Levobetaxolol – Glaucom Hipertensiunea Intraoculara

Sharing

Levobetaxolol
Actiune terapeutica: Agent blocant beta-adrenergic
Categorie de risc pentru sarcina: C

Este un blocant cardioselectiv al receptorilor beta-1 adrenergici. Nu are activitate semnificativa de stabilizare a membranei (anestezic local) si nu are activitate simpatomimetica. Reduce presiunea intraoculara probabil prin scaderea productiei umorii apoase. Debut: 30 min. Efect maxim: 2 h. Durata: 12 h.

INDICATII

Reducerea presiunii intraoculare în glaucomul cu unghi deschis cronic sau în hipertensiunea intraoculara.


 

 

CONTRAINDICATII

 

Utilizarea sa în bradicardia sinusala, bloc de grad II/III, soc cardiogen sau insuficienta cardiaca.

 


 

 

PRECAUTII

 

Poate fi absorbit sistemic provocând efecte respiratorii si cardiace. Utilizati cu precautie la cei cu istoric de insuficienta cardiaca sau bloc cardiac; la cei predispusi de hipoglicemie spontana sau la diabetici; la cei cu functie pulmonara sever afectata; pe durata lactatiei. Siguranta si eficacitatea nu a fost determinata la copii. Nu se recomanda utilizarea a doi agenti topici beta-adrenergici în acelasi timp. Feriti de actiunea luminii. Agitati bine înainte de utilizare.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

Oftalmologic: tulburari de vedere, cataracta, afectiuni vitroase. CV: bradicardie, bloc cardiac, hiper / hipotensiune arteriala, tahicardie, anomalii vasculare. SNC: anxietate, ameteala, hipertonie. GI: constipatie, dispepsie. Musculoscheletal: artrita, tendinita. Respirator: bronsita, dispnee, faringita, pneumonie, rinita, sinuzita. Metabolice / endocrine: guta, hipercolesterolemie, hipotiroidism, hiperlipidemie, diabet. Dermatologic: alopecie, dermatita, psoriazis. GU: abcese mamare, cistita. Diverse: leziuni accidentale, cefalee, infectii.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

Suspensie oftalmica
Reducerea presiunii intraoculare

1 pic în ochiul afectat de 2 ori/zi. La unii, pot fi necesare câteva saptamâni pâna la stabilizare.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Medicamentul este folosit pentru reducerea presiunii intraoculare la cei cu hipertensiune intraoculara sau cu glaucom cu unghi deschis pentru a preveni afectarea nervului optic si modificarile de câmp vizual. La instilare, nu atingeti cu picuratorul nici o suprafata, deoarece poate apare contaminare. Nu utilizati lentile de contact pe durata terapiei. Anuntati aparitia dificultatii la respiratie, edemelor, iritatiei oculare, durerii sau pruritului.

 


 

 

 

Acum se mai citeste

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...