Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Cefapirin sodic 

Sharing

 

Cefapirin sodic 
Actiune terapeutica: Cefalosporina de generatia întâi 
Categorie de risc pentru sarcina: B
Denumire comerciala: Cefadyl


 

MOD DE ACTIUNE

Nivel maxim în ser dupa administrarea a 1 g IV: 73 µg/mL. T ½, IM, IV: 21-47 min. 70% este eliminat nemetabolizat în urina.


 

INDICATII

Infectii ale tractului respirator cauzate de S. pneumoniae, S. aureus (tulpini producatoare sau nu de penicilinaza), specii de Klebsiella, H. influenzae si streptococi ß -hemolitici de grup A. Infectii cutanate cauzate de S. aureus, S. epidermidis (tulpini susceptibile la meticilina), E. coli, P. mirabilis, specii de Klebsiella si streptococi ß -hemolitici de grup A. Infectii ale tractului urinar cauzate de S. aureus, E. coli, P. mirabilis si specii de Klebsiella. Septicemie cauzata de S. aureus, S. viridans, E. coli, specii de Klebsiella si streptococi ß -hemolitici de grup A. Endocardita cauzata de S. aureus, S. viridans. Osteomielita cauzata de S. aureus, specii de Klebsiella, P. mirabilis si streptococi ß -hemolitici de grup A. Preoperator si postoperator pentru a reduce riscul de infectie în cazul histerectomiilor vaginale, interventiilor chirurgicale pe cord deschis si artroplastiei prostetice.


 

PRECAUTII

Evaluati riscurile în raport cu beneficiile la copii cu vârsta sub trei luni.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

IM, IV 
Infectii generalizate 
Adulti: 0,5-1 g la 4-6 ore pâna la 12 g/zi pentru infectii cu risc vital. Copii mai mari de 3 luni: 40-80 mg/kg/zi în 4 doze egale, fara a depasi doza pentru adulti. 
Preoperator 
Adulti: 1-2 g cu 30-60 min înainte de interventia chirurgicala. 
În timpul interventiei chirurgicale 
Adulti: 1-2 g 
Postoperator 
Adulti: 1-2 g la intervale de 6 ore, timp de 24 ore. 
La pacientii cu disfunctie renala poate fi necesara o doza de 7,5-15 mg/kg la 12 h.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Medicamentul aste administrat parenteral. Anuntati medicului reactiile adverse, diareea, hematurie, rash, prurit sau lipsa de raspuns la tratament.


 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !