Mydocalm Prospect

Informatii pentru utilizator

MYDOCALM

comprimate filmate a 50 mg, 150mg solutie injectabila

Compozitie MYDOCALM, comprimate filmate de 50 mg

Un comprimat filmat contine clorhidrat de tolperison 50 mg si excipienti: nucleu – acid citric monohidrat, dioxid de siliciu coloidal, acid stearic, talc, celuloza micro-cristalina, amidon de porumb, lactoza monohidrat; film – dioxid de siliciu coloidal, dioxid de titan (E171), lactoza monohidrat, macrogol 6000, hipromeloza.

[p2p type=”slug” value=”prospect-mydocalm”]MYDOCALM comprimate[/p2p] filmate de 150 mg

Un comprimat filmat contine clorhidrat de tolperison 150 mg si excipienti: nucleu – acid citric monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic, talc, celuloza microcristalina, amidon de porumb, lactoza monohidrat; film – dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de titan E(171), lactoza monohidrat, macrogol 6000, hipromeloza.

 

Mydocalm solutie & tablete
Mydocalm solutie & tablete

MYDOCALM, solutie injectabila

1 ml solutie injectabila contine clorhidrat de tolperison 100 mg, clorhidrat de lidocaina 2,5 mg si excipienti: p-hidroxibenzoat de metil, dietilenglicol-monoetileter, apa distilata pentru preparate injectabile.

 

Proprietati

Grupa farmacoterapeutica: miorelaxante centrale. Cod ATC: M03B X04.

Mydocalm este un miorelaxant central, cu mecanism de actiune complex. Datorita efectelor sale de stabilizare membranara, inhiba reflexele mono- si polisinaptice de la nivelul maduvei spinarii. Se considera ca are capaci-tatea de a inhiba eliberarea unor neurotransmitatori prin antagonism al calciului. La nivelul trunchiului cerebral, Mydocalm inhiba functia caii reticulo-spinale. Admini-strarea produsului la anumite specii de animale a redus hipertonia musculara si rigiditatea de decerebrare. Lidocaina este o amida cu actiune de tip anestezic local realizata prin scaderea permeabilitatii membra-nare la ionii de sodiu; stabilizeaza membrana fibrelor nervoase si inhiba procesele de depolarizare.

 

Tolperisonul, administrat pe cale orala, se absoarbe repede din intestinul subtire. Concentratia plasmatica maxima se realizeaza dupa 0,5 – 1 ora de la administrare. Datorita metabolizarii intense la primul pasaj hepatic, biodisponibilitatea Mydocalm este de aproximativ 20%. La om, nu exista date referitoare la legarea de proteinele pbsmatice. Tolperisonul este intens metabolizat in ficat si rinichi. Medicamentul si metabolitii sai se excreta in principal pe cale renala – 98% din doza administrata se excreta prin urina, in decurs de 24 de ore. Mai putin de 0,1 % se elimina sub forma nemodificata. Activitatea farmacologica a metabolitilor nu este cunoscuta.

 

Dupa administrare pe cale intravenoasa, timpul de injumatatire prin eliminare al tolperisonului este in medie de 1,55 ore.

Lidocaina este metabolizata in ficat de catre enzimele microzomiale, in principal prin dezalchilare; 2% din doza administrata se elimina urinar ca atare. Timpul de injumatatire plasmatica al lidocainei este de 1,8 ore.

 

Indicatii terapeutice

Tratamentul acut sau cronic al hipertoniei musculaturii striate, aparuta pe fondul unei tulburari neurologice organice (mono- sau hemipareza spastica survenita dupa un accident vascular cerebral, scleroza multipla, mielopatie, traumatisme ale maduvei spinarii. Adjuvant in terapia de recuperare pe termen lung, la pacientii cu pareza spastica, pentru a usura gimnastica curativa.

Tratamentul bolii Little (diplegie spastica infantile) si al altor encefalopatii insotite de distonie, la copii. Tratamentul contracturii reactive a muschilor striati, provocata de afectiuni locomotorii

degenerative, cum sunt artroza articulatiilor mari, spondiloza, spondilartroza, discopatia.

 

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produ-sului, miastenie gravis.

Deoarece nu sunt date concludente referitoare la utilizarea Mydocalm solutie injectabila la copii, injectarea medicamentului, la aceasta grupa de varsta, nu este recomandata.

Precautii

In tratamentul pediatric, datorita dozelor mici reco-mandate, se utilizeaza Mydocalm, comprimate filmate a 50 mg.

 

Interacţiuni

Nu se cunosc interactiuni medicamentoase care, ar putea limita utilizarea Mydocalm. Desi este un miorelaxant cu actiune centrala, nu produce sedarea putand fi administrat impreuna cu sedative, hipnotice si tranchilizante. Nu potenteaza efectele, alcoolului asupra sistemului nervos central.

Efectul acidului niflumic este potentat, de aceea, in cazul administrarii concomitente, se recomanda, eventual, scaderea dozei acestuia.

Eficacitatea terapeutica este superioara in conditiile asocierii tolperisonului cu analgezice/antipiretice, si antiinflamatoare.

 

Atenţionări speciale Sarcina si alaptarea

In absenta unor date clinice relevante, nu se recomanda administrarea Mydocalm in sarcina (in special in primul trimestru), cu exceptia situatiei cand beneficiul scontat prin administrarea medicamentului este, indubitabil, mult mai important decat riscul de embriotoxicitate. Deoarece nu se stie daca tolperisonul este excretat in laptele matern, nu se recomanda administrarea Mydocalm in perioada de alaptare.

 

Acum se mai citeste