Levobetaxolol – Glaucom Hipertensiunea Intraoculara

Levobetaxolol

Actiune terapeutica: Agent blocant beta-adrenergic

Categorie de risc pentru sarcina: C

Este un blocant cardioselectiv al receptorilor beta-1 adrenergici. Nu are activitate semnificativa de stabilizare a membranei (anestezic local) si nu are activitate simpatomimetica. Reduce presiunea intraoculara probabil prin scaderea productiei umorii apoase. Debut: 30 min. Efect maxim: 2 h. Durata: 12 h.

INDICATII

Reducerea presiunii intraoculare în glaucomul cu unghi deschis cronic sau în hipertensiunea intraoculara.


CONTRAINDICATII

Utilizarea sa în bradicardia sinusala, bloc de grad II/III, soc cardiogen sau insuficienta cardiaca.


PRECAUTII

Poate fi absorbit sistemic provocând efecte respiratorii si cardiace. Utilizati cu precautie la cei cu istoric de insuficienta cardiaca sau bloc cardiac; la cei predispusi de hipoglicemie spontana sau la diabetici; la cei cu functie pulmonara sever afectata; pe durata lactatiei. Siguranta si eficacitatea nu a fost determinata la copii. Nu se recomanda utilizarea a doi agenti topici beta-adrenergici în acelasi timp. Feriti de actiunea luminii. Agitati bine înainte de utilizare.


EFECTE ADVERSE

Oftalmologic: tulburari de vedere, cataracta, afectiuni vitroase. CV: bradicardie, bloc cardiac, hiper / hipotensiune arteriala, tahicardie, anomalii vasculare. SNC: anxietate, ameteala, hipertonie. GI: constipatie, dispepsie. Musculoscheletal: artrita, tendinita. Respirator: bronsita, dispnee, faringita, pneumonie, rinita, sinuzita. Metabolice / endocrine: guta, hipercolesterolemie, hipotiroidism, hiperlipidemie, diabet. Dermatologic: alopecie, dermatita, psoriazis. GU: abcese mamare, cistita. Diverse: leziuni accidentale, cefalee, infectii.


DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

Suspensie oftalmica

Reducerea presiunii intraoculare

1 pic în ochiul afectat de 2 ori/zi. La unii, pot fi necesare câteva saptamâni pâna la stabilizare.


OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

Medicamentul este folosit pentru reducerea presiunii intraoculare la cei cu hipertensiune intraoculara sau cu glaucom cu unghi deschis pentru a preveni afectarea nervului optic si modificarile de câmp vizual. La instilare, nu atingeti cu picuratorul nici o suprafata, deoarece poate apare contaminare. Nu utilizati lentile de contact pe durata terapiei. Anuntati aparitia dificultatii la respiratie, edemelor, iritatiei oculare, durerii sau pruritului.


 

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 4.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila