Cum ne ajuta cremele si suplimentele de colagen

            Cantităţile necesare de sucuri şi tincturi vor fi în funcţie de gradul de erupţie de pe suprafaţa pielii. Cu cât erupţia este mai mare afectând suprafeţe mai mari de piele, cu atât cantitatea de tincturi şi suc va fi mai mare. De obicei la un Psoriazis generalizat sunt necesari 2-4 litri de tincturi.

Unguentele.

            Ca să obţinem unguente avem nevoie de grăsime de porc (osânză ne sărată) şi de gălbenele sau de rădăcini de tătăneasă. Unguentul de gălbenele se obţine din plante verzi ajunse la înflorire. Planta tocată la 1-2 cm (250 ml) se prăjeşte în grăsime de porc (un borcan de 400 ml). Va sta pe foc mic până când ia aspectul de ceapă bine prăjită. Se lasă 12 ore după care se încălzeşte până devine lichidă, se strecoară, se pune la rece.

Unguentul de tătăneasă se obţine din rădăcini proaspete bine curăţate şi spălate, tăiate mărunt. Cantităţile şi modul de obţinere este asemănător cu cel descris mai sus.

Băile de plante.

            Se folosesc următoarele plante: urzici (planta cu totul), frunze de nuc şi rostopască. Pentru băile de cap se folosesc câte o mână din fiecare puse în 10 litri de apă şi date în clocot. Când temperatura apei este suportabilă, cu jumătate din apă se spală părul cu săpun neutru (cu PH neutru), iar cu cealaltă jumătate se clăteşte. Părul nu se şterge. Pentru băile generale plantele se vor pune în cantităţi mai mari, păstrându-se proporţia peste care se toarnă apă clocotită. Se stă în apă 20-25 minute. Corpul nu se şterge.

Băile se fac de 1-2 ori pe săptămână. După baie, după ce corpul s-a uscat, erupţiile se tamponează fie numai cu sucul plantei, fie cu suc amestecat cu tincturi. Se pot aplica şi 2-3 tamponări succesive. După două ore, aceste erupţii se ung cu una din alifii.

În cazul lipsei posibilităţii de a face baie se poate face baie simplă, fierbinte, cu apă şi săpun, aplicându-se tamponările şi ungerile.

Vindecarea.

            Voi descrie trei modalităţi de vindecare. La persoanele cu erupţii generalizate există posibilitatea ca:

  1. Suprafaţa erupţiilor să se reducă încetul cu încetul pe măsură ce toxina se elimină din organism. Vindecarea este într-o perioadă mai lungă de timp.
  2. Suprafeţele de piele afectate se pot dubla sau tripla ca suprafaţă şi se vor vindeca după 2-3 săptămâni.
  3. Erupţiile cutanate dispar după 2-3 săptămâni apărând după aceia la un interval de timp, dar de fiecare dată mai puţin cu jumătate decât au fost anterior. În aceste cazuri corpul elimină în porţii toxina.

Pe timpul vindecării când se elimină toxina pot apărea sau nu, în afară de erupţiile cutanate următoarele simptome:

-Dureri articulare.

-Transpiraţii reci ce pot colora lenjeria şi pot avea miros de putrefacţie.

-Diaree cu crampe abdominale, cu modificarea de culoare a materiilor fecale.

-Urinări dese cu modificarea culorii şi mirosului urinei.

Toate aceste manifestări nu trebuie să îngrijoreze bolnavul pentru că sunt, de fapt, eliminarea de toxină.

Pregătirea şi modul de folosire al ceaiurilor vor însoţi întotdeauna pachetele de ceaiuri.

Ceaiurile nu au, practic contra indicaţii, nu creează dependenţă, nu activează sau favorizează alte boli.

Ing. Giurea Marin Aleea Nucului nr 18 Piatra Olt jud Olt tratează aceste boli.

Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila