Calfactant

 

Calfactant

Actiune terapeutica: Surfactant pulmonar

Categorie de risc pentru sarcina: N/A

Denumire comerciala: Infasurf


 

MOD DE ACTIUNE

Clafactantul modifica tensiunea superficiala alveolara permitând stabilizarea alveolelor. Se absoarbe rapid la nivelul interfetei aer-lichid si modifica tensiunea superficiala similar cu surfactantul pulmonar natural. Tratamentul amelioreaza rapid oxigenarea si complianta pulmonara.


 

INDICATII

Prevenirea si tratamentului sindromului de detresa respiratorie a nou-nascutului.


 

PRECAUTII

Este posibila cresterea proportiei de pacienti cu hemoragie intraventriculara si leucomalecie periventriculara. Aceste afectiuni nu au fost corelate cu o mortalitate crescuta.


 

EFECTE ADVERSE

Cianoza, obstructie a cailor respiratorii, bradicardie, refluxul surfactantului în tubul endotraheal, necesitatea ventilatiei manuale, reintubare, hemoragii intraventriculare, leucomalacie periventriculara.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

SUSPENSIE INTRATRAHEALA 

Profilaxia sindromului de detresa respiratorie la nastere. 

Se instileaza 3ml/kg (greutate la nastere) de îndata ce este posibil dupa nastere. Se administreaza în 2 doze a câte 1,5 ml fiecare. Terapia cu calfactant trebuie precedata de stabilizare si îngrijire la copiii nascuti prematur cu hipoxemie sau bradicardie. 

Tratamentul sindromului de detresa respiratorie în cursul a 72 de ore de la nastere. 

Se instileaza 3 ml/kg (greutate la nastere) administrate în 2 doze a câte 1,5 ml/kg. Dozele de 3 ml/kg (greutate la nastere) se pot repeta pâna la un total de 3 doze, administrate la fiecare 12 ore.


 

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila