Pot sa devin gravida în timp ce alaptez?

 

Întrebare: Am o fetita de sapte luni si îmi face placere sa pot înca sa o alaptez. Pentru ca am deja 39 de ani am hotarât sa nu mai amânam conceperea unui al doilea copil. Nu mi-a venit înca ciclul menstrual si am înteles ca alaptarea la sân functioneaza ca un anticonceptional natural. Întrebarea mea este: Trebuie sa opresc alaptarea la sân pentru ca sa pot deveni gravida? Cele doua situatii se exclud reciproc?

Raspuns: Este nemaipomenit sa auzi pe cineva careia ii face placere sa-si alapteze copilul.

Pentru a ramâne gravida nu este neaparat necesar sa renunti la alaptare. Alaptarea intr-adevar ajuta la întârzierea perioadei de fertilitate (cand poti ramâne gravida).

Atâta timp cât pentru majoritatea femeilor cheia perioadei de fertilitate este alaptarea, daca majoritatea meselor copilului (mai mult de 75% din hrana) o constituie laptele matern, daca esti solicitata in mod regulat, zi si noapte la intervale scurte, este usor de inteles de ce ai putea dori o schimbare.

Exista câteva lucruri care pot grabi revenirea fertilitatii:

  • Marirea duratei intre doua mese.
  • Reducerea sau eliminarea meselor din timpul noptii asigurand un interval de cel putin 6 ore între doua mese consecutive.
  • Scaderea timpului afectat unei mese.
  • Introducerea alimentelor solide in hrana copilului (aproximativ 25%).

În timp, odata cu reducerea perioadei in care copilul se hraneste de la sânul mamei, ciclul menstrual poate reveni. Acesta este un semnal de revenire a starii de fertilitate fara însa sa garanteze conceptia unui copil. Pentru unele femei, continuarea alaptarii si dupa revenirea ciclului menstrual, poate îngreuna conceptia.

Retine totusi ca in timpul primului an de viata al copilului, hranirea cu lapte matern ar trebui sa fie prioritara. Daca totusi decizi sa modifici modul lui de hranire in acest interval de timp, trebuie sa o faci gradat. Unui copil mai mic de un an trebuie sa îi asiguri hrana suplimentara care sa compenseze laptele matern sau mesele reduse.

Odata ce ai depasit aceasta perioada, a alaptarii, fa dragoste zilnic sau zilnic in perioada fertilitatii maxime. Din fericire, nu va trece mult si vei deveni gravida din nou. Chiar daca simti bataile repezi ale ceasului tau biologic nu dispera… înca ai timp!

Mult succes pentru revenirea rapida a starii de fertilitate!

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila