Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 4.00 out of 5)

Loading...

Lamivudina / Zidovudina – HIV Antiviral

Sharing

Lamivudina / Zidovudina
Actiune terapeutica: Antiviral
Categorie de risc pentru sarcina: C
MOD DE ACTIUNE

Ambele medicamente sunt inhibitori ai revers transcriptazei cu activitate împotriva virusului HIV. Combinarea lor are ca rezultat sinergismul efectelor antivirale. Fiecare medicament este rapid absorbit. T ½, lamivudina: 5-7 h; zidovudina: 0,5- 3 h.


INDICATII

Tratamentul infectiei HIV în combinatie cu alte antiretrovirale.

 

CONTRAINDICATII

Administrarea la pacienti la care este necesara o reducere a dozei de lamivudina / zidovudina, copii mai mici de 12 ani, C CR < 50 mL/min, greutate sub 50 kg si la cei la care apar efecte adverse dependente de doza.


 

PRECAUTII

 

La administrarea de analogi nucleozidici singuri sau în combinatie, au aparut acidoza lactica si hepatomegalie severa cu steatoza. Zidovudina poate cauza toxicitate hematologica (de ex. neutropenie, anemie severa) în special la pacientii cu infectie HIV în stadii avansate. Utilizarea prelungita a fost asociata cu miopatie simptomatica. Folositi cu precautie la pacientii cu disfunctii de maduva osoasa evidentiate de numarul granulocitelor mai mic de 1000 celule/mm 3 sau hemoglobina mai mica de 9,5 g/dL.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

Posibilitatea aparitiei toxicitatii hematologice, acidozei lactice si hepatomegaliei severe cu steatoza.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Comprimate
Infectie HIV

Adulti si copii peste 12 ani: 1 cp (150 mg lamivudina – 300 mg zidovudina) de 2 ori/zi.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Administrati cu sau fara alimente de 2 ori/zi. Anuntati orice efecte adverse inclusiv oboseala severa, dificultatea la respiratie, ameteala, durerea musculara; medicamentul poate provoca neutropenie si anemie. Medicamentul nu vindeca boala; pot apare infectii oportuniste. Utilizati metode contraceptive de bariera; medicamentul nu previne transmiterea bolii.

 


 

 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.