Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Cisatracurium

Sharing

 

Cisatracurium
Actiune terapeutica: Agent blocant neuromuscular
Categorie de risc pentru sarcina: B
Denumire comerciala: Nimbex


 

MOD DE ACTIUNE

Agent blocant neuromuscular nedepolarizant care se leaga competitiv la receptorii colinergici din placa motorie, antagonizând actiunea acetilcolinei si producând blocare neuromusculara. Potentialul blocant neuromuscular al cisatracurium este de 3 ori mai mare decât pentru atracurium. Durata pâna la blocarea maxima: 2 min. Durata de recuperare: aproximativ 55 min. Durata necesara recuperarii ce urmeaza dozelor de întretinere successive nu se modifica cu numarul de doze administrate deoarece între doze poate aparea recuperare partiala. Debutul, durata si recuperarea sunt mai rapide la copii.


 

INDICATII

Agent blocant neuromuscular la pacienti internati sau nu, ca adjuvant în anestezia generala, pentru facilitarea intubatiei traheale, relaxarea musculaturii scheletice în timpul operatiei sau ventilatiei mecanice în sala de terapie intensiva.


 

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la cisatracurium sau hipersensibilitate la alcool benzilic. Utilizarea în intubarea orotraheala rapida, datorita debutului lent al actiunii sale.


 

PRECAUTII

Deoarece medicamentul nu are efect asupra starii de constienta sau pragului durerii, nu trebuie adiministrat înaintea anesteziei. Poate avea efect accentuat la cei cu miastenie gravis sau cu sindrom miastenic. Pacientii cu arsuri necesita doze mai mari. Debutul actiunii este mai rapid (1 min) si recuperarea este mai lenta (cu 1 min) la pacientii cu disfunctii hepatice. Durata pâna la blocare maxima este cu 2 min mai mica la pacientii în vârsta si la cei cu disfunctie renala. Folositi cu precautie în timpul lactatiei. Pacientii necesita monitorizare constanta si suport respirator. Se administreaza analgezice si anxiolotici la nevoie. Se utilizeaza un stimulator al nervilor periferici pentru evaluarea raspunsului la terapie. Pastrati la îndemâna agenti antagonisti (neostigmina). Recuperarea spontana dupa perfuzie se va face într-un timp comparabil cu cel dupa administrarea de bolus.


 

EFECTE ADVERSE

Bradicardie, hipotensiune, flush, bronhospasm, rash.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

BOLUS IV 
Blocare neuromusculara 
Adulti, initial: în functie de timpul necesar pentru intubatie si durata operatiei, 0,15 sau 0,2 mg/kg. Dozele de întretinere în timpul operatiei prelungite: 0.03 mg/kg la 40-50 min dupa o doza initiala de 0,15 mg/kg si 50-60 min dupa o doza initiala de 0,2 mg/kg. Copii 2-12 ani: 0,1 mg/kg timp de 5-10 secunde în timpul anesteziei cu halotan sau opium. 
PERFUZIE IV 
Blocare neuromusculara în timpul operatiei prelungite sau în ATI 
Dupa un bolus initial poate fi administrata o solutie diluata, în perfuzie continua atât la adulti cât si la copii peste 2 ani. Viteza depinde de reactia pacientului determinata de stimularea nervilor periferici. O rata de perfuzie de 3 µg/kg/min e folosita pentru a suprima recuperarea spontana rapida a blocarii neuromusculare. Deci, o rata de perfuzie de 1-2 µg/kg/min este adecvata pentru mentinerea blocarii. Rata de perfuzie se reduce cu 30-40% când se administreaza în timpul anesteziei cu izofluran sau enfluran.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

În timpul administrarii medicamentului veti putea vedea si auzi dar nu va veti putea misca deloc. Acest lucru dispare când medicatia se întrerupe.


 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

Sa radem un pic !