Bentelan Comprese Prospect – comprimate efervescente

Bentelan 10 

1 mg (dihidrofosfat de betametazonă)  0,5 mg (dihidrofosfat de betametazonă) 01. DENUMIREA COMERCIALĂ A MEDICAMENTULUI BENTELAN 0,5 mg comprimate efervescente BENTELAN 1 mg comprimate efervescente

02. COMPOZIȚIA CALITATIVĂ ȘI INDICAȚII CANTITATIVE                      

Ce substanțe și ingrediente active conține Bentelan? BENTELAN 0,5 mg comprimate efervescente- un comprimat de 0,5 mg conține: Betametazona fosfat disodic 0.6578 mg echivalent cu 0,5 mg betametazona Excipient cu efecte cunoscute: sodiu 20,4 mg BENTELAN 1 mg comprimate efervescente- O comprimat de 1 mg conține: Betametazona fosfat disodic 1,316 mg egal cu Betametazonă 1 mg Excipient cu efecte cunoscute: sodiu 19,6 mg

03. FORMA FARMACEUTICĂ

Această secțiune răspunde la întrebări: în ce formă (tablete, picături, supozitoare, etc.) este prezentat Bentelan? Tablete efervescente.

04. INFORMAȚII CLINICE

04.1 Indicele indicațiilor terapeutice

Acest paragraf răspunde la întrebări:

  • De ce are nevoie Bentelan?
  • Ce boli le-ați luat Bentelan?

Terapia cu corticosteroizi poate fi găsită într-o gamă largă de varietate de boli. Printre cele mai importante trebuie amintite: – astm bronșic; – alergopatie; – artrita reumatoidă; – collagenopatie; – dermatite inflamatorii ; – Neoplasme datorate în special țesutului limfatic (hemolipopatie afecțiuni maligne acute și cronice, boala Hodgkin).

Alte indicații sunt: ​​sindromul nefrotic, colita ulcerativa, (sindromul lui Crohn), pemfigus, sarcoidoză (in special hipercalcemie), cardita reumatismală, spondilită anchilozantă și mai multe tulburări sanguine, cum ar fi anumite cazuri de anemie hemolitică, forfecare agranuloci- și purpură trombocitopenică.

04.2 Doze și mod de administrare

Indicație Cum luați Bentelan? Care este doza recomandată de Bentelan? C Dozare Adulți: Terapii pe termen scurt: 4-6 comprimate pe zi Bentelan 0,5 mg comprimate efervescente sau 2-3 comprimate pe zi Bentelan 1 mg comprimate efervescente (echivalent cu 2-3 mg), reducerea treptată a dozei pe baza evoluției clinice.

Terapii pe termen lung: In tratamentul formelor cronice sau subacute ale bolii (colagen, anemie hemolitică, astm bronșic cronic, sindrom nefrotic, colita ulceroasă, pemfigus), după un tratament de atac de obicei 6-8 comprimate pe zi Bentelan 0,5 mg comprimate efervescente sau 2-3 comprimate pe zi Bentelan 1 mg comprimate efervescente (echivalent cu 3-4 mg) reduce treptat doza până la o doză minimă de întreținere capabil de a menține simptomele sub control. întreţinere: Doza de întreținere oscilează în greutatea medie a adulților între 1-2 comprimate pe zi.

Copii și adolescenți: Copiii tolerează în general doze proporțional mai mari decât cele stabilite pentru adulți: se recomandă administrarea a 0,1-0,2 mg / kg greutate corporală pe zi. Tabletele BENTELAN sunt împărțite în două părți pentru a facilita ajustarea dozei și solubilitatea în apă permite o administrare ușoară și convenabilă. Terapia cu aerosoli: 0,5 până la 1 mg dizolvată în momentul utilizării în 1-2 ml de apă.

04.3 Contraindicatii

Când nu trebuie să luați Bentelan? Cand sunteti Hipersensibil la substanța activă, la corticosteroizi sau la oricare dintre excipienții enumerați în secțiunea 6.1. Infecții sistemice, dacă terapia antiinfectioasă specifică nu este implementată. Imunizarea cu virusuri atenuate; nu trebuie efectuate alte proceduri de imunizare la pacienții care primesc glicocorticoizi, în special la doze mari, din cauza riscurilor posibile de complicații neurologice și a răspunsului insuficient la anticorpi.

04.4 Atenționări și precauții speciale pentru utilizare

Index La ce ar trebui să aveți grijă când luați Bentelan? Care sunt precauțiile care trebuie luate în timpul tratamentului cu Bentelan? Produsul trebuie utilizat sub supraveghere medicală. Sensibilitatea la infecții: Glucorticoizii pot masca unele semne de infecție și în timpul utilizării lor pot să apară infecții datorită imunitatii reduse. În aceste cazuri, oportunitatea de a stabili o terapie antibiotică adecvată trebuie întotdeauna evaluată. Pacienții tratați cu doze de corticosteroid imunosupresor trebuie sfătuiți să evite expunerea la varicela și rujeola și, dacă sunt expuși, să solicite sfatul medicului. Acest lucru are o importanță deosebită la copii. Utilizarea în tuberculoza activă trebuie limitată la cazurile de boală fulminantă sau diseminată în care glicocorticoidul trebuie utilizat cu terapie antituberculoasă adecvată. În cazul în care glucocorticoizii sunt administrate la pacienții cu tuberculoză latentă sau cu reactivitate la tuberculină, supraveghere atentă este necesară, deoarece poate exista o reactivare a bolii. La terapia prelungită, acești subiecți trebuie să primească o chemio-profilaxie.

04.5 Interactiunea cu alte medicamente

Ce medicamente nu ar trebui luate cu Bentelan?

Ce alimente pot interfera cu Bentelan? Deoarece secreția de mineralcorticoid poate fi compromisă, administrarea concomitentă a sodiului și / sau a mineralelor corticoizi trebuie administrată concomitent. Datorită posibilității de retenție a fluidului, trebuie acordată atenție administrării corticosteroizilor la pacienții cu insuficiență cardiacă congestivă. În timpul terapiei prelungite și a dozelor mari, dacă se așteaptă o modificare a echilibrului electrolitic, aportul de sodiu și potasiu trebuie ajustat.

Toate glicocorticoizii sporesc excreția de calciu.

Condiții de stres: La pacienții cu terapie cu glicocorticoizi care suferă un stres special, este necesară ajustarea dozei în funcție de amploarea stării de stres. Efecte asupra psihicului: În timpul terapiei pot să apară tulburări psihice de diferite tipuri: euforie, insomnie, schimbări de dispoziție sau personalitate, depresie severă sau simptome de psihoză adevărată. Instabilitatea emoțională instabilă sau tendințele psihotice pot fi agravate de glicocorticoid.

Copii și adolescenți: Copiii și adolescenții care urmează terapie prelungită trebuie să fie strict supravegheați din punct de vedere al creșterii și dezvoltării. Tratamentul trebuie limitat la dozele minime și la cel mai scurt timp posibil. Pentru a minimiza supresia axei hipotalamo-hipofizo-suprarenale și întârzierile de creștere, trebuie luată în considerare posibilitatea administrării unice pe zile alternative. Copiii sunt în mod deosebit în pericol de presiune intracraniană crescută.

Pacienți vârstnici: La pacienții vârstnici, terapie, mai ales dacă prelungite, trebuie să fie planificate, având în vedere o mai mare incidență a efectelor secundare, cum ar fi osteoporoza, agravarea diabetului zaharat, hipertensiune arteriala, sensibilitate crescută la infecții, assottigliamen- pentru piele. Menținerea dozei trebuie să fie întotdeauna cea mai puțin capabilă să controleze simptomele; o reducere a dozei trebuie făcută treptat pe o perioadă de câteva săptămâni sau luni în funcție de doza utilizată anterior și de durata tratamentului.

Alte riscuri Glucocorticoizii trebuie utilizat cu precauție în aceste cazuri, deoarece aceasta poate provoca o înrăutățire: epilepsie, diabet, glaucom, colita ulcerativă pericol nespecifice de perforare, abcese și infecții piogene, în general, diverticulită, anastomoze intestinale recente, ulcer peptic activ sau latent , insuficiență renală, hipertensiune arterială (la pacienții predispuși la modificări ale echilibrului electrolitic), osteoporoză, miastenie severă. Aceeași atenție ar trebui acordată cazurilor de MI anterioară indusă de steroizi. La pacienții cu insuficiență hepatică, valorile sanguine ale corticosteroizilor pot fi crescute, ca în cazul altor medicamente metabolizate în ficat.

La pacienții hipotiroidi sau cu ciroză hepatică, răspunsul la glicocorticoizi poate fi crescut. Se recomandă prudență la pacienții cu herpes simplex ocular, deoarece este posibilă perforarea corneei. La pacienții cu hipoprothrombinemie, se recomandă prudență în asocierea acidului acetilsalicilic cu glicocorticoizii. Suspendarea terapiei cu corticosteroizi Insuficiența adrenală subcutanată indusă de glucocorticoizi poate fi redusă la minim prin reducerea treptată a dozei. în întrerupe terapia cu corticosteroizi, amplitudinea și rata de reducere a dozei trebuie să fie determinată de la caz la caz, luând în considerare starea de baza care este tratată și factorii individuali ai pacientului, deoarece probabilitatea reapariției și durata tratamentului cu corticosteroizi .

Acest tip de insuficiență relativă poate dura până la un an de la întreruperea tratamentului. Prin urmare, în cazul unei stări de stres în această perioadă, terapia hormonală trebuie reluată.

Efectele sistemice cu corticosteroizi inhalatori: Efectele sistemice cu corticosteroizi inhalatori pot să apară, în special atunci când sunt prescrise la doze mari pentru perioade prelungite. Astfel de efecte apar mai puțin probabil decât corticosteroizii orali. Posibilele efecte sistemice includ sindromul Cushing, cushingoid, supresie corticosuprarenală, întârzierea creșterii la copii și adolescenți, scăderea densității minerale osoase, cataractă, glaucom și mai rar, o serie de efecte psihologice sau comportamentale, inclusiv hiperactivitate psihomotorie, tulburări somn, anxietate, depresie sau agresiune (mai ales la copii).

Prin urmare, este important ca doza de inhalat corticosteroid să fie cea mai mică doză posibilă cu care se menține controlul eficient al astmului. BENTELAN 0,5 mg și comprimatele efervescente de 1 mg conțin sodiu, respectiv 0,89 mmol (sau 20,4 mg) și 0,85 mmol (sau 19,6 mg) per comprimat. Acest medicament conține mai puțin de 1 mmol (23 mg) de sodiu pe tabletă, adică practic “fără sodiu”. Pentru cei care fac sport Utilizarea medicamentului fără necesitate terapeutică este doping și poate determina pozitiv teste anti-doping. Interacțiuni cu alte medicamente și alte forme de interacțiune

Steroizii pot reduce efectele anticolinesterazice în miastenia gravis, a mediilor de contrast radiografic în colecistografie, salicilați și non-steroidiene anti inflamator. Administrarea concomitentă de corticosteroizi cu diuretice care diminuează potasiul (cum ar fi tiazidele și furosemidul) poate determina pierderi excesive de potasiu. Există, de asemenea, un risc crescut de hipokaliemie asociat cu administrarea concomitentă de corticosteroizi și amfotericină sau xantină (teofilină). Steroizii pot diminua, de asemenea, efectele salicilaților, medicamentelor antidiabetice și insulinei.

Pot exista o incidență crescută a hemoragiilor gastrointestinale și ulcerațiile când corticosteroizii sunt administrați cu anti-inflamator non-steroid. Administrarea concomitentă de steroizi și ciclosporină crește concentrația plasmatică a ambelor medicamente. Efectul steroizilor poate fi crescut prin administrarea concomitentă de ritonavir și ketoconazol. La pacienții cu hipoprothrombinemie, se recomandă prudență în asocierea acidului acetilsalicilic cu glicocorticoizii. Efectul steroizilor poate fi redus prin fenitoină, fenobarbital, efedrină și rifampicină. Poate fi necesară o modificare, de obicei scăzută, a dozelor de anticoagulante administrate concomitent.

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila