Prospect Arzip 500mg – Transplant de Ficat Rinichi Inima

Sharing

-Prospect: Arzip este utilizat pentru a împiedica organismul dumneavoastră să respingă rinichiul, inima sau ficatul transplantat. Acest medicament este utilizat împreună cu alte medicamente cunoscute sub denumirea de ciclosporină şi corticosteroizi.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATORI

Arzip 500 mg, comprimate filmate

Micofenolat de mofetil

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Arzip şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi Arzip

  3. Cum să luaţi Arzip

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Arzip

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE ARZIP ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Arzip este un medicament utilizat pentru a suprima mecanismul de apărare al organismului dumneavoastră.

  2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI ARZIP Nu luaţi Arzip

 • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la micofenolatul de mofetil sau la oricare dintre celelalte componente ale Arzip.

 • Dacă alăptaţi.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Arzip

  Trebuie să-l informaţi imediat pe medicul dumneavoastră:

 • Dacă observaţi apariţia oricărui semn de infecţie (de exemplu febră, durere în gât), a vânătăilor şi/sau sângerărilor neaşteptate.

 • Dacă aveţi sau aţi avut vreodată orice probleme cu aparatul digestiv, de exemplu ulcere gastrice. Medicul dumneavoastră vă recomanda efectuarea regulată a testelor de sânge, pentru a descoperi orice modificare posibilă a numărului de celule din sânge.

Arzip reduce capacitatea de apărare a organismului dumneavoastră. Din această cauză, există un risc crescut de apariţie a cancerului de piele. De aceea, trebuie să vă limitaţi expunerea la lumina soarelui şi la razele ultraviolete (UV), purtând haine protectoare adecvate şi utilizând o cremă ecran cu factor de protecţie mare.

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Informaţi-l pe medicul dumneavoastră, în special dacă luaţi următoarele medicamente:

 • azatioprină, tacrolimus sau alte medicamente imunosupresoare (care sunt administrate uneori pacienţilor după o operaţie de transplant)

 • colestiramină (utilizată pentru tratamentul pacienţilor cu concentraţie crescută a colesterolului în sânge)

 • antiacide (pentru arsurile din capul pieptului)

 • aciclovir, ganciclovir (medicamente împotriva infecţiilor virale)

 • rifampicină (antibiotic)

 • sevelamer (chelator al fosfatului – medicament utilizat la pacienţi cu insuficienţă renală cronică pentru a reduce absorbţia fosfatului)

Vaccinurile vii trebuie evitate. Dacă doriţi să vi se administreze orice tip de vaccin, discutaţi procedura optimă cu medicul dumneavoastră.

Folosirea Arzip cu alimente şi băuturi

Alimentele şi băuturile nu au nicio influenţă asupra tratamentului dumneavoastră cu Arzip.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Medicamentul Arzip poate fi dăunător pentru copilul nenăscut. Nu trebuie să utilizaţi Arzip în timpul sarcinii, decât dacă este clar indicat de către medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră trebuie să vă sfătuiască să utilizaţi o metodă contraceptivă înainte de a lua Arzip, în timp ce luaţi Arzip şi timp de 6 săptămâni după ce aţi încetat să luaţi Arzip.

Spuneţi-i imediat medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă. De asemenea, informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă alăptaţi sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă în viitorul apropiat

Nu luaţi Arzip dacă alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:

Nu s-a dovedit faptul că Arzip vă influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 1. CUM SĂ LUAŢI ARZIP

  Luaţi întotdeauna Arzip exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Doza uzuală este după cum urmează:

  Transplant renal

  Adulţi

  Prima doză va fi administrată în decurs de 72 ore după operaţia de transplant. Trebuie să luaţi 2 comprimate dimineaţa şi 2 comprimate seara.

  Copii (cu vârsta între 2 şi 18 ani)

  Doza administrată variază în funcţie de dimensiunile copilului. Medicul dumneavoastră decide care este doza cea mai potrivită, pe baza suprafeţei corporale (estimată în funcţie de înălţime şi de greutate). Doza recomandată este de 600 mg/m2, administrată de două ori pe zi.

  Transplant cardiac

  Adulţi

  Prima doză va fi administrată în decurs de 5 zile după operaţia de transplant. Trebuie să luaţi 3 comprimate dimineaţa şi 3 comprimate seara.

  Copii şi adolescenţi

  Nu sunt disponibile date pentru a recomanda utilizarea Arzip la copiii şi adolescenţii la care s-a efectuat un transplant cardiac.

  Transplant hepatic

  Adulţi

  Prima doză de Arzip vă va fi administrată la cel puţin 4 zile după operaţia de transplant şi în momentul în care sunteţi capabil să înghiţiţi comprimatele. Trebuie să luaţi 3 comprimate dimineaţa şi 3 comprimate seara.

  Copii şi adolescenţi

  Nu sunt disponibile date pentru a recomanda utilizarea Arzip la copiii şi adolescenţii la care s-a efectuat un transplant hepatic.

  Mod şi cale de administrare

  Înghiţiţi comprimatele întregi cu un pahar cu apă. Nu rupeţi sau sfărâmaţi comprimatele.

  Tratamentul trebuie continuat atât timp cât aveţi nevoie de imunosupresie pentru a împiedica respingerea de către organismul dumneavoastră a organului transplantat.

  Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Arzip

  Dacă luaţi mai multe comprimate decât vi s-a recomandat sau dacă altcineva ia din greşeală medicamentul dumneavoastră, mergeţi imediat la un medic sau la spital.

  Dacă uitaţi să luaţi Arzip

  Oricând uitaţi să luaţi medicamentul dumneavoastră, luaţi-l imediat ce vă amintiţi, apoi continuaţi să-l luaţi la orele obişnuite. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să luaţi Arzip

  Încetarea tratamentului dumneavoastră cu Arzip poate creşte posibilitatea de respingere a organului transplantat de către organismul dumneavoastră. Nu încetaţi să luaţi medicamentul, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă spune să faceţi acest lucru.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Arzip poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Dacă observaţi una dintre următoarele reacţii adverse grave, este necesar să vi se acorde imediat îngrijire medicală:

  • Simptome de infecţie (de exemplu febră, durere de gât), vânătăi şi/sau sângerări neaşteptate, incluzând vărsături cu sânge sau scaun cu sânge.

  • Convulsii epileptice

  • Îngălbenirea pielii şi a albului ochilor, oboseală neobişnuită sau febră, urină de culoare închisă (semne de ficat inflamat).

  • Hipersensibilitate (anafilaxie, edem angioneurotic): dacă prezentaţi umflarea pleoapelor, feţei, buzelor, gurii sau limbii, mâncărime sau aveţi dificultăţi la respiraţie sau la înghiţire sau ameţeli marcate.

  Următoarea listă conţine reacţiile adverse raportate până în prezent în relaţie cu tratamentul cu micofenolat (substanţa activă a medicamentului Arzip) administrat în asociere cu ciclosporină şi corticosteroizi, clasificate în funcţie de frecvenţa lor de apariţie:

  Foarte frecvente

  (la mai mult de 1 din 10 persoane tratate)

     

  Frecvente

  (la mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 persoane tratate)

     
  • Diverse tipuri de infecţii (bacteriene, virale şi fungice), incluzând sepsis. Arzip suprimă mecanismele de apărare ale organismului dumneavoastră. În consecinţă, mecanismele de apărare ale corpului dumneavoastră vor fi mai puţin eficace în contracararea infecţiilor, decât în mod normal. Dacă luaţi Arzip puteţi fi expus la mai multe infecţii decât în mod normal.

  • Vărsături, dureri abdominale, diaree, greaţă.

  • Număr scăzut de celule albe şi/sau roşii sau de trombocite (manifestate sub formă de sângerare, cheaguri de sânge şi vânătăi).

  • cancer al pielii, tumori benigne ale pielii.

  • Valori modificate ale diferitelor teste de laborator, incluzând valori serice crescute ale enzimelor hepatice, concentraţii modificate ale substanţelor transportate în sânge (zahăr, grăsimi, colesterol, minerale), parametri modificaţi ai funcţiei rinichilor cum sunt creatinină, concentraţia de fosfat şi acid uric, gută.

  • Număr crescut de celule albe din sânge, modificare a tensiunii arteriale, frecvenţă crescută a bătăilor inimii şi dilatarea vaselor de sânge.

  • Convulsii, tonus muscular crescut, tremor, somnolenţă, slăbiciune a muşchilor, ameţeli, durere de cap, furnicături şi amorţeli, modificare a gustului, agitaţie, confuzie, depresie, anxietate, modificare a gândirii, insomnie.

  • Scurtarea respiraţiei, tuse.

  • Hemoragie gastro-intestinală, peritonită, ileus, inflamaţie a stomacului, esofagului sau intestinului, ulcer gastric sau ulcer duodenal, constipaţie, indigestie, flatulenţă, eructaţii, pierderea poftei de mâncare, scădere în greutate.

  • Acnee, îngroşarea pielii, pierderea în exces a părului, erupţii trecătoare pe piele.

  • Tulburări ale funcţiei ficatului, inflamaţie a ficatului, îngălbenirea pielii sau a albului ochilor determinată de probleme ale ficatului sau sângelui (icter).

  • Umflături, febră, frisoane, stare generală de rău, stare de slăbiciune, dureri.

  S-au raportat cazuri de boală a creierului denumită leucoenefalopatie multifocală progresivă (LMP). Această boală se manifestă prin simptome cum sunt tulburări de motilitate, vedere, memorie sau modificare a personalităţii. Dacă apar aceste simptome, este necesar să vă adresaţi unui medic, care vă poate recomanda un consult neurologic, pentru a exclude LMP.

   

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Cu toate acestea, nu încetaţi să luaţi medicamentul, cu excepţia cazului în care aţi discutat mai întâi cu medicul dumneavoastră.

 3. CUM SE PĂSTREAZĂ ARZIP

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  A nu se utiliza Arzip după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP:. A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

  A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 4. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Arzip

Substanţa activă este micofenolatul de mofetil. Fiecare comprimat conţine micofenolat de mofetil 500 mg.

Celelalte componente sunt:

Nucleu: celuloză microcristalină (E 460), povidonă (K-90), hidroxipropilceluloză, croscarmeloză sodică, talc, stearat de magneziu

Film: hipromeloză (E 464), dioxid de titan (E 171), macrogol 400, indigotină (E 132), oxid roşu de fer (E 172), oxid negru de fer (E 172).

Cum arată Arzipşi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate sub formă de capsulă, biconvexe, de culoare roşu închis, marcate cu „AHI” pe o faţă şi cu „500” pe cealaltă faţă.

1 cutie conţine 50 de comprimate filmate (în blistere a câte 10 comprimate)

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Zentiva, k.s.

U Kabelovny 130, Dolní Měcholupy, 102 37, Praga 10, Republica Cehă

Producători

Accord Healthcare Ltd.

Sage House, 319 Pinner Road, North Harrow, Middlesex, HA1 4HF, Marea Britanie

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Republica Cehă Arzip 500 mg

Letonia Arzip 500 mg plėvele dengtos tabletės

Lituania Arzip 500 mg apvalkotās tabletes

Polonia Arzip

Romania Arzip 500 mg comprimate filmate

Slovacia Arzip 500 mg

Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2011.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Lasă un comentariu

Solve : *
24 + 27 =


Urmatorul regulament trebuie acceptat pentru a publica comentariul:

In conformitate cu GDPR va anunt ca emailul si comentariul d-voastra va fi stocat .  Pentru mai multe detalii vizitati Politica cookie. Sau scrieti-ne pe pagina de Contact.

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acum sunteti aici: Home » Prospect Arzip 500mg – Transplant de Ficat Rinichi Inima