Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...

Mercaptopurina -Leucemie

Sharing

Mercaptopurina
Actiune terapeutica: Antineoplazic
Categorie de risc pentru sarcina: D

MOD DE ACTIUNE

Se absoarbe în proportie de 50% din tractul GI. T ½ plasmatic: 47 min la adulti si 21 min la copii. Metabolitii sunt excretati în urina iar pâna la 39% se excreta nemodificat. A fost observata rezistenta incrucisata cu tioguanina.

 

INDICATII

Leucemia acuta limfocitara sau mielocitara. Leucemia limfoblastica, mai ales la copii. Leucemia acuta mielogena sau mielomonocitara. Eficienta variaza în functie de utilizare. Nu este eficient în leucemia SNC, tumori solide, limfoame sau leucemie cronica limfocitara.

 

CONTRAINDICATII

 

Rezistenta la mercaptopurina sau tioguanina. Tratamentul leucemiilor SNC, leucemiei cronice limfocitare, limfoamelor (inclusiv a bolii Hodgkin), tumorilor solide. Lactatia.

 


 

 

PRECAUTII

 

A se utiliza cu precautie la pacientii cu functie renala afectata. A se utiliza în timpul lactatiei numai daca beneficiile sunt clar mai mari decât riscurile. Poate apare deprimarea severa a maduvei osoase (anemie, leucopenie, trombocitopenie). Exista un risc crescut de pancreatita atunci când este utilizata pentru boala inflamatorie intestinala. La copiii cu leucemie acuta limfoblastica, riscul de recadere este mai mic daca medicamentul se administreaza seara si nu dimineata. Deoarece efectul maxim asupra numarului de celule sangvine poate fi întârziat iar numarul de celule poate scadea la câteva zile dupa întreruperea tratamentului, se opreste administrarea la primul semn de scadere semnificativa a numarului de leucocite. Cea mai mica valoare: 14 zile.

 


 

 

EFECTE ADVERSE

 

Hepatotoxicitate , leziuni orale, febra medicamentoasa, hiperuricemie. Este mai putin toxica GI decât antagonistii acidului folic. Efectele secundare sunt mai putin frecvente la copii decât la adulti. Pancreatita daca este utilizata pentru boala inflamatorie intestinala. Alopecie, oligospermie.

 


 

 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

 

COMPRIMATE
Foarte bine individualizat: 2,5 mg/kg/zi. Adulti: de obicei 100-200 mg. Pediatric: 50 mg. Daca nu apar efecte benefice, doza poate fi crescuta dupa 4 saptamâni pâna la 5 mg/kg/zi. Dozele se cresc pâna apar simptomele intoxicatiei. Doza de întretinere dupa remisiune: 1,5-2,5 mg/kg/zi.

 


 

 

OBSERVATII PENTRU PACIENT – FAMILIE

 

Luati o singura doza pe zi, asa cum v-a fost recomandat. Consumati 8-10 pahare de lichide în fiecare zi. Evitati consumul de bauturi alcoolice. Anuntati orice semn sau simptom de infectie, ametelile, respiratia dificila, febra, frisoanele, hemoragiile / echimozele neobisnuite sau durerea. Utilizati o metoda de contraceptie sigura.

 


 

 

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.