Category Archives: Copii

E greu cu Bebelusii de 8 si 9 Luni?

Luna 8

Noi frontiere

In toata aceasta perioada, copilul tau va fi foarte ocupat. Mainile sale, ca si toate celelalte parti ale corpului, vor fi intr-o continua miscare. Poate tine foarte bine obiectele in mana si continua sa-si perfectioneze indemanarea utilizand degetul mare in prinderea acestora. A invatat de asemenea cum sa-si utilizeze degetul aratator ca sa impinga jucariile si sa scormoneasca in spatiile mici.

Continue reading E greu cu Bebelusii de 8 si 9 Luni?

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Ce facem cu copilul intre 1 si 3 luni?

Luna intai

Tine-ti minte ca fiecare copil e unic. Chiar daca copilul dumneavoastra trece mai repede sau mai incet printr-o etapa, el are o cale a lui pe care trebuie sa o urmese pentru a se dezvolta. Limitele care despart lunile (etapele) sunt foarte abstracte asa ca nu trebuie sa va ingrijorati daca copilul dumneavoastra manifesta unele semne mai repede sau mai tarziu. 

Prima luna este cea in care sarbatoriti noul venit si totodata il puteti privi fata in fata. Nu e nici o indoiala ca sunteti obosita, inca in dureri, tensiune si emotii, dar odata cu inceperea alaptatului, cu schimbatul noului nascut veti incepe sa descoperiti in el lucruri minunate.

Continue reading Ce facem cu copilul intre 1 si 3 luni?

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Ce trebuie sa faci cu copilul de 4 si 5 luni?

Luna 4

Dezvoltarea creierului

Datorita tehnologiei moderne, putem stii mai multe despre dezvoltarea creierului, decat Continue reading Ce trebuie sa faci cu copilul de 4 si 5 luni?

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Cum ne comportam cu bebelusii de 6 si 7 luni?

Copilul de 6 luni sau Jumate de anisor!

In aceasta luna o sa sarbatoriti impreuna cu copilul dumneavoastra implinirea a sase luni care s-au dovedit a fi foarte interesante. Peste alte sase luni o sa fie un anisor! Petreceti putin timp gindindu-va cit de multe ati invatat despre cu

Miscarea

Este foarte usor sa observati miscarile pe care le face copilul dumneavoastra cind sta in fundulet, se rostogoleste sau cind isi intinde mina pentru a apuca ceva. In afara de acestea mai sint si alte miscari mai mici dar la fel de importante pe care le putei observa.m sa ingrijesti un copil si cit de multe a invatat copilul dumneavoastra.

Continue reading Cum ne comportam cu bebelusii de 6 si 7 luni?

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Cat cresc copii?

S-a constatat cã, în secolul nostru, bãrbatii sunt mai înalti cu 11cm, iar femeile cu 10 decât oamenii din secolul al XIX-lea. Azi, bãrbatii mãsoarã, în medie, 1,76 metri, iar femeile, 1,64 metri.
Talia tatãlui si a mamei, deci factorii genetici, joacã un rol egal în stabilirea taliei copilului. Pãrintii cu talie micã au, în general, copiii mici. Totusi, adesea se întâmplã ca fiul sã creascã mai mare decât tatãl sãu, iar fiica mai mare decât mama. Medicii ne avertizeazã cã micutii cresc mai mult primãvara si vara, iar când sunt bolnavi, se observã o stagnare în crestere.
În altã ordine de idei, diferentele lega te de originea etnicã, discrepantele de talie care apar între oamenii ce provin din tãri diferite corespund unei diferente a nivelului de viatã, a conditiilor sanitare si de alimentatie. În sfârsit, talia unui copil depinde si de functionarea hormonului de crestere, responsabil de dezvoltarea oaselor si, în egalã mãsurã, de hormonii tiroidieni si sexuali.

Dezvoltarea spectaculoasa a fatului

Cresterea începe în acelasi timp cu conceperea fetusului, care este o perioadã decisivã pentru evolutia lui. De aceea, fãtul este supravegheat în permanentã.
De la o greutate de 0,0175 mg si un diametru al oului de 0,1 mm la începutul cresterii, fãtul va atinge la nastere o greutate de aproximativ 3500 g si o înãltime de 50 de cm.
Cea mai mare parte a cresterii are loc între a treia si a sasea lunã de sarcinã. La sase luni, fãtul atinge deja 70% din talia lui, în timp ce, de fapt, nu cântãreste decât 25% din greutatea sa de la nastere.
În momentul nasterii, copilul va avea 5,7% din greutatea sa ca adult si va mãsura aproximativ 30% din înãltimea de la maturitate.
Încã din a noua sãptãmânã de sarcinã, fãtul produce singur hormonul de crestere. Secretia acestui hormon atinge maximumul în jurul celei de a 20-a sãptãmâni de viatã fetalã si rãmâne la acelasi nivel pânã la nastere. Acest hormon actioneazã mai ales asupra dezvoltãrii în lungime a scheletului. În acest stadiu, hormonii tiroidieni sunt secretati nu de tiroida fãtului, ci de placentã si acest lucru joacã un rol foarte important pentru maturarea osoasã.
Continue reading Cat cresc copii?

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Are copilul tau alergie?

Cum pot spune daca bebelusul meu are o alergie sau doar o raceala?

Ar putea fi dificil sa se faca diferenta intre o raceala si alergii la bebelusi dar exista totusi citeva semne de diferentiere. Daca se pare ca bebelusul dvs este racit aproape tot timpul, atunci exista posibilitatea ca el sa aiba de fapt o alergie nazala (cunoscuta si sub numele de rinita alergica). Racelile trec de obicei in perioade cuprinse intre o saptamina si 10 zile. Alergiile – nu. Incercati sa raspundeti urmatoarelor intrebari:

  • Nasul copilasului dvs este aproape intotdeauna infundat sau curge?
  • Se sterge tot timpul la nas sau isi apasa nasul (doctorii numesc aceasta salutul allergic)
  • Mucusul care i se scurge din nas este clar si subtire (si nu galben-vezui si consistent)?
  • Pare ca stranuta mult?
  • Ochii ii sint rosii, aposi si il maninca?
  • Pielea de sub ochi este inchisa la culoare, purpurie sau albastruie (doctorii numesc aceasta stralucire alergica?)
  • Bebelusul dvs respira pe gura?
  • Pielea se prezinta iritata sau cu o urticarie rosiatica si care il maninca?
  • Daca ati raspuns “da” la una sau mai multe dintre aceste intrebari, atunci  exista o buna sansa ca bebelusul dvs sa fie allergic la ceva din mediul in care sta. Copiii cu alergii nazale sint predispusi infectii ale urechilor si astm bronsic.

Continue reading Are copilul tau alergie?

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

Ce probleme sunt la aparitia dintilor la copii?

Primii dinti incep sa se formeze foarte devreme, in timpul sarcinii chiar. Deci ingrijirea dintilor copilului incepe mult inainte de nastere, cand trebuie sa ai grija ca alimentatia ta sa fie corecta si sa contina toate elementele necesare pentru tine si viitorul copil.

Desi dureaza cateva luni pana apar “dintii de lapte”, ei cresc constant inca de la nastere. Poti urmari pozitia lor marcata de mici umflaturi la nivelul gingiilor. Varsta la care apare primul dinte variaza intre 6 si 10 luni, dupa cum poti vedea si in tabelul “Graficul dintilor”.

Continue reading Ce probleme sunt la aparitia dintilor la copii?

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ