Category Archives: Barbati

Ce trebuie sa stie barbatii de cancerul de prostata?

Cancerul de prostata 

Un organ mic, cu pozitie strategica 

Prostata este un organ musculo-glandular, asezat imediat sub vezica urinara, in loja prostatica, inconjurind ca un manson prima portiune a uretrei. Prostata are forma unei castane, cu virful in jos si baza spre vezica urinara. Fata dorsala a prostatei vine in raport cu rectul, fiind astfel posibila palparea ei prin anus. La un barbat de 20-25 de ani, prostata are o lungime de 4-4,5 centimetri, o latime de 3-5 centimetri si o greutate de aproximativ 20 de grame, ea avind un diametru de circa 38 de milimetri.

Afectiuni ale prostatei 

Prostata este un organ delicat si destul de capricios, ce necesita multa grija, lucru neglijat de majoritatea barbatilor.

-Prostatita este o infectie a prostatei ce survine in special la barbatii tineri.

-Adenomul de prostata este o tumoare benigna, cunoscuta si sub numele de hipertrofie prostatica sau adenom periuretral.

-Cancerul de prostata, frecvent la barbatii de peste 50 de ani, ocupa un loc important in patologia urologica. El are o evolutie clinica lenta, insidioasa, fara manifestari imediate, net sesizabile, fiind de cele mai multe ori descoperit intimplator, in cadrul unui examen clinic general. 

Continue reading Ce trebuie sa stie barbatii de cancerul de prostata?

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

10 lucruri noi pentru noul tata

10 noi emotii pentru noul tata

La nu prea mult timp dupa nasterea copilasului, orice tatic are revelatia noii situatii: sint parinte! responsabilitati noi, probleme noi, standarde noi. Aceasta revelatie se intampla pentru unii mai devreme, inainte de a pleca din spital, pentru altii abia dupa cateva zile.. dar se intampla tutoror. Vine un moment cand proaspatul tatic realizeaza ca viata lui s-a schimbat definitiv, din o multime de puncte de vedere.


Evidente sau mai putin evidente, aceste schimbari sint intotdeauna surprinzatoare.
Continue reading 10 lucruri noi pentru noul tata

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Ce inseamna sa fii tata?

Cinci mituri ale meseriei de tata

La fel ca majoritatea tatilor proaspeti sau in devenire, probabil ca si dumneavoastra aveti cateva idei preconcepute legate de notiunea de tata. Aceste idei isi au originea in viata alaturi de tatal dumneavoastra si in ceea ce credeti ca societatea asteapta de la un tata.

Din pacate, exista putine resurse care sa contribuie la elucidarea acestor chestiuni sau care sa puna la incercare aceste asa-zise “mituri”. In plus, prin analiza si intelegerea mai profunda a asteptarilor/dorintelor ascunse legate de paternitate, va cresc sansele de a deveni un parinte asa cum doriti.

Continue reading Ce inseamna sa fii tata?

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

21 Sfaturi utile pentru Tati

12 sfaturi pentru tati

Dragi tati si viitori tati – mai mult ca sigur, la moment dat va veti intreba : De ce copilul o prefera pe mama? Ca sa evitati aceste momente de gelozie va sfatuim sa luati in considerare sfaturile de mai sus. Copilul are nevoie de ambii parinti si numai in momentul in care efortul tatalui va fi egal (sau aproape egal) cu al mamei rasplata va fi egala.

  1. Hraneste copilul cu biberonul

In cazul in care copilul nu este hranit la sin sau are nevoie de un supliment de lapte tatal poate interveni.

Este o ocazie buna de a intari legatura intre tata si bebelus. Cind copilul se trezeste noaptea pentru a fi hranit tatal este acela care sa o faca, mama are nevoie de odihna iar tatal de citeva minute singur cu copilul. Personal consider ca cea mai buna ocazie pentru a crea sau, a cimenta, legatura tata-copil este momentul cind cei doi sint singuri.

Continue reading 21 Sfaturi utile pentru Tati

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ