Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Lepirudin – Trombocitopenie

Sharing

Lepirudin
Actiune terapeutica: Anticoagulant
Categorie de risc pentru sarcina: B

MOD DE ACTIUNE

Este un inhibitor specific direct al trombinei. Astfel, sunt afectate toate fenomenele dependente de trombina (de ex. timpul de activare partiala al tromboplastinei – APTT), rezultând o crestere a APTT-ului. T ½, distributie: 10 min; eliminare: 1,3 h. Clearence-ul sistemic depinde de rata de filtrare glomerulara. Aproape jumatate se excreta în urina ca medicament nemodificat.


INDICATII

Anticoagularea în trombocitopenia indusa de heparina si alte boli tromboembolice asociate pentru a preveni complicatiile.

 

 

CONTRAINDICATII

 

Hipersensibilitate la hirudine, lactatia.

 


 

 

PRECAUTII

 

Evaluati riscul terapiei la cei cu un risc crescut de hemoragie, inclusiv punctii recente ale vaselor mari sau biopsii de organ; anomalii vasculare sau ale organelor; AVC recent; interventie chirurgicala intracerebrala sau alte procedurii nevraxiale recente; hipertensiune severa necontrolata; endocardita bacteriana, disfunctie renala severa; diateza hemoragica; hemoragii recente intracraniene, GI, intraoculare sau pulmonare; ulcer peptic activ recent. Formarea anticorpilor antihirudinici sau disfunctia hepatica majora cresc efectul anticoagulant. Riscul crescut de reactii alergice la cei ce primesc si terapie trombolitica (de ex. streptokinaza) în IM acut sau pentru angiografie coronariana. Nu au fost stabilite eficacitatea si siguranta administrarii la copii.

Daca pacientul primeste si derivati de cumarina pentru anticoagulare orala dupa lepirudin, se reduce gradat doza de lepirudin pentru a atinge o valoare a APTT-ului de 1,5 înainte de a începe tratamentul anticoagulant oral. Se opreste medicatia atunci când se atinge valoarea de 2 a INR-ului.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

Fenomene hemoragice: sângerare din punctele de perfuzie si leziuni, anemie sau scadere izolata a hemoglobinei, hematom, hematurie, hemoragii digestive sau rectale, epistaxis, hemotorax, hemoragie vaginala, hemoragie intracraniana, hemoperitoneu, hemoptizie, hemoragie pulmonara, hemoragie retroperitoneala. CV: insuficienta cardiaca, revarsat lichidian pericardic, fibrilatie ventriculara. Reactii alergice: tuse, bronhospasm, stridor, dispnee, prurit, urticarie, rash, frisoane, anafilaxie, angioedem, edem facial / lingual / laringial. Diverse: febra, pneumonie, sepsis, reactii cutanate alergice, disfunctii renale / hepatice, infectii nespecifice, insuficienta multipla de organe.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

IV
Trombocitopenie indusa de heparina cu boli trombembolice asociate

Adulti, initial: 0,4 mg/kg lent timp de 15-20 sec în bolus, urmata de 0,15 mg/kg/h în perfuzie continua timp de 2-10 zile sau mai mult daca e nevoie. În mod normal doza initiala depinde de greutatea corporala; acest lucru este valabil pentru persoane de greutate sub 110 kg; pentru cei peste 110 kg nu se mareste doza (bolusul maxim e de 44 mg iar doza maxima de perfuzie initiala este de 16,5 mg/h). Se ajusteaza doza în functie de APTT. Valoarea tinta pentru APTT este de 1,5 pâna la 2,5. Pentru a se evita supradozarea la începutul terapiei, nu se începe tratamentul când APTT-ul bazal este peste 2,5.

Dozele de perfuzie si bolusul trebuie reduse în caz de insuficienta renala cunoscuta sau suspectata (C CR < 60 mL/min sau creatinina serica mai mare de 1,5 mg/dL).
Asocierea cu trombolitice

Bolus IV initial: 0,2 mg/kg; perfuzie IV continua: 0,1 mg/kg/h.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Medicamentul se foloseste ca terapie anticoagulanta. Anuntati orice dovada de hemoragie sau scurgeri la locurile de insertie ale cateterelor, subcutanat sau gingival, în urina sau scaun.

Folositi o periuta de dinti cu peri moi, aparat de ras electric, lumina nocturna si papuci de casa pentru a preveni orice traumatism; evitati practicarea sporturilor agresive.


 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.