Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Inamrinona – Insuficienta Cardiaca Congestiva

Sharing

Inamrinona
Actiune terapeutica: Agent inotropic
Categorie de risc pentru sarcina: C

MOD DE ACTIUNE

Produce o crestere a DC, ca urmare a cresterii fortei de contractie a inimii, probabil prin inhibarea fosfodiesterazei AMPc, crescând astfel nivele celulare de AMPc. Reduce presarcina si postsarcina prin efect vasodilatator direct asupra musculaturii netede vasculare. Timpul pâna la efectul maxim:10 min. T ½, eliminare, dupa administrare rapida IV: 3, 6 h; dupa perfuzie IV: 3,6 h. Nivelul plasmatic de platou: 2,4 µg/mL prin mentinerea unei perfuzii de 5-10 µg/kg/min. Durata: 30 min-2 h, în functie de doza. Excretat în principal în urina atât în forma nemodificata cât si ca metaboliti. Copiii au un volum de distributie mai mare si o eliminare scazuta.

INDICATII

Insuficienta cardiaca congestiva (terapie pe termen scurt la pacientii ce nu raspund la digitalice, diuretice si/sau vasodilatatoare). Poate fi folosit la pacientii digitalizati.

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la inamrinona sau bisulfiti. Boala valvulara aortica sau pulmonara cu indicatie chirurgicala. IMA.

PRECAUTII

Siguranta si eficacitatea tratamentului nu a putut fi stabilita la copii. A se folosi cu precautie în timpul lactatiei. Se administreaza nediluat sau diluat în solutie salina 0,9% sau 0,45% pâna la o concentratie de 1-3 mg/mL. Solutiile diluate se folosesc în interval de 24 h. A nu se dilua cu solutii ce contin dextroza (glucoza) înainte de injectare. Cu toate acestea, medicamentul poate fi injectat în perfuzii cu glucoza printr-o conexiune în Y sau direct în sistemul de perfuzie. Se administreaza doza de încarcare timp de 2-3 min; poate fi repetata dupa 30 min. Solutiile trebuie sa fie galben pur. A nu se administra cu furosemid; precipita. A se feri de lumina si a se pastra la temperatura camerei.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

GI: G&V, dureri abdominale, anorexie CV: hipotensiune, aritmii supraventriculare si ventriculare. Alergice: pericardita, pleurita, ascita, reactii alergice la bisulfitul de sodiu prezent în produs, vasculita cu densitati pulmonare nodulare, hipoxemie, icter. Altele: trombocitopenie, hepatotoxicitate, febra, dureri toracice, arsura la locul injectarii.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

IV
ICC

Initial: 0,75 mg/kg în bolus administrat lent 2-3 min; poate fi repetat dupa 30 min daca este necesar. Întretinere, perfuzie IV: 5-10 µg/kg/min. A nu se depasi doza zilnica de 10 mg/kg, desi la unii pacienti s-a administrat pentru perioade scurte de timp o doza de pâna la 18 mg/kg/zi.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Medicamentul se administreaza IV în insuficienta cardiaca congestiva la pacientii care nu au raspuns la tratamentul uzual cu digoxina, diuretice sau vasodilatatoare. Medicamentul poate determina cre sterea frecventei urinare. Anuntati orice stare de ameteala nou aparuta, slabiciune, oboseala, confuzie, parestezii sau edeme periferice, durerea la locul injectarii.

 


 

 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.