înlocuit ceaiul cu pulberea, sucul sau siropul de cătină.
Uleiul de cătină; fructele de cătină mai ales coaja, conţin 2 – 8% ulei gras, cu proprietăţi terapeutice puternice, care nu se poate obţine casnic, ci cu ajutorul unor instalaţii speciale. Acest ulei conţine vitaminele A şi E, asimilate uşor de organism, cu efect regenerator.
Adulţii pot lua 20 pic. de 3 ori/zi, copiii peste un an 5 pic. de 3 ori/zi
Uleiul de cătină este un elixir pentru ochi, mărind acuitatea vizuală, combate oboseala oculară, încetineşte evoluţia bolilor, datorită vitaminei A.
Fiind bogat în vitamina E, vitamina tinereţii şi fertilităţii, tratamente de 2 – 3 luni ajută activităţii glandelor sexuale.
Regenerează ţesuturile după arsuri, răni, operaţii, după o cură de 1 lună, micşorând timpul de vindecare.
Ceai de fortificare; 250g măceşe uscate cu 1 litru de apă clocotită  se pun la macerat 12 ore, se filtrează se amestecă cu 500g miere, se fierbe .Siropul se consumă cu apă minerală
Cholestone; medicament pentru scăderea colesterolului, care conţine în formula sa, ulei de in, usturoi, pectină de măr, lecitină, crom, vitamina C şi E. Cură de 3 luni
Cireşe şi vişine; protejează rinichii, căile urinare şi intestinul, prin capacitatea lor de dezintoxicare. Sunt recomandate cure de  710 zile, în care se consumă 1/2Kg./zi.

Clor; în cantitate insuficienta duce la caderea parului şi a dinţilor.
Coacăz negru; pe lingă hipotensor este antiaterosclerotic si diuretic, putînd elimina din organism acidul uric în exces prezent în sânge
Coral D; sursă naturală de calciu de origine biologică şi a 73 minerale asociate cu magneziu şi vitamina D, pentru deficit de calciu şi magneziu.
Cordyang: fortifica sistemul de aparare, detoxifiant hepatic, antioxidant, vitaminizant tradiţional chinezesc
Deer Antler: extract din corn de cerb, un tonic puternic, o sursa naturala şi bogata de minerale, benefic 4n suferinţele articulare, reface rapid tegumentele traumatizate, menţine Ca în oase, întareşte dinţii8, fortifica muşchii

Diabecon; reduce glicemia, corectează profilul lipidic, previne complicaţiile vasculare, reduce modificările retinopatiei diabetice.
Extract muguri de carpen; colon iritabil.
Farebil; afecţiuni hepato-biliare, litiază biliară.
Flavotan; stimulează şi protejează funcţiile cerebrale, afecţiunile circulatorii cerebrale, atenţia, tulburări de memorie, hipoacuzie şi vertij.
Finocarbo plus; cărbune vegetal, muşeţel, balsam de lămâie ulei vegetal, ajută la absorţia gazelor, stimularea secreţiilor biliare şi gastrice.

Gazex; „sindrom dispeptic” (dureri abdominale, balonare, flatulaţii, greaţă, regurgitare, hiperaciditate),conţine ghimber, componentă principală a produsului

Ginger; rădăcina are proprietăţi antiinflamatorii şi protejează stomacul de iritaţiile cauzate de medicamente. Este indicat şi în cazul migrenelor şi greţurilor.

Golden Yacca; curăţă şi dezinflamează intestinul gros (colonul), imuno-stimulator, reduce colesterolul, elimină toxinele.

Hepaton plus; conţine fosfolipide, care protejează celula hepatică şi împiedică acumularea de colesterol în ficat, papaia, o enzimă vegetală, care contribuie la digestia proteinelor, uşurând rolul ficatului, Mg, Zn şi vitamine cu rol detoxifiant şi de stimulare metabolică. Se administrează până la 3 comprimate/zi.

Insuveg; insulină vegetală inventată de un român Dr. Farm. Ovidiu Bujor, produs de Laboratoarele Fares Bio Vital, intervine în metabolismul glucidic ducînd la scăderea glucozei. Se recomandă în diabetul de tipII şi adjuvant în diabetul de tipI.

Lămâia; sucul stimulează pofta de mâncare. 2 linguriţe de suc, neândulcit cu 1 pahar de apă, se bea înainte de masă cu ½ de oră, ajută la stimularea fluxului de salivă şi a sucurilor gastrice..

Lenicalm; 3 plante, vinariţă, păducel şi tei, pentru insomnie, reduce nervozitatea la adulţi şi copii.

Lipostop;combinarea oţetului de mere cu bio-crom, care stimulează procesele de ardere a grăsimilor şi a glucozei în sânge, scade apetitul pentru dulciuri, transformă depunerile adipoase în energie.

Liv. 52; hepatoprotector şi detoxifiant, un supliment nutritiv care optimizează funcţiile ficatului. Conţine cicoare, coada şoricelului, dar şi plante din zonele înalte din Himalaya, precum Tamarix gallica, cu rol tonic, reglator al metabolismului hepatic.

Livo smilin; remediu naturist, protector al ficatului, cu dublă acţiune asupra viruşilor, toxinelor, cât şi împotriva modificărilor patologice ale ţesutului hepatic, care apar în aceste cazuri. Regenerează celula hepatică, ameliorează circulaţia sanguină intahepatică şi a proceselor metabolice.

Lactat de magneziu şi vitamina B6; carenţe de magneziu şi vitamina B6, datorate alimentaţiei dezechilibrate, efort fizic, stres, anxietate,astenie, insomnie, spasmofilie, palpitaţii.

Maca; o plntă cu rădăcină robustă care creşte pe platourile alpine din Peru, face parte din gama nutraceutice innovatics. Reface echilibrul organismului, întăreşte sistemul imunitar, un tonic fizic şi mental, acţiune asupra sistemului endocrin, reduce disconfortul fizic şi emoţional asociat cu sindromul premenstrual şi cu menopauza.

Macerat de usturoi; 2 căţei de usturoi pisaţi se macerează o săptămână în 250ml. vin alb natural. Se bea câte 1 linguriţă dimineaţa 3 săptămâni

Măcriş; frunzele lui stimulează digestia, efect detoxifiant,neutralizează otrăvurile preluate din mediul înconjurător, pareze ale nervilor periferici, adjuvant în hemiplegie (1/2 pahar de suc dimineaţa şi seara, timp de 2 săptămâni cu una de pauză). Raţia maximă zilnică pentru un adult este de 70-100 g., peste această doză apar fenomene de demineralizare, tlburări digestive, ameţeli, tulburări nervoase.

Mararul; folosit ca adaus la mâncare, dar şi ca medicament, fiind menţionat într-un papirus egiptean vechi de 4000 de ani. Este intens folosit de medicina tibetana şi indiana, unde este administrat ca tonic digestiv, antiinfecşios şi antiinflamator. In antichitate era preţuit de romani, fiind un remediu contra tulburarilor digestiva şi a durerilor de cap ce apareau dupa petrecerile îmbelţugate. Sucul proaspat se dadea pentru bolile de inima, contra tusei.

Mărul lupului, unguent; 6 linguri tinctură se lasă pe o farfurie până se evaporă alcoolul şi rămâne o pastă groasă, care se amestecă cu ¼ dintr-un pachet de unt uşor înmuiat lângă foc, cu o lingură de lemn se omogenizează, se păstrează la frigider

Mărul lupului, este o plantă toxică. Administrată intern fără avizul medicului, utilizată extern nu prezintă pericol cu condiţia să fim atenţi la manipulare şi depozitare .Este cea mai veche plantă folosită ca medicament în Egiptul antic  acum 5000de ani, numită iarba cobrei fiind singurul remediu.. Galii o foloseau pentru tumori şi a oricăror excrescenţe de pe corp În Spania se folosea de către cavaleri pentru tămăduirea rănilor,prevenirea infecţiilor. Englezii recomandau mestecarea a 2 frunze , pentru întărirea organismului la epidemii şi eliminarea abceselor dentare.. Avertizau asupra toxicităţii ei dacă este folosită mai mult de 3 săptămâni,dăunează rinichilor, vezicii urinare şi tubului digestiv.

Măr, struguri, afine; conţin  polifenol (antioxidant) care ucide viruşii.

Mentusin; conţine lemn dulce, eucalipt, cimbru, coada şoricelului, indicat pentru tuse, bronşită, răguşeală, stări gripale.

Mentat; conţine 2 plante Centella şi Bacopa, scade emotivitatea în timpul examenelor, ajută la asimilarea cunoştinţelor, creşte capacitatea de concentrare, atenţia şi memoria, înlătură oboseala, epuizarea psihică şi insomnia

Medicamentele Dr. Mircea Ciuhri; Hepato-Liz, supliment nutritiv şi Imuno-Max imuno-stimulator.

Crema pentru îngrijirea pielii, măreşte elasticitatea tenului, elimină ridurile, petele maronii, bătăturile, aluniţele, nevii şi verucile.

Crema pentru picioare, împotriva varicelor, reduce inflamaţiile articulaţiilor.

Crema pentru glezne, efect în artroze şi arterite, regenerarea ţesuturilor mărind fluxul sanguin în zonele afectate.

Crema pentru decolteu, pentru nodulii mamari, asigurând absorţia acestora.

Cremă anticelulitică.

Crema pentru piele descuamată, elimină crustele cutanate, pentru psoriazis.

Crema pentru masaj corporal şi zona Zoster.

Lipogel pentru unghii, elimină ţesutul mort, hrăneşte rădăcina şi tratează micozele.

Gel pentru cavitatea bucală, tratează Candidozele şi micozele bucale.

Gel V, pentru absorţia varicelor esofagiene.

Gel pentru îngrijirea dinţilor şi gingiilor şi a paradontozei.

Intim gel V, pentru zonele intime, reglează flora mucoasei vaginale, în tratarea micozelor vaginale.

Intim gel H, pentru fibroamele uterine şi a hemoroizilor.

Adenom-Liz, pentru prostată, sub formă de supozitoare.

Kerato-Liz, afecţiuni cutanate grave, carcinoame, melanoame şi alte formaţiuni tumorale ale epidermei.

Sediul în Str. Toamnei nr. 100 tel. 2100082/2103470.

Macerat gliceric de arin negru; ulcer gastroduodenal.

Metabol: extract din alge, crom oeganic, L- carnitina – pentru lipsa de iod din organism.

No-spa;.dureri biliare,gastro-intestinale (ulcer, gastrită, colon iritabil, dureri menstruale, anexită).

Normobil; normalizează secreţia biliară, se ia 30 min. înainte de masa.

Omega 3 – 6 – 9; scade colesterolul şi trigliceridele, previne ateroscleroza şi HTA, creşte imunitatea, previne depresia, a scăderii capacităţii de atenţie şi a Alzeheimerului, afecţiuni dermatologice – eczeme, psoriazis acnee, tulburări premenstruale, crampe uterine. ( produs de Mondopharm Corporation)

Oscillococcinum; un medicament homeopatic folosit în prevenirea şi vindecarea stărilor gripale. O singură doză pe săptămână pentru a preveni boala. La primele simptome ale bolii, se ia o doză, se repetă o dată sau de 2 ori la interval de 6 ore. Când se instalează gripa se ia o doză dimineaţa şi una seara timp de 3 zile.

Osteocicatrat – TR; unguent uz veterinar, conţine extract de rădăcină de tătăneasă şi rostopască, pentru afecţiunile oaselor: entorse, luxaţii. dureri articulare, accelerează formarea calusului osos. In reumatism articular, afecţiuni ale pielii, plăgi cutanate, produse de înţepături, tăiere, arsuri, degerături, ulcer varicos, eczeme greu vindecabile, papilomatoză. Produsul se aplică pe zona afectată, în strat subţire, cu ajutorul spatulei din ambalaj. Tratamentul se face timp de 4 – 5 zile, sau până la 14 zile în afecţiuni grave. Nu are contraindicaţii.

Osteocynesine; pentru fixarea şi metabolismul Ca, sugari, copii adolescenţi, femei însărcinate, fracturi, osteoporoză, se poate folosi şi în medicina veterinară.

Ovăz; hipotiroidă, fulgii de ovăz vor fi trecuţi pentru mult timp în dietă, suplimentar se va bea ceai din 7 linguri boabe fierte ½ oră în 1 litru apă, este recomandat în astenie, surmenaj, somnolenţă, pietre la rinichi, impotenţă.

Prodigest capsule; procesul digestiei, dureri abdominale, gastrită, paraziţi intestinali.

Păducel; frunzele şi florile sale culese primăvara au efecte tonice cardiacice puternice, dilată arterele inimii, reglează tensiunea arterială, calmează psihicul. Florile si frunzele se culeg, se usucă, se macină cu râşniţa electrica, se administrează 1 linguriţă de pulbere pe stomacul gol, de 3 ori/zi. Durata tratamentului este de 1 lună, pentru prevenirea bolilor de inima şi de 3 luni pentru bolnavii cardiovasculari cronici. Cura are efecte bune în tratarea ischemiei cardiace, a ischemiei dureroase (anghina pectorală), sclerozei coronariene, arteriosclerozei. De asemenea pentru aritmii cardiace, hipertensiune sau tensiune oscilantă. Pentru cardiopatiile de origine diabetică se face un amestec de pulbere de păducel, anghinare, afin, în parţi egale, se ia 1 linguriţă rasă de 4 ori/zi, la orele 8, 12, 18, 22.

Pătrunjel; conţine mai multa vitamina C decât lamâia, vitamina K, beta – caroten, magneziu ţi calciu. In antichitate, la început de vara se mesteca patrunjel verde pentru a feri de insolaţie, infecţii digestive şi dureri de cap.Medicii din evul mediu susţineau ca da imunitate la otravire ţi la intoxicaţiile lente de tot felul. Cercetarile moderne arata o puternica acţiune la nivelul ficatului şi a splinei, precum şi asupra sistemului endocrin şi digestiv. Consumat crud, protejează plămânii şi căile respiratorii, ficatul, intestinul, rinichiul. Ameliorarea tumorilor cerebrale, reduce efectul nociv al alcoolului.

Pătlagina; rol hipotensor, este bună în ateroscleroză şi hipercolesterolemie, fiind un „detergent” al sistemului circulator.

Păpădia; atât frunzele şi rădăcina, sunt un excelent tonic circulator, cu acţiune în ateroscleroză.

Plantele amare; sunt considerate adevărate catalizatori ai organismului. De obicei se suprapune cura cu plante depurative, cu  cele amare, pentru ca dezintoxicarea să fie mai puternică. Apoi plantele amare se pot lua şi în afara tratamentului de dezintoxicare, mai ales când există probleme cu ficatul, bila constipaţia.

Pelin; indicat în cura de purificare mai ales la persoanele cu trai sedentar. Se administrează sub formă de tinctură, se iau 3 linguriţe /zi diluate în puţină apă, de regulă câte 1 linguriţă înainte de masă, cura durează 2 săptămâni, urmată de o pauză de 10 zile, după care se poate relua tratamentul. Se respectă timpul de pauză.

Rostopasca; toxică, dar cu efecte asupra ficatului şi bilei foarte puternice, fiind drenor şi regenerator. Se ia sub formă de pulbere, 1 vârf de cuţit de 3 ori/zi., pe stomacul gol.

Bitter suedez; o ½ lingură – 1 lingură înainte de fiecare masă, puse în apă sau ceai.

De regulă depurativele se iau primele, cu ½ oră înainte de masă, în timp de plantele amare se iau cu 10 min. Efectul plantelor amare sa fie complet ele se mai iau încă o săptămână după ce s-a terminat tratamentul cu plantele depurative.

Plantele amare contribuie la stimularea şi reglarea imunităţii.

Pelinul remediu pentru compensarea efectelor sedentarismului şi atoniei digestive.

Rostopasca recomandată în dischinezie biliară, hepatită.

Bitter suedez spectru mult mai larg, datorită compoziţiei sale, stimulează digestia, recomandat pentru gastrită hipoacidă, indigestie.

Plantele amare nu pot fi folosite de persoanele slăbite, surmenate fizic sau psihic. Pelinul nu va fi folosit de gravide, de cele care suferă de gastrită.

Pinosol; nas înfundat

Plante depurative; cu rol să facă curăţenie generală în organism, determinând eliminarea reziduurilor pe toate căile principale, transpiraţie, urină, fecale. Purificarea este atât de intensă, încât pot apărea fenomene neplăcute ca transpiraţie abundentă, urât mirositoare, urinare abundentă, erupţii, cu timpul dispar.

Trei fraţi pătraţi; pentru persoanele sensibile la bolile sezonului rece, mai ales la guturai şi bronşită, astmă, reumatism.. Se prepară un ceai din 2 – 3 linguri de plantă mărunţită intr-o jumătate de litru de apă plată. Planta se lasă la macerat la temperatura camerei, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Maceratul se lasă, iar  planta rămasă se opăreşte timp de ½ oră cu ½  litru de apă clocotită, apoi se filtrează şi se lasă la rece. Se combină maceratul cu extractul, iar preparatul va fi băut pe parcursul unei zile.

Boabele de ienupăr; eficient pentru persoanele care acumulează foarte multă apă în  ţesuturi, care au probleme cu rinichii şi căile urinare. Se ia sub formă de tinctură, 1 linguriţă diluată în ½ pahar de apă, de 3 ori /zi. Într-un borcan  cu apă 15 linguriţe de boabe de ienupăr măcinate cu râşniţa de cafea, după care se adaugă un pahar de alcool alimentar de 70, se închide borcanul ermetic şi se  lasă la macerat timp de 10 zile, se filtrează.

Fructele de soc; cele mai puternice şi depurative. Se foloseşte tinctura obţinută din fructe proaspete. Tinctura deblochează tranzitul intestinal, fiind de un ajutor pe termen lung persoanelor constipate sau cu o eliminare leneşă. Mobilizează toxinele din organism şi intensifică eliminarea lichidelor din corp prin diureză şi transpiraţie. Cel mai spectaculos efect al acestui remediu este reglarea rapidă a greutăţii corporale. Mai ales în sezonul rece, când Kilogramele se depun cu uşurinţă. Se administrează 1 – 2 linguri de tinctură pe zi, dimineaţa pe nemâncate. Pentru persoanele obeze se recomandă o schemă; în prima zi se ia 1 linguriţă la ora 18; a 2-a zi se iau 2 linguriţe la aceeaşi oră ş,a.m.d., până în ziua a 7-a, când se ajunge la 7 linguriţe luate toate o dată. Se menţine această doză 30 zile. Dozele progresive se iau pentru a nu crea un şoc tranzitului intestinal, care va fi foarte accelerat, la fel ca şi diureza.

O cură este determinată de gravitatea problemelor. Pentru oi persoană cu o viaţă echilibrată 2 săptămâni. Persoanele foarte sensibile la răceli 1 lună.

Această cură ne face să ne simţim mai uşori, proaspeţi, capacitate de muncă sporită, somn odihnitor, o piele mai curată, mai strălucitoare, o rezistenţă fizică şi psihică mai bună.

Cura cu trei fraţi pătaţi, ajută la eliminarea bolilor respiratorii cronice (bronşita şi astmul) şi bolilor alergice.

Cura cu tinctură de ienupăr, măreşte imunitatea la nivelul rinichilor şi a vezicii, ceea ce duce la vindecarea cistitelor, nefritelor.

Cura cu tinctură de fructe de soc, elimină constipaţia şi ajută la scăderea în greutate.

Porumb;, în obezitate, mămăliga conferă senzaţia de saţietate, în hipotiroidă, sunt reduse efectele ca îngrăşarea, somnolenţa, lipsa de tonus fizic şi mintal. Măreşte secreţia biliară şi grăbeşte golirea ei, gastrita şi ulcerul sunt ameliorate de mămăliga caldă, având efect de reducere a acidităţii.. Consumată frecvent ameliorează diabetul, litiaza renală şi hepatita

Reumador gel; tratarea afecţiunilor dureroase, inflamaţii oasteo-articulare, musculare, articulaţii dureroase, contuzii, entorse, luxaţii (piroxicam 0,5%)

Roiniţa; ulei eteric cu un miros puternic de lămâie (i se mai spune lămâiţă) şi multă vitamină C. Se foloseşte  ca antispasmodic, calmant, scăderea tensiunii, în migrene, insomnie, isterie, nevralgii, respiraţie greoaie, astmă, afecţiuni ale pielii, arterosclerozei. Decoctul şi infuzia în cazul durerilor menstruale.

Sarea de bucatarie; o sursa naturala de clor.

Septilin; pentru sistemul imunitar zilnic timp de 3 – 5 săptămâni.

Sfeclă; sursă de magneziu, beta-caroten, vitamina C şi E, potasiu şi acid folic.

Silvit F: pentru afecţiunile hepatice, ciroza, steatoza, cu acţiune hepatoprotectoare, antifibrozanta, antioxidanta. Se iau 1 capsula / zi.

Soyfem: amelioreaza sintomele menopauzei.

Spasmocalm: calmeaza durerea în afecţiuni biliare, renale, gastrointestinale, colon iritabil, pancreatita, constipatie, meteorism, ginecologice, dureri menstruale

Substanţele nutritive din sucurile de fructe şi legume;

– beta-caroten   – morcov, papaya

– acid folic   – portocale, napi, brocoli

– vitamina B6   – napi, spanac, nap turcesc

vitamina C   – ardei gras, citrice, varză

– vitamina K   – brocoli, nap, urzici, fragi, căpşuni

– calciu   – nap, bok choy (varză chinezească)

crom   – măr, varză, ardei dulce

– mangan   – varză de Bruxelles, varză

– potasiu   – ţelină, roşii

seleniu   – măr, usturoi

zinc   – morcov, ginger, mazăre verde

Talpa gaştei; actiune în afecţiunile de origine nervoasă, reducînd totodata şi tensiunea arterială.

Terapia cu petrol; petrol distilat între 100 – 120, timp de 6 săptămâni, dimineaţa 1 lingură, pe stomacul gol, cu o ½ de oră înainte de masă, 4 săptămâni pauză, apoi încă 4 săptămâni se ia câte 1 lingură de petrol dimineaţa, pe stomacul gol, cu ½ de oră înainte de masă.

Terbisil; tratamentul rapid al micozelor, onicomicoze, micoze interdigitale, axilare, inghinale, se aplica de 1 – 2 ori/zi.

Traista ciobanului; reglează tensiunea arterială.

Usturoi; acţionează ca un antibiotic natural, subţiază sângele, reduce colesterolul.

Valeriana; recomandata pentru cei care sufera de boli de inima ce apar pe fondul stressului psihic, a epuizarii, insomniiei, pe fond emotional, furie, nervozitate, iritabilitate, anxietate, pentru femeile ajunse in pragul menopauzei.

Varza; calităţi curative în tratarea ulcerului, dar trebuie combinat cu tratament medicamentos adecvat.

Vita care; aloe Vera pentru constipaţie şi arsuri stomacale, ulcer gastric şi duodenal, în afecţiuni hepatice, antiinflamator şi antioxidant

Vitacaps; ulei din seminţe de in, colon iritabil, reglează tranzitul intestinal, scade colesterolul.

Vitamina B7 – biotina: hraneşte pielea şi parul, se gaseşte în drojdia de bbere, ficat, galbenuş de ou, roşii, boabe soia, orez,nedecorticat, tarâţe, nuci, arahide, migdale, ciuperci, morcovi. Primele semne ale deficitului de buotina pot fi, oboseala, nervozitate, irascibilitate, probleme dermatologice, piele prea uuscata sau prea grasa, caderea parului, depresie, moleşeala, dureri musculare. Femeile au nevoie de 250 micrograme de B7 /zi. Barbaţii de 300 micrograme / zi

Vitamina PP sau B 3; scade tensiunea arteriala şi reduce colesterolul.

Veral gel; (diclofenac) antiinflamator şi analgezic care pătrunde în profunzime la locul durerii. Recomandat în traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor, articulaţii, dureri postoperatorii şi posttraumatice.

Zincul; pentru senilitate se ia zinc şi magneziu, zincul acţioneaza mai bine în prezenţa vitaminei A.

Wobenzym R: combinaţie unica de enzime naturale, (bromelina, papaina, pancreatina, tripsina, amilaza, lipaza, rotozid ), micşoreaza inflamaţia şi edemul – artroze, artrite, traumatisme, îmbunataţeşte circulaţia sanguina periferica şi microcirculaţia – varice, tromboflebite, creşte capacitatea de aparare a organismului, creşte eficienţa antibioticelor reducând perioada de administrare, regleaza metabolismul şi încetineşte îmbatrînitra – hipercolesterolemie şi obezitatea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close