Mydocalm Prospect

Informatii pentru utilizator

MYDOCALM

comprimate filmate a 50 mg, 150mg solutie injectabila

Compozitie MYDOCALM, comprimate filmate de 50 mg

Un comprimat filmat contine clorhidrat de tolperison 50 mg si excipienti: nucleu – acid citric monohidrat, dioxid de siliciu coloidal, acid stearic, talc, celuloza micro-cristalina, amidon de porumb, lactoza monohidrat; film – dioxid de siliciu coloidal, dioxid de titan (E171), lactoza monohidrat, macrogol 6000, hipromeloza.

[p2p type=”slug” value=”prospect-mydocalm”]MYDOCALM comprimate[/p2p] filmate de 150 mg

Un comprimat filmat contine clorhidrat de tolperison 150 mg si excipienti: nucleu – acid citric monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid stearic, talc, celuloza microcristalina, amidon de porumb, lactoza monohidrat; film – dioxid de siliciu coloidal anhidru, dioxid de titan E(171), lactoza monohidrat, macrogol 6000, hipromeloza.

 

Mydocalm solutie & tablete
Mydocalm solutie & tablete

MYDOCALM, solutie injectabila

1 ml solutie injectabila contine clorhidrat de tolperison 100 mg, clorhidrat de lidocaina 2,5 mg si excipienti: p-hidroxibenzoat de metil, dietilenglicol-monoetileter, apa distilata pentru preparate injectabile.

 

Proprietati

Grupa farmacoterapeutica: miorelaxante centrale. Cod ATC: M03B X04.

Mydocalm este un miorelaxant central, cu mecanism de actiune complex. Datorita efectelor sale de stabilizare membranara, inhiba reflexele mono- si polisinaptice de la nivelul maduvei spinarii. Se considera ca are capaci-tatea de a inhiba eliberarea unor neurotransmitatori prin antagonism al calciului. La nivelul trunchiului cerebral, Mydocalm inhiba functia caii reticulo-spinale. Admini-strarea produsului la anumite specii de animale a redus hipertonia musculara si rigiditatea de decerebrare. Lidocaina este o amida cu actiune de tip anestezic local realizata prin scaderea permeabilitatii membra-nare la ionii de sodiu; stabilizeaza membrana fibrelor nervoase si inhiba procesele de depolarizare.

 

Citeste acum ...
Prospect Prednison - Alergii

Tolperisonul, administrat pe cale orala, se absoarbe repede din intestinul subtire. Concentratia plasmatica maxima se realizeaza dupa 0,5 – 1 ora de la administrare. Datorita metabolizarii intense la primul pasaj hepatic, biodisponibilitatea Mydocalm este de aproximativ 20%. La om, nu exista date referitoare la legarea de proteinele pbsmatice. Tolperisonul este intens metabolizat in ficat si rinichi. Medicamentul si metabolitii sai se excreta in principal pe cale renala – 98% din doza administrata se excreta prin urina, in decurs de 24 de ore. Mai putin de 0,1 % se elimina sub forma nemodificata. Activitatea farmacologica a metabolitilor nu este cunoscuta.

 

Dupa administrare pe cale intravenoasa, timpul de injumatatire prin eliminare al tolperisonului este in medie de 1,55 ore.

Lidocaina este metabolizata in ficat de catre enzimele microzomiale, in principal prin dezalchilare; 2% din doza administrata se elimina urinar ca atare. Timpul de injumatatire plasmatica al lidocainei este de 1,8 ore.

 

Indicatii terapeutice

Tratamentul acut sau cronic al hipertoniei musculaturii striate, aparuta pe fondul unei tulburari neurologice organice (mono- sau hemipareza spastica survenita dupa un accident vascular cerebral, scleroza multipla, mielopatie, traumatisme ale maduvei spinarii. Adjuvant in terapia de recuperare pe termen lung, la pacientii cu pareza spastica, pentru a usura gimnastica curativa.

Tratamentul bolii Little (diplegie spastica infantile) si al altor encefalopatii insotite de distonie, la copii. Tratamentul contracturii reactive a muschilor striati, provocata de afectiuni locomotorii

degenerative, cum sunt artroza articulatiilor mari, spondiloza, spondilartroza, discopatia.

 

Citeste acum ...
Prospect Meprobamat

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produ-sului, miastenie gravis.

Deoarece nu sunt date concludente referitoare la utilizarea Mydocalm solutie injectabila la copii, injectarea medicamentului, la aceasta grupa de varsta, nu este recomandata.

Precautii

In tratamentul pediatric, datorita dozelor mici reco-mandate, se utilizeaza Mydocalm, comprimate filmate a 50 mg.

 

Interacţiuni

Nu se cunosc interactiuni medicamentoase care, ar putea limita utilizarea Mydocalm. Desi este un miorelaxant cu actiune centrala, nu produce sedarea putand fi administrat impreuna cu sedative, hipnotice si tranchilizante. Nu potenteaza efectele, alcoolului asupra sistemului nervos central.

Efectul acidului niflumic este potentat, de aceea, in cazul administrarii concomitente, se recomanda, eventual, scaderea dozei acestuia.

Eficacitatea terapeutica este superioara in conditiile asocierii tolperisonului cu analgezice/antipiretice, si antiinflamatoare.

 

Atenţionări speciale Sarcina si alaptarea

In absenta unor date clinice relevante, nu se recomanda administrarea Mydocalm in sarcina (in special in primul trimestru), cu exceptia situatiei cand beneficiul scontat prin administrarea medicamentului este, indubitabil, mult mai important decat riscul de embriotoxicitate. Deoarece nu se stie daca tolperisonul este excretat in laptele matern, nu se recomanda administrarea Mydocalm in perioada de alaptare.

 

Citeste acum ...
Prospect Viracept

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Pe baza profilului farmacodinamic al tolperisonului si a unor studii clinice de tip dublu-orb randomizate cu, Mydocalm, s-a putut afirma ca, spre deosebire de alte miorelaxante cu actiune centrala, produsul nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Doze si mod de administrare

 

Adulti:

Mydocalm, comprimate filmate a 50 mg sau 150 mg

Doza este de 150 – 450 mg pe zi, in functie de necesitatile si toleranta fiecarui pacient in parte.

 

Mydocalm, solutie injectabila

Se administreaza zilnic, intramuscular – o fiola de 2 ori pe zi, sau se injecteaza intravenos lent – o fiola, in administrare unica.

La varstnici nu este necesara reducerea dozelor.

Conform datelor disponibile, nu este necesara ajustarea dozelor in caz de insuficienta renala sau hepatica.

Copii:

Mydocalm, solutie injectabila

Solutia injectabila nu poate fi administrata copiilor.

 

Mydocalm, comprimate filmate a 50 mg Copii mai mici de 6 ani Doza zilnica este de 5 mg/kg corp, de 3 ori pe zi.

 

Citeste acum ...
Prospect Milk Thistle phytosome

Mydocalm, comprimate filmate a 150 mg Copii intre 6 – 14 ani

Doza zilnica este de 2 – 4 mg/kg corp, de 3 ori pe zi.

 

Reactii adverse

Hipotonie musculara, cefalee, hipotetisiune arteriala, greata, varsaturi si disconfort abdominal. Prin reducerea dozei, efectele adverse pot fi eliminate. Rar, pot sa apara reactii de hipersensibilitate (prurit, eritem, urticarie, edem angioneurotic, soc anafilactic, dispnee).

 

Supradozaj

Exista putine informatii referitoare la supradozaj. Mydocalm are un indice terapeutic mare; doze de 600 mg, administrate pe cale orala la copii, nu au provocat simptome toxice severe. In unele cazuri, la administrarea unor doze cuprinse intre 300-600 mg, s-a observat aparitia de fenomene de iritabilitate.

Mydocalm nu are un antidot specific. In caz de supradozaj, se recomanda tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

 

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

 

Mydocalm, comprimate filmate a 50 mg si 150 mg:

Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare.

 

Citeste acum ...

MYDOCALM, solutie injectabila a 100 mg/ml:

A se pastra la temperaturi intre 8°C si 15°C, ferit de lumina, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

 

Ambalaj

Mydocalm, comprimate filmate a 50 mg Cutie cu 3 blistere a 10 comprimate filmate.

Mydocalm, comprimate filmate a 150 mg Cutie cu 3 blistere a 10 comprimate Mydocalm, solutie injectabila a 100 mg/ml Cutie cu 5 fiole a 1 ml solutie injectabila.

 

Producator

Gedeon Richter Ltd., Budapesta, Ungaria

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

Gedeon Richter Ltd., Gyomroi ut 19-21, Budapesta, Ungaria

Data ultimei verificari a prospectului

Octombrie 2005

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 2 -voturi, Media: 3.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi
Cateva Tratamente Naturiste utile