Avonex Interferon Prospect

 Prospect : Informatii pentru utilizator

Avonex Prospect

interferon beta-1a

 Cum se utilizează Avonex?

Tratamentul cu Avonex trebuie început de un medic cu experienţă în tratarea SM – scleroza multipla.

La adulţi (în vârstă de 18 ani sau peste), doza recomandată de Avonex este de 30 de micrograme, administrată prin injecţie intramusculară, o dată pe săptămână. Pentru a-i ajuta pe pacienţi să se adapteze la tratament, medicul poate recomanda ca pacienţii să înceapă cu aproximativ jumătate din doză o dată pe săptămână, înainte de a ajunge la doza întreagă. Acest lucru se poate face numai cu seringa preumplută, când este prevăzută cu un dispozitiv special care se ataşează de seringă şi permite injectarea a numai aproximativ jumătate din doza de Avonex. Nu se cunoaşte doza optimă care trebuie utilizată la pacienţii sub vârsta de 18 ani.

Locul de injecţie trebuie să fie diferit în fiecare săptămână. Pacienţii îşi pot injecta singuri Avonex, cu condiţia să fi fost instruiţi în mod corespunzător. Înainte de fiecare injecţie şi timp de 24 de ore după injecţie, se poate administra un analgezic care împiedică apariţia febrei, pentru a reduce simptomele pseudogripale care pot să apară în timpul primelor luni de tratament. Tratamentul cu Avonex trebuie oprit la pacienţii la care apare SM – scleroza multipla progresivă (agravare a bolii).

Prezentul document este un rezumat al Raportului european public de evaluare (EPAR) pentru Avonex. Documentul explică modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordării autorizaţiei de introducere pe piaţă şi recomandările privind condiţiile de utilizare pentru Avonex.

Ce este Avonex?

Avonex este o pulbere şi un solvent într-un flacon, din care se obţine o soluţie injectabilă, şi o soluţie injectabilă într-o seringă preumplută sau un stilou injector preumplut. Fiecare flacon, seringă şi stilou injector conţin 30 de micrograme (6 milioane de unităţi internaţionale sau „MUI”) din substanţa activă, interferonul beta-1a.

Pentru ce se utilizează Avonex?

Avonex se utilizează pentru tratarea următoarelor grupe de pacienţi:

  • pacienţi cu scleroză multiplă (SM – scleroza multipla) recidivantă. SM – scleroza multipla este o boală a sistemului nervos în care inflamaţia distruge stratul protector din jurul nervilor. Aceasta se numeşte „demielinizare”. În SM – scleroza multipla recidivantă, pacientul prezintă perioade de atac (recidivă) ale bolii şi perioade fără simptome.

Avonex încetineşte evoluţia bolii şi reduce numărul de recidive;

  • pacienţi care au avut un singur atac de demielinizare, atunci când este suficient de sever pentru a justifica tratamentul cu corticosteroizi injectabili (medicamente antiinflamatoare). Se utilizează atunci când se consideră că pacientul prezintă un risc crescut de apariţie a SM – scleroza multipla. Înainte de utilizarea Avonex, medicii trebuie să excludă alte cauze ale simptomelor.

Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

avonex prospect
avonex prospect

 

Cum acţionează Avonex?

Substanţa activă din Avonex, interferonul beta-1a, aparţine grupei de „interferoni”. Interferonii sunt substanţe naturale produse de organiSM – scleroza multipla, care îl ajută în lupta împotriva atacurilor, cum ar fi infecţiile

virale. Nu se cunoaşte încă exact mecaniSM – scleroza multiplaul de acţiune al Avonex în SM – scleroza multipla, dar interferonul beta pare să regleze sistemul imunitar şi împiedică recidivele de SM – scleroza multipla.

Interferonul beta-1a este produs printr-o metodă cunoscută sub denumirea de „tehnologia ADN-ului recombinant”: interferonul beta-1a este produs de o celulă care a primit o genă (ADN), devenind astfel capabilă să îl producă. Interferonul beta-1a de substituţie acţionează în acelaşi mod ca interferonul beta natural.

Acum se mai citeste