Cevimelina hidroclorit

Sharing

Cevimelina hidroclorit
Actiune terapeutica: Agonist colinergic
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala: 
Evoxac


MOD DE ACTIUNE

Agonist colinergic care se leaga de receptorii muscarinici, determinând hipersalivatie si transpiratie abundenta, hipertonicitate a musculaturii netede GI si a tractului urinar. Se absoarbe rapid. Nivel maxim în ser: 1,5-2 h. Este metabolizat în ficat si se elimina prin urina. T ½: aproximativ 5 ore.


INDICATII

Tratamentul xerostomiei în sindromul Sjögren.


CONTRAINDICATII

Astm necontrolat, situatii in care mioza este contraindicata (glaucom în unghi îngust, irita acuta), lactatia.


PRECAUTII

Se utilizeaza cu precautie si sub supraveghere medicala atenta la pacientii cu antecedente de boli CV, litiaza biliara sau litiaza renala si la pacientii cu astm, bronsita cronica, BPOC.


EFECTE ADVERSE

G&V, diaree, hipersalivatie, constipatie, hipertrofie si durere la nivelul glandei salivare, reflux gastroesofagian, dureri dentare, stomatita ulcerativa, xerostomie, sialadenita, cefalee, ameteli, insomnie, anxietate, anorexie, depresie, sinuzita, ICRS, rinita, faringita, bronsita, pneumonie, epistaxis, transpiratie excesiva, prurit, rash, infectii urinare, poliurie, vaginita, cistita, conjunctivita, tulburari de vedere, durere sau infectie oculara, xeroftalmie, fatigabilitate, rigiditate, astenie, tremor, edem periferic, febra, reflexe diminuate, infectii micotice, reactii alergice, dureri toracale, de spate sau scheletice, artralgie, hipertonie, mialgie, otalgii, otita medie, anemie, palpitatii.


DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

* CAPSULE
Xerostomia în sindrom Sjögren
Adulti: 30 mg 3/zi


OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

1.Boala se întâlneste mai ales la femei dupa menopauza si include artrita reumatoida, xerostomie, xeroftalmie si conjunctivita. 
2. Administrati conform prescriptiei, 3/zi, cu sau fara alimente.
3. Anuntati aparitia ametelilor, confuziei, letargiei, diminuarea vederii nocturne sau a perceptiei la distanta.
4. Aveti grija la efectuarea unor activitati ce necesita atentie sporita pâna la epuizarea efectului medicamentului.
5. Transpiratia excesiva, dorinta frecventa de a urina, greata si diareea sunt S&S ale stimularii colinergice excesive. Întrerupeti administrarea si anuntati medicul.


 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Cevimelina hidroclorit