Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Altretamina – Cancer Ovarian

Sharing

Altretamina (heximetilmelamina)
Actiune terapeutica: Antineoplazic
Categorie de risc pentru sarcina: D
Denumire comerciala: Antineoplazic

MOD DE ACTIUNE

Mecanismul actiunii sale este necunoscut. Bine absorbit dupa ingerarea PO. Nivele de vârf plasmatice: 0.5-3 h.

INDICATII

Singur, în tratamentul paleativ al cancerului ovarian persistent sau recurent dupa terapia de prima linie cu cisplatin sau terapie combinata cu agenti alchilanti.

CONTRAINDICATII

Depresie a maduvei osoase sau toxicitate neurologica severa desi medicamentul a fost folosit cu succes la pacientii cu neuropatie la cisplatin preexistenta. Lactatia.

PRECAUTII

Eficacitatea si siguranta medicamentului nu au fost determinate la copii. Doze zilnice mari pot determina instalarea treptata a G&V. Se va administra doar sub supravegherea unui medic cu experienta în terapiile antineoplazice. Datorita posibilitatii de neurotoxicitate indusa dc altretamina efectuati analize neurologice regulate în timpul tratamentului.

EFECTE ADVERSE

GI : G&V (cel mai frecvent). Neurologic : neuropatii senzitive periferice, oboseala, anorexie, convulsii. SNC : tulburari comportamentale, tulburari de constienta, ataxie. Hematologice : leucopenie, trombocitopenie, anemie. Diverse : toxicitate hepatica, rash cutanat, prurit, alopecie.

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Capsule
Cancer ovarian
260 mg/m 2 /zi administrat timp de 14 sau 21 de zile consecutiv într-un ciclu de 28 de zile. Doza zilnica totala este împartita în 4 doze PO dupa mese si la culcare.

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Luati medicamentul dupa sau în timpul mesei sau cu lapte pentru a ameliora starea de greata. Anuntati efectele adverse cum ar fi senzatiile de întepaturi, scaderea sensibilitatii, ameteala, G&V. Poate fi necesara scaderea sau întreruperea dozelor. Folositi metode contraceptive de bariera; poate determina leziuni fetale.

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.