Pipercuroniu | Prospecte.Net

Pipercuroniu

Sharing

 

Pipercuroniu
Actiune terapeutica: Blocant neuromuscular
Categorie de risc pentru sarcina: C


 

MOD DE ACTIUNE

Agent competitiv pentru receptorii colinergici de la nivelul placii terminale motorii, este antagonizat de inhibitorii de acetilcolinesteraza. Nu are efect asupra starii de constienta, pragului durerii sau intelectului; de aceea utilizarea acestui medicament trebuie acompaniata de anestezie adecvata.


 

INDICATII

Asociat anesteziei generale pentru a obtine relaxarea musculaturii scheletice în timpul interventiei chirurgicale. Relaxarea musculaturii scheletice pentru intubarea orotraheala. Recomandat în procedurile cu durata de 90 min sau mai mult.


 

CONTRAINDICATII

duratei lungi de actiune, nu este indicat în miastenia gravis sau sindrom Eaton-Lambert, doze mici putând avea efecte puternice. Operatii cezariene. Utilizarea pipecuroniului înaintea succinilcolinei pentru a reduce efectele secundare ale succinilcolinei. Ventilatia mecanica prelungita în ATI sau înainte / dupa administrarea altor agenti blocanti neuromusculari nedepolarizanti.


 

PRECAUTII

Administrati în doze atent selectionate de catre sau sub supravegherea unui clinician experimentat, familiarizat cu actiunile medicamentului si posibilele complicatii ale utilizarii lui. Nu administrati daca nu exista facilitati pentru intubare, respiratie artificiala, terapie cu oxigen si un antagonist la dispozitie. Medicii ce administreaza agenti blocanti neuromusculari cu durata lunga de actiune ar trebui sa utilizeze un stimulator nervos periferic pentru a monitoriza raspunsul, necesar pentru o relaxare suplimentara, recuperare spontana sau antagonism adecvate. Desi medicamentul este utilizat la copii, nu exista informatii asupra dozei de întretinere. De asemenea, copiii cu vârsta de 1-14 ani sub anestezie echilibrata sau cu halotan pot fi mai putin sensibili decât adultii la acest medicament. Utilizati cu precautie la pacientii cu insuficienta renala. Obezitatea poate prelungi durata de actiune. Un volum crescut de distributie (întâlnit la: pacientii de vârsta înaintata, cei cu edeme, timp de circulatie mai lent datorita bolilor CV) poate întârzia momentul de instalare a efectului.

Afla mai multe despre...
Prospect Aspirina Complex

 

EFECTE ADVERSE

Neuromuscular: prelungirea blocarii ce include paralizia muschilor scheletici detrmina insuficienta respiratorie sau apnee . Atrofie musculara, intubare dificila. CV: hipotensiune, bradicardie, hipertensiune, AVC, tromboza, ischemie miocardica, fibrilatie atriala, extrasistole ventriculare. SNC: hipoestezie, depresie SNC. Respirator: dispnee, depresie respiratorie, laringism, atelectazie. Metabolic: hipoglicemie, hiperkaliemie, cresterearea creatininei. Diverse: rash, urticarie, anurie.


 

DOZAJ – MOD DE ADMINISTRARE

DOAR IV 
Adjuvant al anesteziei generale 
Adulti: doza initiala se poate calcula în functie de C CR si greutatea corporala ideala (vezi informatiile furnizate de producator). Doza este individualizata. Valorile dozelor se încadreaza între 50-100 µg/kg. 
Intubare orotraheala utilizând anestezie echilibrata 
La pacientii care nu sunt obezi si prezinta functie renala normala: 70-85 µg/kg cu halotan, izofluran sau enfluran; durata relaxarii musculare este de 1-2 h, utilizând aceste doze. 
Utilizarea postrecuperare dupa succinilcolina 
La pacientii care nu sunt obezi si prezinta functie renala normala: 50 µg/kg; durata relaxarii data de aceasta doza este de 45 min. Întretinere, adulti: 10-15 µg/kg administrate la recuperarea cu 25% a controlului T 1 va induce relaxare musculara pentru o medie de 50 min utilizând anestezie echilibrata; doze mai mici trebuiesc utilizate la pacientii tratati cu anestezice inhalatorii. Pediatric: durata de actiune la copiii ce primesc o doza de 40 µg/kg variaza de la 10 la 44 min, pe când durata la copiii ce primesc o doza de 57 µg/kg variaza de la 18 la 52 min.

Afla mai multe despre...
Prospect Citrolin - Gingivite

 

Sharing

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Încarc...

Lasă un comentariu

Solve : *
8 + 3 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum esti aici: Home » Pipercuroniu