Etodolac – Osteoartrita Artrita Reumatoida

Etodolac

Actiune terapeutica: Antiinflamator nesteroidian

Categorie de risc pentru sarcina: C

MOD DE ACTIUNE

Etodolac este un AINS din clasa acidului piranocarboxilic. Timpul pâna la atingerea concentratiei maxima: 1-2 h. Debutul efectului analgezic: 30 min; durata 4-12 h. T ½: 7,3 h. Se leaga de proteine în proportie mai mare de 99%. Este metabolizat la nivel hepatic, iar metabolitii sunt excretati la nivel renal.

INDICATII

Tratamentul acut si cronic al osteoartritei si a artritei reumatoide. Durerea usoara / moderata.

CONTRAINDICATII

Pacientilor la care aspirina sau alte AINS au determinat astm, rinita, urticarie, sau alte reacii alergice. Utilizarea în timpul lactatiei, în timpul travaliului si la copii.


PRECAUTII

Utilizati cu precautie la cei cu insuficienta renala sau hepatica, insuficienta cardiaca, în tratament cu diuretice si la vârstnici. Siguranta si eficacitatea nu au fost determinate la copii. Protejati capsulele de umiditate.


EFECTE ADVERSE

GI: diaree, gastrita, sete, stomatita ulcerativa, anorexie. SNC: nervozitate, depresie. CV : sincopa. Respirator: astm. Dermatologic: angioedem, rash veziculobulos, vasculita cutanata cu purpura, hiperpigmentare. Diverse: icter, hepatita.

Afla mai multe acum ...


DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

CAPSULE, TABLETE, TABLETE CU ELIBERARE EXTENSIVA

Osteoartrita, artrita reumatoida

Adulti, initial: 300 mg de 2 ori/zi sau de 3 ori/zi sau 400 mg sau 500 mg de 2 ori/zi atunci când se administreaza tablete / capsule. În utilizarea de lunga durata, dozele pot fi ajustate în functie de raspunsul clinic. Tablete cu eliberare extensiva: 400-1000 mg/zi administrate o data pe zi. Dozele mai mari de 1000 mg/zi nu au fost adecvat evaluate.

Durere acuta

Adulti: 200-400 mg la fiecare 6-8 h, fara a depasi 1200 mg/zi. Utilizati capsule sau tablete.

Nu depasiti doza de 20 mg/kg la pacientii care au greutatea mai mica de 60 kg.


OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Luati medicamentul în timpul mesei pentru a diminua acuzele GI. Poate determina ameteli si somnolenta, de aceea evitati activitatile ce solicita atentie sporita pâna la epuizarea efectului. Anuntati orice leziune sau sângerare, rash, tegumente galbene sau lipsa raspunsului. Întrerupeti medicatia si anuntati în caz de crestere ponderala, lipsa de control a TA, tumefiere a extremitatilor, prezenta sângelui în scaune sau urina. Evitati consumul de alcool, aspirina si alte AINS.

Afla mai multe acum ...


 

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi
Cateva Tratamente Naturiste utile