Cefditoren pivoxil 

 

Cefditoren pivoxil 

Actiune terapeutica: Cefalosporina de generatia a treia 

Categorie de risc pentru sarcina: B

Denumire comerciala: Spectracef


 

MOD DE ACTIUNE

Este absorbit din tractul gastrointestinal si hidrolizat la cefditoren sub actiunea esterazelor. Nivel plasmatic maxim: 1,5-3 ore. Mesele cu continut lipidic bogat cresc nivelul plasmatic. Se leaga în mod primar (88%) de albumine plasmatice. T ½, terminal: 1,6 ore. Nu se metabolizeza apreciabil; se excreta în principal prin urina. Clearance-ul este redus în insuficienta renala.


 

INDICATII

Exacerbari acute bacteriene ale bronsitei cronice datorate Haemophilus influenzae (inclusiv tulpinile producatoare de ß -lactamaza), Haemophilus parainfluenzae (inclusiv tulpinile producatoare de ß -lactamaza), Streptococcus pneumoniae (doar tulpinile susceptibile la penicilina) si Moraxella catarrhalis (inclusiv tulpinile producatoare de ß -lactamaza). F aringita / amigdalita datorata Streptococcus pyogenes. Medicamentul determina eradicarea S. pyogenes din orofaringe. Infectii cutanate si ale structurilor pielii, necomplicate, datorate Staphilococcus aureus (inclusiv tulpinile producatoare de ß -lactamaza) si Streptococcus pyogenes.

Citeste acum...

 

CONTRAINDICATII

Utilizarea la pacientii cu alergii la antibiotice din clasa cefalosporinelor, la cei cu deficienta de carnitina sau defecte congenitale de metabolism ce pot duce la insuficienta de carnitina, precum si la cei cu hipersensibilitate la proteinele din lapte (nu intoleranta la lactoza).


 

PRECAUTII

A se utiliza cu precautie la pacienti cu hipersensibilitate la alte cefalosporine, peniciline sau alte medicamente. Utilizarea pe termen îndelungat poate cauza deficienta de carnitina sau aparitia si dezvoltarea speciilor rezistente. A se utiliza cu precautie în timpul lactatiei. Nu au fost stabilite siguranta si eficacitatea la copii cu vârsta mai mica de 12 ani. Nu este necesara ajustarea dozei în cazul celor cu deficite usoare ale functiei renale (C CR de 50-80 mL/min/1.73 m²). Nu administrati mai mult de 200 mg 2/zi la cei cu deficite moderate ale functiei renale (C CR de 30-49 ml/min/1.73 m²), si 200 mg/zi la pacientii cu deficite severe ale functiei renale (C CR < 30 ml/min/1.73 m²).

Citeste acum...
Prospect Olanzapina - AntiPsihotic

 

EFECTE ADVERSE

GI: diaree, G&V, dureri abdominale, colita pseudomembranoasa, constipatie, gastrita, boli gastrointestinale, ulceratii bucale, functii hepatice anormale, stomatita, modificarea gustului. SNC: cefalee, ameteala, nervozitate, somnolenta. Manifestari generale: astenie, febra, infectii fungice, dureri, urticarie, scadere ponderala. Respiratorii: faringita, rinita, sinuzita. GU: moniliaza vaginala, vaginita, hematurie. Diverse: reactii alergice, timp de coagulare crescut, hiperglicemie, apetit crescut, leucopenie, leucoree, mialgii, edem periferic, prurit, trombocitopenie.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

COMPRIMATE 

Exacerbari acute bacteriene ale bronsitei cronice. 

Adulti: 400 mg 2/zi timp de 10 zile. 

Faringita, amigdalita, infectii necomplicate cutanate si ale structurilor pielii 

Adulti: 200 mg 2/zi timp de 10 zile.

Citeste acum...
Prospect Citonat

    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Luati câte 2/zi, conform prescriptiei. Pentru a mari absorbtia, administrati medicamentul în timpul meselor. Luati întreaga doza prescrisa. Nu administrati concomitent cu antiacide sau alte medicamente care scad aciditatea gastrica. Persoanele cu hipersensibilitate la proteinele din lapte (nu intoleranta la lactoza) nu ar trebui sa utilizeze acest medicament.


 

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila