Prospect Carteol

Sharing

vegis.ro%20 vegis.ro

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje poate fi afectata temporar ca urmare a tulburarilor de vedere (rareori).

Doze si mod de administrare

Se recomanda inceperea tratamentului cu o picatura de Carteol picaturi oftalmice, soluţie 1% de 2 ori pe zi. Daca nu se obţine efectul terapeutic dorit, se trece la Carteol 2%, cate o picatura de 2 ori pe zi.

Daca este necesar, Carteol se poate asocia cu alte medicamente utilizate in tratamentul glaucomului, cum sunt parasimpatomimetice, adrenalina sau inhibitori ai anhidrazei carbonice (topic sau sistemic).

In cazul inlocuirii altui blocant beta-adrenergic topic se recomanda doza echivalenta de Carteol.

In situaţia in care urmeaza sa inlocuiasca un alt medicament antiglaucomatos, Carteol se administreaza impreuna cu acesta, timp de o zi, dupa care celalalt medicament se intrerupe. Daca Carteol inlocuieste un tratament anterior cu mai multe antiglaucomatoase asociate, intreruperea administrarii acestora se face pe rand.

Deoarece normalizarea tensiunii intraoculare se realizeaza uneori dupa cateva saptamani, evaluarea eficacitaţii tratamentului cu Carteol trebuie sa includa masurarea tensiunii intraoculare dupa 4 saptamani de la inceperea administrarii.

Flaconul trebuie sa fie intact inainte de utilizare. Acesta se deschide prin rasucirea si tragerea parţii superioare. Se utilizeaza din conţinutul flaconului imediat dupa deschiderea acestuia. Soluţia neutilizata se arunca.

Trebuie evitata atingerea varfului flaconului cu ochii sau orice suprafaţa.

Reacţii adverse

Ca si alte beta-blocante topice Carteol poate produce la unii pacienţi: diminuarea secreţiei lacrimale cu senzaţie de uscaciune la nivelul ochiului; iritaţie oculara cu senzaţie de arsura si inţepaturi la inceputul tratamentului, eventual fenomene de conjunctivita, blefarita si cheratita; tulburari de vedere cu vedere inceţosata si reducerea acuitaţii vizuale nictemerale, diplopie, fotofobie, ptoza palpebrala, afectare a corneei foarte rar cu opacifierea acesteia. La pacienţii cu afakie (lipsa cristalinului) tratamentul de lunga durata cu Carteol provoaca rareori edem macular.

Efectele nedorite sistemice ca urmare a blocarii beta-adrenergice sunt foarte rare in condiţiile folosirii topice. Ocazional se pot produce bradicardie, dispnee, cefalee, senzaţie de oboseala, ameţeala, greaţa, insomnie, modificarea gustului, scaderea libidoului. Rareori au fost semnalate erupţii cutanate.

Supradozaj

Nu au fost semnalate cazuri de supradozaj. Riscurile sistemice ale beta-blocantelor trebuie avute in vedere si in condiţiile administrarii topice, desi substanţa activa se absoarbe in cantitaţi mici.

Pastrare

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

A se utiliza coţinutul flaconului imediat dupa deschiderea acestuia, se inlatura restul de soluţie neutilizata. A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 30 flacoane unidoza din LPDE a 0,3 ml picaturi oftalmice, soluţie.

Cutia conţine 6 pungi din poliester/aluminium/polietilena cu 5 flacoane unidoza termorezistente.

Producator

5.1.           F.I.             S.p.A., Italia

Deţinatorul Autorizaţiei de punere pe piaţa

5.1.           F.I.             S.p.A.

Via Ercole Patti, 36 – Lavinaio – Aci S. Antonio 95020 Catania, Italia

Data ultimei verificari a prospectului

Decembrie 2004

Acum se mai citeste

Vezi ce fel de Diete ti se potriveste ...

No feed items found.

Poti sa vezi si de un Tratament naturist alternativ

No feed items found.

Vreau sa stiu si eu Daca ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...