Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Isradipina – Hipertensiune Esentiala HTA

Sharing

Isradipina
Actiune terapeutica: Antihipertensiv
Categorie de risc pentru sarcina: C
MOD DE ACTIUNE

Reduce rezistenta periferica ducând la o scadere a TA si o crestere minora a AV de repaus. La pacientii cu functie cardiaca normala, medicamentul reduce postsarcina ducând la o crestere a DC. Provoaca o usoara alungire a intervalului QT, o usoara crestere a DC si o usoara scadere a contractibilitatii miocardice.

Se absoarbe bine din tractul GI si sufera o metabolizarea importanta la primul pasaj hepatic. Nivele plasmatice maxime: 1 ng/mL dupa 1,5 h. Se leaga în proporie de 95% de proteine plasmatice.

Debut: 2-3 h. Alimentele cresc timpul pâna la atingerea efectului maxim cu aproximativ 1 h, desi nu modifica biodisponibilitatea. Pentru capsule, efectul antihipertensiv apare de obicei la 2-3 h cu un raspuns maxim la 2-4 saptamâni. Pentru capsulele cu eliberare tardiva, efectul antihipertensiv apare la 2 h, cu un raspuns maxim la 8-10 h si o scadere a TA ce se mentine timp de 24 h. T ½, initial: 1,5-2 h; terminal, 8 h. Se metabolizeaza complet în ficat cu 60-65% excretat prin rinichi si 25-30% prin fecale. Efectul maxim poate apare dupa 2-4 saptamâni.

INDICATII

Hipertensiune esentiala, singur sau în combinatie cu diuretice tiazidice.

 

CONTRAINDICATII

Lactatia.

 

PRECAUTII

Siguranta si eficacitatea administrarii la copii nu a fost determinata. Folositi cu precautie la pacientii cu ICC, în special la cei ce primesc blocanti beta-adrenergici. Biodisponibilitatea creste la cei peste 65 de ani, în disfunctiile hepatice si în disfunctiile renale usoare.

Pastrati medicamentul într-un recipient bine închis, ferit de lumina.

 

EFECTE ADVERSE

CV: palpitatii, edeme, tahicardie, dispnee, hipotensiune, AIT, AVC, fibrilatie atriala, fibrilatie ventriculara, IM, ICC, angina. SNC: cefalee, ameteli, insomnie, letargie, nervozitate, depresie, sincopa, amnezie, halucinatii, parestezii. GI: G&V, diaree, constipatie, xerostomie. Respirator: tuse. Dermatologic: prurit, urticarie. Diverse: rash, polakiurie, hiperhidroza, tulburari de vedere, leucopenie, tulburari sexuale.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Capsule
Hipertensiune

Adulti, initial: 2,5 mg de 2 ori/zi, singur sau în combinatie cu un diuretic tiazidic. Daca TA nu revine la valorile dorite dupa 2-4 saptamâni, doza poate fi crescuta cu 5 mg/zi la intervale de 2-4 saptamâni pâna la maxim 20 mg/zi.
Comprimate, eliberare tardiva
Hipertensiune

Adulti: 5 mg o data pe zi, singur sau în asociatie cu un diuretic tiazidic. La nevoie, doza poate fi crescuta cu câte 5 mg la 2-4 saptamâni, pâna la maxim 20 mg/zi.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Utilizati cu precautie, poate provoca ameteli si confuzie; evaluati efectele medicamentului. Anuntati aparitia dispneei, tumefactiei extremitatilor, batailor neregulate ale inimii sau ameteala prelungita. Schimbati-va lent pozitia pentru a preveni scaderea rapida a TA.

 


 

 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.