Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Calfactant

Sharing

 

Calfactant
Actiune terapeutica: Surfactant pulmonar
Categorie de risc pentru sarcina: N/A
Denumire comerciala: Infasurf


 

MOD DE ACTIUNE

Clafactantul modifica tensiunea superficiala alveolara permitând stabilizarea alveolelor. Se absoarbe rapid la nivelul interfetei aer-lichid si modifica tensiunea superficiala similar cu surfactantul pulmonar natural. Tratamentul amelioreaza rapid oxigenarea si complianta pulmonara.


 

INDICATII

Prevenirea si tratamentului sindromului de detresa respiratorie a nou-nascutului.


 

PRECAUTII

Este posibila cresterea proportiei de pacienti cu hemoragie intraventriculara si leucomalecie periventriculara. Aceste afectiuni nu au fost corelate cu o mortalitate crescuta.


 

EFECTE ADVERSE

Cianoza, obstructie a cailor respiratorii, bradicardie, refluxul surfactantului în tubul endotraheal, necesitatea ventilatiei manuale, reintubare, hemoragii intraventriculare, leucomalacie periventriculara.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

SUSPENSIE INTRATRAHEALA 
Profilaxia sindromului de detresa respiratorie la nastere. 
Se instileaza 3ml/kg (greutate la nastere) de îndata ce este posibil dupa nastere. Se administreaza în 2 doze a câte 1,5 ml fiecare. Terapia cu calfactant trebuie precedata de stabilizare si îngrijire la copiii nascuti prematur cu hipoxemie sau bradicardie. 
Tratamentul sindromului de detresa respiratorie în cursul a 72 de ore de la nastere. 
Se instileaza 3 ml/kg (greutate la nastere) administrate în 2 doze a câte 1,5 ml/kg. Dozele de 3 ml/kg (greutate la nastere) se pot repeta pâna la un total de 3 doze, administrate la fiecare 12 ore.


 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !