Levobetaxolol – Glaucom Hipertensiunea Intraoculara

Sharing

Levobetaxolol
Actiune terapeutica: Agent blocant beta-adrenergic
Categorie de risc pentru sarcina: C

Este un blocant cardioselectiv al receptorilor beta-1 adrenergici. Nu are activitate semnificativa de stabilizare a membranei (anestezic local) si nu are activitate simpatomimetica. Reduce presiunea intraoculara probabil prin scaderea productiei umorii apoase. Debut: 30 min. Efect maxim: 2 h. Durata: 12 h.

INDICATII

Reducerea presiunii intraoculare în glaucomul cu unghi deschis cronic sau în hipertensiunea intraoculara.


 

 

CONTRAINDICATII

 

Utilizarea sa în bradicardia sinusala, bloc de grad II/III, soc cardiogen sau insuficienta cardiaca.

 


 

 

PRECAUTII

 

Poate fi absorbit sistemic provocând efecte respiratorii si cardiace. Utilizati cu precautie la cei cu istoric de insuficienta cardiaca sau bloc cardiac; la cei predispusi de hipoglicemie spontana sau la diabetici; la cei cu functie pulmonara sever afectata; pe durata lactatiei. Siguranta si eficacitatea nu a fost determinata la copii. Nu se recomanda utilizarea a doi agenti topici beta-adrenergici în acelasi timp. Feriti de actiunea luminii. Agitati bine înainte de utilizare.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

Oftalmologic: tulburari de vedere, cataracta, afectiuni vitroase. CV: bradicardie, bloc cardiac, hiper / hipotensiune arteriala, tahicardie, anomalii vasculare. SNC: anxietate, ameteala, hipertonie. GI: constipatie, dispepsie. Musculoscheletal: artrita, tendinita. Respirator: bronsita, dispnee, faringita, pneumonie, rinita, sinuzita. Metabolice / endocrine: guta, hipercolesterolemie, hipotiroidism, hiperlipidemie, diabet. Dermatologic: alopecie, dermatita, psoriazis. GU: abcese mamare, cistita. Diverse: leziuni accidentale, cefalee, infectii.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Suspensie oftalmica
Reducerea presiunii intraoculare

1 pic în ochiul afectat de 2 ori/zi. La unii, pot fi necesare câteva saptamâni pâna la stabilizare.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Medicamentul este folosit pentru reducerea presiunii intraoculare la cei cu hipertensiune intraoculara sau cu glaucom cu unghi deschis pentru a preveni afectarea nervului optic si modificarile de câmp vizual. La instilare, nu atingeti cu picuratorul nici o suprafata, deoarece poate apare contaminare. Nu utilizati lentile de contact pe durata terapiei. Anuntati aparitia dificultatii la respiratie, edemelor, iritatiei oculare, durerii sau pruritului.

 


 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (1voturi, Media: 4,00 out of 5)

Se încarcă...