Dapiprazol

Sharing

 

Dapiprazol
Actiune terapeutica: Blocant alfa adrenergic
Categorie de risc pentru sarcina: B
Denumire comerciala: Rev-Eyes


 

MOD DE ACTIUNE

Produce mioza prin blocarea receptorilor alfa-adrenergici ai musculaturii dilatatoare a irisului. Fara actiune semnificativa asupra contractiei muschiului ciliar; nu se înregistreaza modificari de profunzime a camerei anterioare sau a grosimii cristalinului. Nu modifica presiunea intraoculara. Rata constrictiei pupilare poate fi usor scazuta la persoanele cu iris mai pigmentat decât la cele cu iris albastru sau verde.


 

INDICATII

Inverseaza midriaza indusa în scop diagnostic de agenti adrenergici (fenilefrina) sau parasimpatolitici (tropicamida).


 

CONTRAINDICATII

Irite acute sau alte afectiuni în care nu e indicata mioza. Reducerea presiunii intraoculare sau tratamentul glaucomului cu unghi deschis.


 

PRECAUTII

Utilizati cu precautie în timpul lactatiei. Siguranta si eficacitatea utilizarii la copii nu au fost demonstrate. Poate cauza dificultati de adaptare la întuneric si poate determina îngustarea câmpului vizual. Adminstrati cel mult o data/saptamâna. Pentru prepararea solutiei, adaugati solventul peste pulbere, si atasati dizpozitivul de aplicare. Agitati solutia câteva minute pentru dizolvarea completa. Solutia preparata se pastreaza la temperatura camerei timp de 21 de zile. Daca nu este clara si incolora, aruncati solutia.


 

EFECTE ADVERSE

Oftalmologic: iritatie conjunctivala ce poate dura pâna la 20 min dupa adm, senzatie de arsura, eritem / edem palpebral, chemosis, edem cornean, keratita punctiforma, fotofobie, lacrimatie si tulburarea vederii, xeroftalmie. Altele: cefalee.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Solutie oftalmica 
Reducerea midriazei 
2 pic urmate la 5min de alte 2 pic aplicate în sacul conjunctival, dupa examenul oftalmologic.


    

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Folosit pentru reducerea midriazei. Poate produce senzatie de arsura la instilare. Precautii de folosire: poate produce dificultate la adaptarea la întuneric si îngustarea câmpului vizual. Anuntati aparitia altor efecte adverse.


 

Sharing

Acum esti aici: Home » Dapiprazol