Prospect Azitrox
Utilizaţi întotdeauna AZITROX exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Adulţi şi copii cu greutate corporală peste 45 kg
Azitromicină se administrează o dată pe zi, cel puţin cu 1 oră înainte de masă, sau la 2 ore după masă. în cazul infecţiilor căilor respiratorii doza recomandată este de 500 mg azitromicină, o dată pe zi timp de trei zile. Eritem cronic migrator: în prima zi doza recomandată este de 1 g azitromicină (două comprimate de Azitrox 500 într-o singură priză); în zilele 2-5 doza recomandată este de 500 mg azitromicină zilnic (un comprimat de Azitrox 500).
Boli cu transmitere sexuală: doza recomandată este de 1 g (două comprimate de Azitrox 500). Infecţii gastrice şi duodenale provocate de Helicobacter pylori:
Doza recomandată este de 1 g (două comprimate de Azitrox 500) în combinaţie cu medicamente inhibitoare ale secreţiei gastrice şi alte medicamente conform cu indicaţiile medicului. Pacienţii în vârstă nu necesită ajustarea dozei.
Copii cu greutate corporală sub 45 kg
în cazul acestei forme farmaceutice, medicamentul este destinat copiilor cu vârsta peste 6 ani. Azitromicina se administrează o dată pe zi, cu cel puţin 1 oră înainte de masă sau la 2 ore după masă. în cazul infecţiilor căilor respiratorii, doza recomandată este de’10 mg/kg o dată pe zi timp de trei zile.
în cazul eritemului cronic migrator (prima fază a bolii Lyme), dozajul este următorul: în prima ziu copiilor li se administrează 20 mg/kg o dată la 24 de ore, iar în zilele 2-5 câte 10 mg/kg o dată la 24 de ore. în tratamentul infecţiilor gastrice şi duodenale provocate de Helicobacter pylori, se administrează 20 mg/kg zilnic timp de trei zile în combinaţie cu medicamente inhibitoare ale secreţiei gastrice şi alte medicamente, potrivit indicaţiilor medicului.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Azitrox
Dacă luaţi mai multe comprimate în acelaşi timp, adresaţi-vă imediat medicului. Arătaţi-i comprimatele rămase. Nu există date privind supradozajul azitromicinei. Supradozâjul de antibiotice macrolidice se manifestă prin pierderea reversibilă a auzului, greaţă severă, vărsături şi diaree.
Dacă uitaţi să utilizaţi Azitrox
Dacă uitaţi să luaţi un’comprimat, luaţi-l cât mai repede posibil. Luaţi următoarea doză la un interval de 24 de ore.
Dacă încetati să utilizaţi Azitrox
Nu întreruperi tratamentul pe durata prescrisă de medic, chiar dacă vă simţiţi mai bine. Dacă întrerupeţi administrarea medicamentului înainte de terminarea tratamentului, bacteriile pot rămâne active şi pot provoca recidive ale infecţiei. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Azitrox poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse care pot apărea frecvent la administrarea Azitrox includ afecţiuni ale tractului digestiv (durere abdominală, flatulenţă, greaţă şi vărsături, diaree). Reacţiile adverse mai puţin frecvente includ eozinofilie, neutropenie, dureri de cap,’ameţeală, dureri articulare. Angioedemul (edem brusc al feţei şi căilor respiratorii superioare) apare rar. De asemenea, rar pot să apară agitaţie, insomnie, nervozitate, dureri toracice, palpitaţii, vaginită. Rareori se pot produce creşteri ale valorilor serice ale enzimelor hepatice şi bilirubinei; normalizarea acestora se produce la două – trei săptămâni de la oprirea tratamentului. Foarte rar pot apare tulburări ale auzului, icter colestatic, nefrită interstiţială. Dacă vreuna din reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5.CUM SE PĂSTREAZĂ AZITROX
Nu utilizaţi Azitrox după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare. A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE
Ce conţine Azitrox Azitrox 250
Substanţa activă este azitromicină 250 mg
Celelalte componente sunt: nucleu: amidon de porumb pregelatinizat, croscarmeloză sodică, hidrogenofosfat de calciu anhidru, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu; film: hidroxipropilmetilceluloză 2910/5, dioxid de titan (E171), macrogol 6000, talc, simeticonă emulsie SE 4, polisorbat 80. Azitrox 500
Substanţa activă este azitromicină 500 mg
Celelalte componente sunt: nucleu: amidon de porumb pregelatinizat, croscarmeloză sodică, hidrogenofosfat de
calciu anhidru, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu; film: hidroxipropilmetilceluloză 2910/5, dioxid de titan
(E171), macrogol 6000, talc, simeticonă emulsie SE 4, polisorbat 80.
Cum arată Azitrox şi conţinutul ambalajului
Azitrox se prezintă sub formă de:
Azitrox 250
Comprimate filmate de culoare albă, de formă lenticulară. Azitrox 500
Comprimate filmate de culoare albă, de formă ovală. Azitrox 250
Cutie cu un blister Al/PVC cu 3 comprimate filmate. Cutie cu două blistere Al/PVC a câte 3 comprimate filmate. Azitrox 500
Cutie cu un blister Al/PVC cu 3 comprimate filmate.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul
ZEfMTIVAa.s., U kabelovny 130, 102 37 Praga 10, Doini Mecholupy, Republica Cehă
Producătorul
ZENTIVA, a.s., Republica Cehă
Acest prospect a fost aprobat în: 30 Mai 2008
Prospecte de medicamente si produse naturiste:
Prospectul contine urmatoarele pagini: 1 2