Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Diflunisal – Analgezic Artrita Spondilita Osteoartrita

Sharing

Diflunisal
Actiune terapeutica: Antiinflamator nesteroidian
Categorie de risc pentru sarcina: C
Denumire comerciala:

Dolobid

MOD DE ACTIUNE

Mecanism de actiune necunoscut, poate fi inhibitor de prostaglandin sintetaza. Debut: 20 min (analgezic, antipiretic) Concentratii plasmatice maxime: 2-3 h. Efect maxim: 2-3 h. Durata: 4-6 h. T ½: 8-12 h. Se leaga de proteinele plasmatice 99%. Metaboliti excretati în urina.

INDICATII

Analgezic. Artrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, artrita psoriazica, dureri osteomusculare. Profilaxia si tratamentul cefaleei de origine vasculara.

 

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la diflunisal, aspirina, alte antiinflamatorii. Atacuri de astm, urticarie, rinite agravate de aspirina. Nu se foloseste în lactatie sau la copii sub 12 ani.

PRECAUTII

Utilizati cu precautie la pacientii cu ulcere, hipertensiune, boli cardiace, retentie de lichide. Se foloseste cu prudenta în primele 2 trimestre de sarcina. La pacientii vârstnici creste riscul de toxicitate GI. În tratamentul artritelor, efectul se instaleaza în 2-3 saptamâni. Medicamentul nu se metabolizeaza la acid salicilic, de aceea nu se folosesc ca indicatori de dozare / toxicitate nivelele plasmatice ale acidului salicilic.

EFECTE ADVERSE

 

GI: G&V, dispepsie, durere GI, hemoragii, diaree, ulcer peptic, anorexie. SNC: cefalee, somnolenta, insmnie, vertij, depresii, parestezii. Dermatologic: rash, prurit, sindrom Stevens-Johnson, eritem multiform. CV: palpitatii, edeme, sincope. Altele: tinnitus, astenie, hipersenzibilitate, anafilaxie, dispnee, disurie.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Comprimate
Durere usoara sau moderata

Adulti, initial: 1000 mg; apoi 250-500 mg la 8-12 h.
Artrita reumatoida, osteoartrita

Adulti: 250-500 mg de 2 ori/zi. Nu se recomanda doze peste 1500 mg/zi. La unii pacienti pot fi eficiente o doza initiala de 500 mg, apoi 250 mg la 8-12 h. În caz de insuficienta renala se reduce doza.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Se poate administra cu apa, lapte sau în timpul meselor pentru reducerea iritatiei gastrice. Nu mestecati si nu zdrobiti comprimatele. Anuntati aparitia efectelor adverse, sângerarilor, lipsa raspuns la tratament. Nu se administreaza în asociatie cu aspirina sau acetaminofen. Poate cauza ameteli, confuzie. Evitati activitatile ce necesita atentie sporita. Anuntati modificarile de aspect ale scaunului sau aparitia diareei; pot apare dezechilibre hidroelectrolitice sau hemoragii GI.

 


 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.