Alcalinizarea corpului

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Alimente alcaline, benefice

  • fructele, cu precadere lamaile si portocalele;
  • legumele, In special rosiile, castravetii, morcovii, ridichile;
  • soia, pateul de soia si branza tofu;
  • ceaiul verde;
  • infuziile de plante;
  • fructele uscate si oleaginoase;
  • uleiul presat la rece.

Alimente acidifiante, limitate

  • cerealele;
  • carnea de porc, pasare sau vita;
  • branza, untul, laptele sau iaurtul;
  • pestele, indiferent de specie;
  • zaharul si ciocolata;
  • sarea si condimentele picante;
  • alcoolul, tutunul si cafeaua;
  • ceaiurile pentru slabit;
  • uleiurile vegetale rafinate.

Sase kilograme intr-o luna
Principiul prin care actioneaza dieta acido-bazica este simplu, respectiv echilibrarea alimentelor in functie de pH-ul lor. Daca il respecti, rezultatele nu vor intarzia sa apara si vei reusi sa pierzi in greutate pana la sase kilograme in decursul unei singure luni. Ba mai mult, vei fi mai tonica, vei avea o piele mai frumoasa si o sanatate de invidiat.  In ce priveste pH-ul alimentelor, el masoara aciditatea. Alimentele pot fi clasificate in trei categorii: superior, adica produsul e bazic-alcalin, inferior, daca e acid, si neutru cand acizii si bazele sunt in echilibru.

pH-ul organismului alege bolile
La randul sau, chiar organismul nostru aplica aceasta regula. Astfel ca, un corp sanatos e mai degraba bazic, chiar daca alimentatia zilnica, cu meniuri bogate in carne, cereale si lactate, la care se mai adauga stresul, sedentarismul si poluarea fac sa Incline balanta pH-ului catre partea negativa, respectiv acida. In momentele de acest gen, cand pH-ul e necorespunzator, Ingrasarea, durerile de cap, problemele digestive, oboseala sau hipertensiunea se instaleaza imediat. Pentru a-l restabili si pentru a regasi forma fizica ori sanatatea este suficient sa reechilibram alimentatia, compensand produsele acidifiante prin alimente alcaline. Mai ales ca reechilibrarea lui e o strategie eficace In pierderea kilogramelor in plus, cat si pentru mentinerea masei musculare.

Echilibrul alimentar aduce sanatate
Medicul Ciprian Constantin sustine ca, „odata cu trecerea timpului, dupa ce regimul alimentar se echilibreaza, vei observa ca oboseala dispare, pielea intinereste, tenul devine stralucitor, iar problemele de sanatate precum alergiile, durerile articulare, respiratia urat mirositoare, migrenele, afectiunile cardiovasculare si diabetul se diminueaza sau chiar dispar. Pe scurt, pe langa faptul ca ai slabit, esti mai dinamic si mai plin de viata!”.

Pierderea kilogramelor lasa de foarte multe ori urme adanci atat asupra tenului, acesta devenind mai obosit, asupra parului care incepe sa cada din cauza unor carente vitaminice, cat si a dintilor care se cariaza foarte usor. O noua dieta aparuta recent si in mare voga in Occident este regimul acido-bazic.

Principiul? Echilibrarea alimentelor in functie de ph-ul lor. Rezultatul? Pierderea in greutate – aproximativ 6 kilograme intr-o luna, mai mult decat atat: vei fi mai mai tonica, cu o piele mai frumoasa si o sanatate „de fier”.

Ce reprezinta Ph-ul alimentelor?

Din punct de vedere chimic, ph-ul masoara aciditatea unui produs. Superior indicelui 7, produsul este bazic (alcalin), inferior – este acidifiant, iar egal cu 7 este neutru, cand acizii si bazele sunt in echilibru. Organismul „nu scapa” de aceasta regula pentru ca functionarea sa este strans legata de acest echilibru acido-bazic. Astfel, un corp sanatos este mai degraba bazic cu o valoare a ph-ului intre 7,5 si 9.

Cum reactioneaza organismul

Indeosebi acida, alimentatia zilnica (meniuri bogate in carne, cereale si lactate) la care se mai adauga stilul de viata modern (stres, sedentarism, poluare) fac sa incline balanta Ph-ului catre partea negativa, respectiv acida. Si cand ph-ul este necorespunzator, totul merge rau: ingrasare, dureri de cap, probleme de digestie, oboseala, hipertensiune etc.

Solutia: pentru a restabili ph-ul la cotele normale si pentru a va regasi forma fizica si sanatatea este suficient sa va reechilibrati alimentatia compensand alimentele acidifiante prin alimente alcaline. Acesta este de altfel principiul metodei acido-bazice, deja adoptata de numeroase staruri de peste Atlantic.

Un regim care te face frumoasa

Reechilibrarea ph-ului organismului este o strategie eficace pentru pierderea kilogramelor. Mentinand masa musculara si favorizand pierderea kilogramelor, acest regim permite eliminarea kilogramelor intr-un mod foarte simplu si obtinerea unei siluete armonioase… fara ca acesta sa devina o corvoada.

Dar, mai mult decat un regim de slabit, programul acido-bazic este inainte de toate un regim sanatos pentru intreg organismul. Odata cu trecerea timpului, dupa ce regimul alimentar se echilibreaza, oboseala dispare, pielea intinereste, tenul devine stralucitor, iar problemele de sanatate precum alergiile, durerile articulare, repsiratia urat mirositoare, migrenele, afectiunile cardio-vasculare, hipertensiune, diabet etc se diminueaza sau chiar dispar. Pe scurt, pe langa faptul ca ai slabit esti mai dinamica si mai plina de viata.

Alimentele alcaline care trebuie privilegiate:

  fructele, cu precadere lamaile;

  legumele, in special rosiile, castravetii, morcovii, ridichile;

  soia;

  ceaiul verde;

  infuzii de plante;

  fructele uscate si oleaginoase (nuci de cocos, susan)

  uleiul presat la rece.

Alimentele acidifiante care trebuie limitate:

In primul rand retineti ca este o diferenta intre natura acida a unui aliment si efectul lui acidifiant. Aceasta confuzie apare din cauza ca se diferentiaza gresit aceste produse: mai precis dupa gustul pe care il au. Un aliment care este acid la gust, nu inseamna ca alimentul respectiv va avea efect acid si dupa digestie.

Acestea sunt:

  cerealele;
  carnea;
  branza;
  pestele;
  zaharul;
  sarea;
  alcoolul, cafeaua si anumite ceaiuri;
  uleiurile vegetale rafinate.

De asemenea, trebuie sa stii ca un regim urmat in doi, decat de unul singur, prezinta mai multe avantaje, si mai important: va ajuta pe amandoi sa va mentineti sanatosi.

 

Restaurarea echilibrului acid-baza

 

Acidificarea organismului este un proces din ce in ce mai raspandit la omul modern. Se considera unul dintre motivele proliferarii cancerului. Organismul omului este prin natura inclinat sa fie putin bazic, acest aspect ar trebui luat in considerare in primul rand la alimentatie. Este recomandat sa se consume in procent de 75% alimente bazice. Oricum, aciditatea este influentata si de factori precum stresul, agitatia, poluarea fonica sau electromagnetica, nevroza data de ritmul de viata. Conform numeroaselor studii din domeniu, se contureaza acidizarea ca fiind factor declansator la multe boli.
Toate celule organismului sunt influentate de nivelul pH-ului. Pe langa procesul de metabolism, acesta asigura teren fertil raspandirii microorganismelor si bacteriilor periculoase.
Aciditatea favorizeaza si ingrasarea. Organismul produce in plus straturi adipoase pentru a inmagazina surplusul de acizi.

Simptomele acidizarii sunt foarte diverse: oboseala cronica, reactii alergice, reumatism, pietre la colecist si rinichi, osteoporoza, caderea parului, si lista ar putea continua.

Cateva alimente bazice:
fructe – ananas, piersici, cirese, pepeni, pere, struguri;
legume – rosii crude, mazare, brocoli, usturoi, ceapa, varza, patrunjel, morcovi, spanac, castraveti, telina, ridichi, soia, sfecla;
lactate – lapte, iaurt natur, chefir;
altele – mei, orz, orez brun, migdale, castane, ceai verde.
A nu se confunda gustul acru al unor alimente cu efectul acid sau bazic pe care-l exercita asupra organismului. Lamaia, zerul sau rosiile crude sunt bazice!

Cateva alimente acide:
carnea rosie, toate prajelile, cafeaua, carbogazoasele, lactatele cu adaosuri de fructe, si lista ar putea continua cu semipreparatele industriale si tip fast food.

 

 

 

 

Îţi doreşti să slăbeşti câteva kilograme, dar nu vrei să urmezi un regim care să te lase fără energie şi care să-ţi afecteze sănătatea? Pentru rezultate care se menţin pe termen lung, regimul acido-bazic este cel mai indicat. Încearcă-l şi tu!

Nu este un regim minune, în sensul că nu vei pierde cinci kilograme într-o săptămână, dar nici nu are efectele negative ale curelor de slăbit. Mai mult chiar, studiile arată că dieta acido-bazică este benefică pentru sănătate, pentru tonusul general al organismului şi pentru frumuseţea tenului.

Aciditatea influenţează sănătatea

În mod normal, pH-ul organismului se situează între 7,5 şi 9, fiind aşadar bazic. Alimentaţia bogată în carne, lactate, zaharuri, alcool, grăsimi saturate şi în cofeină creşte aciditatea din corp, provocând diverse afecţiuni. Cancerul, hipertensiunea, bolile de inimă, obezitatea, problemele digestive, alergiile, oboseala şi îmbătrânirea prematură sunt câteva dintre ele.

Pentru a restabili echilibrul, tot ce trebuie să faci este să înclini balanţa în favoarea alimentelor alcaline. Urmând o astfel de dietă, poţi pierde până la 3,5 kilograme în cursul a două săptămâni, vei avea mai multă energie şi o piele mai frumoasă. Mai mult decât un regim, dieta acido-bazică este o modalitate sănătoasă de a te hrăni, iar proporţia dintre alimentele alcaline şi cele acide trebuie să fie de 70% la 30%.

Alimentele alcaline

Majoritatea fructelor şi legumelor sunt alcaline şi pot fi consumate fără contraindicaţii.

Legume: morcovi, spanac, broccoli, ţelină, castraveţi, dovleac, sfeclă, gulii, ciuperci, ridichi, salată, soia, varză, fasole, cartofi.

Fructe: portocale, mere, banane, stafide, lămâi, fructe uscate, pere, migdale, castane, cocos, ananas, nectarine, struguri, curmale, caise, smochine, grepfrut, pepene roşu, avocado.
Cereale: cereale germinate.

Condimente: busuioc, pătrunjel, mentă, coriandru, ghimbir, chimion.

Băuturi: ceai verde, infuzii de plante, suc de legume.

Grăsimi: ulei presat la rece.

Alimentele acide

Lactatele şi preparatele din carne sunt alimente care cresc aciditatea, aşa că trebuie consumate cu prudenţă. Acest lucru este valabil şi pentru produsele de panificaţie, dulciuri, cafea, alcool şi pentru tutun.

Fructe: rodii, căpşune, prune.

Legume: ceapa.

Produsele de panificaţie: prăjituri, paste, cereale, pâine.

Băuturi:alcool, cafea.

Carne: orice tip de carne.

Lactate: lapte, unt, brânză.

Dulciuri: ciocolată, miere, zahăr, gem.

Grăsimi: uleiuri vegetale rafinate, grăsimi saturate şi hidrogenate.

Condimente: condimente picante.

Model de dietă

Ce poţi mânca într-o zi pentru a respecta echilibrul dintre alimentele acide şi cele alcaline:

Micul dejun: omletă din două ouă cu ceapă verde, roşii şi ardei gras

Gustare: un pumn de seminţe de dovleac prăjite

Prânz: supă de linte şi o porţie de legume la aburi (broccoli, morcovi, varză, ceapă) cu puţin ulei de măsline sau o porţie de somon (pui, ton, tofu) cu legume crude (roşii, castraveţi, morcovi).

Gustare: un ou fiert tare cu o salată de ardei gras, ţelină sau morcovi sau un pumn de migdale.

Cină: peşte, pui, curcan cu cartofi copţi şi o salată verde mixtă sau paste din orez cu broccoli şi dovlecel, nuci sau alune, usturoi, suc de lămâie.

Bea cel puţin 1,5 litri de apă şi consumă fructe de sezon.

Avand in vedere faptul ca o alimentatie hiperproteica conduce la o aciditate mare in organism, iar cantitatea de fructe si legume necesara pt a echilibra valoarea pH-ului este aproape imposibil de ingerat, o solutie usoara este consumarea de bicarbonat de sodiu.

4 comentarii la „Alcalinizarea corpului”

  1. Pentru ca apa cu bicarbonat este destul de greu preparat (se dizolva greu) si e greu de baut, mai ales la concentratie mare, eu iau separat o lingurita cu varf si apoi beau un pahar cu apa, ca sa se duca pe gat.
    Principalul efect secundar este dat de feedback-ul stomacului care incepe sa secrete suc gastric (acid) pentru a echilibra PH-ul local, si de multe ori te trezesti ca la 20min dupa ce ai luat bicarbonat ai mai mult acid in stomac decat inainte. Asta ar fi asadar momentul potrivit pentru un shake sau niste mancare, pentru ca altfel banuiesc ca te expui in timp la riscul unei gastrite sau al unui ulcer.
    Eu iau bicarbonat de sodiu cu E.C.A. (potenteaza si prelungeste efectul efedrinei) cu 40 min inainte de antrenament, apoi las sa mai treaca 20 min si beau un shake proteic. Bicarbonatul inainte de antrenament mai are si avantajul major (cel putin in teorie) ca reduce o parte din acidul lactic care se formeaza in urma efortului muscular.

    Răspunde
  2. Incerc sa iau cate o lingurita de doua ori pe zi, dar nu reusesc intotdeauna.

    Ar mai fi ceva si mai bun decat bicarbonatul, si anume argila. Se gaseste in farmacii (cele “naturiste” in special) argila Favisan, e vreo 40.000lei 100g si e sub forma de granule. Se pune de cu seara o granula in 250ml apa intr-o sticla de sticla, si dimineata se agita si se bea. Dupa 30min poti sa iei micul dejun. Efecte: corecteaza balanta acido-bazica, detoxifiaza, amelioreaza dramatic sanatatea tubului digestiv si a pielii, contine toate mineralele de care are corpul nevoie (teoretic, nu am gasit pana acum date clare, cantitati exacte etc). In orice caz, eu o folosesc de mult timp si sunt foarte multumit.Pentru a neutraliza acidul din 300ml de Coca Cola este nevoie de nici mai mult nici mai putin decat 26g de bicarbonat de sodiu

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close