Prospect Piracetam 400mg

 Prospect : Informatii pentru utilizator

PIRACETAM Prospect LPH 400 mg

Comprimate filmate

COMPOZIŢIE PIRACETAM

Un comprimat filmat conţine piracetam 400 mg şi excipienţi: nucleu: celuloză microcristalină silicifiată, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, ulei hidrogenat din seminţe de bumbac, stearat de magneziu; film: Opadray® II 85F18378 White (alcool polivinilic parţial hidrolizat, dioxid de titan, macrogol 4000, talc).

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ: alte psihostimulante şi nootrope.

INDICAŢII TERAPEUTICE PIRACETAM

–  medicaţie adjuvantă în deficitele cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, cu excepţia bolii Alzheimer şi a altor demenţe;

–  tratamentul simptomatic al vertijului;

–  tratament adjuvant în dislexie, la copii cu greutate mai mare de 30 Kg (începând cu vârsta de 9 ani);

–  mioclonii de origine corticală indiferent de etiologie.

CONTRAINDICAŢII PIRACETAM

Hipersensibilitate la piracetam, la alţi derivaţi de pirolidonă sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Insuficienţă renală severă (CI creatininei < 20 ml/min.). Hemoragie cerebrală.

PRECAUŢII PIRACETAM

în caz de insuficienţă renală uşoară sau moderată dozele de piracetam trebuie scăzute şi/sau administrate la intervale de timp mai mari.

Piracetam Prospect
Piracetam Prospect

INTERACŢIUNI PIRACETAM

Nu se cunosc.                                

ATENŢIONĂRI SPECIALE PIRACETAM

Medicamentul trebuie administrat cu prudenţă la bolnavii cu tulburări ale hemostazei, intervenţii chirurgicale majore, hemoragii severe.

La bolnavii cu mioclonii tratamentul nu trebuie întrerupt brusc deoarece poate declanşa mioclonii sau convulsii generalizate.

Sarcina şi alăptarea

Studii experimentale la animale nu au evidenţiat efecte teratogene. Deoarece riscul la om nu este cunoscut, nu se recomandă utilizarea produsului în timpul sarcinii şi alăptării. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Prin reacţiile adverse pe care le produce piracetamul poate influenţa capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE PIRACETAM

în terapia deficitelor cognitive şi neurosenzoriale cronice la vârstnici, ca şi în cazul vertijului, doza recomandată este de 6 comprimate de Piracetam LPH® 400 mg pe zi (2,4 g). în miocloniile corticale tratamentul se începe cu 6 g piracetam (15 comprimate Piracetam  LPH® 400 mg) până la 8 g piracetam (20 comprimate Piracetam LPH® 400 mg) pe zi, până h la obţinerea beneficiului clinic. Doza maximă admisă este de 20 g piracetam/zi. 5 în dislexie la copii, doza este de 50 mg/Kg/zi, în 3 prize zilnice. = Comprimatele se administrează întregi, cu apă, după masă.

REACŢII ADVERSE PIRACETAM

Cele mai frecvente reacţii adverse sunt: nervozitate, iritabilitate, insomnie, anxietate, tremor şi agitaţie, rareori oboseală şi somnolenţă.

Alte reacţii adverse raportate sunt tulburări gastrointestinale: greaţă, vărsături, diaree, epigastralgii.

SUPRADOZAJ PIRACETAM

Toxicitatea piracetamului este mică. în caz de supradozaj nu sunt necesare măsuri speciale.

Acum se mai citeste

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...