Inamrinona – Insuficienta Cardiaca Congestiva

Inamrinona

Actiune terapeutica: Agent inotropic

Categorie de risc pentru sarcina: C

MOD DE ACTIUNE

Produce o crestere a DC, ca urmare a cresterii fortei de contractie a inimii, probabil prin inhibarea fosfodiesterazei AMPc, crescând astfel nivele celulare de AMPc. Reduce presarcina si postsarcina prin efect vasodilatator direct asupra musculaturii netede vasculare. Timpul pâna la efectul maxim:10 min. T ½, eliminare, dupa administrare rapida IV: 3, 6 h; dupa perfuzie IV: 3,6 h. Nivelul plasmatic de platou: 2,4 µg/mL prin mentinerea unei perfuzii de 5-10 µg/kg/min. Durata: 30 min-2 h, în functie de doza. Excretat în principal în urina atât în forma nemodificata cât si ca metaboliti. Copiii au un volum de distributie mai mare si o eliminare scazuta.

INDICATII

Insuficienta cardiaca congestiva (terapie pe termen scurt la pacientii ce nu raspund la digitalice, diuretice si/sau vasodilatatoare). Poate fi folosit la pacientii digitalizati.

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la inamrinona sau bisulfiti. Boala valvulara aortica sau pulmonara cu indicatie chirurgicala. IMA.

PRECAUTII

Siguranta si eficacitatea tratamentului nu a putut fi stabilita la copii. A se folosi cu precautie în timpul lactatiei. Se administreaza nediluat sau diluat în solutie salina 0,9% sau 0,45% pâna la o concentratie de 1-3 mg/mL. Solutiile diluate se folosesc în interval de 24 h. A nu se dilua cu solutii ce contin dextroza (glucoza) înainte de injectare. Cu toate acestea, medicamentul poate fi injectat în perfuzii cu glucoza printr-o conexiune în Y sau direct în sistemul de perfuzie. Se administreaza doza de încarcare timp de 2-3 min; poate fi repetata dupa 30 min. Solutiile trebuie sa fie galben pur. A nu se administra cu furosemid; precipita. A se feri de lumina si a se pastra la temperatura camerei.


EFECTE ADVERSE

GI: G&V, dureri abdominale, anorexie CV: hipotensiune, aritmii supraventriculare si ventriculare. Alergice: pericardita, pleurita, ascita, reactii alergice la bisulfitul de sodiu prezent în produs, vasculita cu densitati pulmonare nodulare, hipoxemie, icter. Altele: trombocitopenie, hepatotoxicitate, febra, dureri toracice, arsura la locul injectarii.


DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

IV

ICC

Initial: 0,75 mg/kg în bolus administrat lent 2-3 min; poate fi repetat dupa 30 min daca este necesar. Întretinere, perfuzie IV: 5-10 µg/kg/min. A nu se depasi doza zilnica de 10 mg/kg, desi la unii pacienti s-a administrat pentru perioade scurte de timp o doza de pâna la 18 mg/kg/zi.


OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Medicamentul se administreaza IV în insuficienta cardiaca congestiva la pacientii care nu au raspuns la tratamentul uzual cu digoxina, diuretice sau vasodilatatoare. Medicamentul poate determina cre sterea frecventei urinare. Anuntati orice stare de ameteala nou aparuta, slabiciune, oboseala, confuzie, parestezii sau edeme periferice, durerea la locul injectarii.


 

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila