Prospect Bromhexin 8mg

Sharing

 Prospect : Informatii pentru utilizator

BROMHEXIN Prospect 

8 mg, comprimate

Clorhidrat de bromhexin

COMPOZIŢIE BROMHEXIN

Un comprimat conţine clorhidrat de bromhexin 8 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ: expectorante fără combinaţii cu antitusive, mucolitice.

INDICAŢII TERAPEUTICE BROMHEXIN

Produsul este indicat în bronşitele acute şi cronice, bronşiectazii, traheobronşite, bronhopneumopatii cronice obstructive, sinuzite acute şi cronice, pneumoconioze, laringite. Deasemenea, poate fi util pre- şi postoperator în cazul intervenţiilor chirurgicale pe plămân, căi respiratorii sau în spaţiul oto-rino-laringian, pentru profilaxia complicaţiilor la nivelul aparatului respirator (în cazurile mai sus menţionate are loc frecvent o proliferare a celulelor secretorii cu acumularea unei cantităţi mari de secreţii bronşice cu vâscozitate crescută, existând riscul de infecţii bacteriene secundare, tulburări funcţionale pulmonare, insuficienţă respiratorie şi emfizem). Administrarea bromhexinului în cazul bronhoradiografiilor reduce semnificativ timpul de eliminare al substanţelor de contrast şi implicit efectele secundare nedorite datorate acestora.

CONTRAINDICAŢII BROMHEXIN

Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la bromhexin sau la oricare dintre excipienţii produsului. Administrarea bromhexinului bolnavilor cu ulcer gastroduodenal poate constitui un factor de agravare a evoluţiei acestuia. Antitusivele (ex. codeina) nu se vor administra concomitent pentru că împiedică eliminarea prin tuse a secreţiilor traheo-bronşice fluidificate. Insuficienţă renală severă (acumulare de metaboliţi).

PRECAUŢII BROMHEXIN

La pacienţii cu insuficienţă renală şi afecţiuni hepatice severe se va administra cu prudenţă.

INTERACŢIUNI BROMHEXIN

Administrarea concomitentă a unor antitusive este inoportună, datorită împiedicării expectoraţiei. De asemenea, asocierea bromhexinului cu antibiotice duce la o pătrundere crescută a antibioticelor în secreţiile bronşice. Asocierea cu medicamente iritante gastrice creşte riscul de apariţie a tulburărilor gastrice.

ATENŢIONĂRI SPECIALE BROMHEXIN

Dacă este necesară administrarea bromhexinului la astmatici, acesta se va asocia cu bronhodilatatoare. Nu se recomandă asocierea cu substanţe anticolinergice pentru că acestea determină uscarea secreţiilor bronşice.

SARCINA ŞI ALĂPTAREA BROMHEXIN

Nu se cunosc date suficiente privind efectul teratogen sau embriotoxic al clorhidratului de bromhexin utilizat în cursul sarcinii. Clorhidratul de bromhexin se administrează în primul trimestru de sarcină numai la indicaţia strictă a medicului. Administrarea produsului nu se recomandă în timpul alăptării deoarece nu se cunoaşte dacă bromhexinul se excretă în laptele matern.

CAPACITATEA DE A CONDUCE VEHICULE SAU DE A FOLOSI UTILAJE

Tratamentul cu Bromhexin 8 mg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE BROMHEXIN

Adulţi: doza recomandată este de 8-16 mg (1-2 comprimate Bromhexin 8 mg) de 3 ori pe zi. Copii peste 10 ani: doza recomandată este de 4 – 8 mg (1/2 – 1 comprimat Bromhexin 8 mg) de 3 ori pe zi. Copii între 5-10 ani: doza recomandată este de 4 mg (1/2 comprimat Bromhexin 8 mg) de 3 ori pe zi. La copii sub 5 ani se recomandă folosirea formelor farmaceutice adecvate. Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 8-10 zile, decât sub supraveghere medicală.

bromhexin prospect
bromhexin prospect

REACŢII ADVERSE BROMHEXIN

Produsul este bine tolerat. Foarte rar pot apărea tulburări gastro-intestinale minore: greaţă, inapetenţa, vărsături. Este posibil să apară, de asemeni, diaree, rash, urticarie, hipersecreţie bronşică.

SUPRADOZAJ BROMHEXIN

în caz de supradozaj adresaţi-vă imediat medicului.

PĂSTRARE BROMHEXIN

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

AMBALAJ BROMHEXIN

Cutie cu 2 blistere a câte 10 comprimate.

Cutie cu 100 blistere a câte 10 comprimate (ambalaj clinic).

PRODUCĂTOR BROMHEXIN

S.C. LaborMed Pharma S.A.,

B-dul Theodor Pallady nr. 44B, sector 3, Bucureşti, România

DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

S.C. LaborMed Pharma S.A.,

Splaiul Independenţei nr. 319E, sector 6, Bucureşti, România.

DATA ULTIMEI VERIFICĂRI A PROSPECTULUI

Mai, 2007.

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.