Bivalirudin

Bivalirudin

Actiune terapeutica: Anticoagulant, inhibitor trombinic

Categorie de risc pentru sarcina: B

Denumire comerciala: Angiomax


MOD DE ACTIUNE

Inhiba toate efectele trombinei, inclusiv activarea plachetelor, clivarea fibrinogenului si activarea reactiilor de coagulare ale trombinei. Avantajele fata de heparina includ activitatea împotriva trombinei legata pe suprafata trombusului, activitate anticoagulanta mai bine previzibila si lipsa inhibarii de catre produsii plachetari.


INDICATII

Anticoagulant în asociatie cu aspirina la pacientii cu angina instabila care au suferit angioplastie coronara transluminala percutana (PTCA).


CONTRAINDICATII

Utilizarea în hemoragiile severe active, anevrism cerebral, hemoragie intracraniana, IM.


PRECAUTII

Reduceti doza în insuficienta renala moderata sau severa. Riscul de hemoragie este crescut în ulcerele GI sau în bolile hepatice. Hipertensiunea poate creste riscul de hemoragie cerebrala. Folositi cu precautie în interventiile chirurgicale recente, traumatisme, si în timpul lactatiei. Nu s-a stabilit siguranta si eficacitatea când e folosit cu inhibitori de glicoproteine IIb/IIIa, la pacientii cu angina instabila care nu au în antecedente PTCA, în toate celelalte sindroame coronariene acute, sau la copii.


EFECTE ADVERSE

Efectul advers major este sângerarea cu posibilitatea aparitiei unei hemoragii majore, inclusiv hemoragie intracraniana sau retroperitonealaCV: hipo / hipertensiune, bradicardie, sincopa, anomalii vasculare, fibrilatie ventriculara. GI:G&V, dispepsie, dureri abdominale. SNC: cefalee, anxietate, nervozitate, ischemie cerebrala, confuzie, paralizie faciala. Dermatologic: hematoame, dureri la locul injectiei. GU: retentie urinara, insuficienta renala, oligurie. Diverse: durere pelvina, febra, edem pulmonar, infectii, septicemie .


DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

IV 

Angina instabila la cei cu PTCA 

Adulti: bolus IV în doza de 1 mg/kg urmata la 4 h de perfuzie IV la o rata de 2,5 mg/kg/h. Dupa perfuzia initiala de 4 h, poate fi administrata o perfuzie aditionala IV, la o rata de 0,2 mg/kg/h timp de maxim 20 h, la nevoie. Se foloseste în asociatie cu aspirina (300-325 mg/zi).


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Anuntati aparitia oricaror efecte adverse sau orice sângerare neobisnuita. Dispneea nou aparuta, durerile toracice sau edemul necesita evaluare. Modificati-va stilul de viata în ceea ce priveste fumatul, alcoolul, dieta si exercitiile zilnice. Incurajati membrii familiei sa învete CPR.


Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila