Prospect Cervugid – ovule

Sharing

Prospect Cervugid

Ovule

Indicaţii terapeutice Cervugid

  • tratamentul vaginitelor şi cervicitelor produse de germeni aerobi sau anaerobi (inclusiv genul Clostridium), rickettsii şi micoplasme; vaginite trichomoniazice; vaginite micotice produse de Candida; vaginite mixte produse de asocierea bacterii-Trichomonas- Candida.
  • profilaxia vaginitelor şi cervicitelor la bolnave tratate cu imunosupresoare, citostatice şi corticosteroizi, precum şi înainte de intervenţii chirurgicale sau exploratorii în sfera genitală: histero-salpingografie, hidrotubaţie, biopsie de endometru.

Compoziţie Cervugid

Un ovul conţine cloramfenicol 200 mg, metronidazol 500 mg, nistatin 150 mg, acetat de hidrocortizonă 15 mg şi excipienţi: Lipex 403.

Grupa farmacoterapeutică: Antiinfecţioase şi antiseptice ginecologice, antibiotice şi corticosteroizi.

Cervugid Prospect
Cervugid Prospect

Contraindicaţii Cervugid

  • hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului;
  • sarcină, alăptare;                                                                       
  • afecţiuni hematologice;                       
  • insuficienţă hepatică sau renală severe.

Precauţii Cervugid

Având în vedere lipsa datelor de farmacocinetică, în special privind absorbţia sistemică a acetatului de hidrocortizonă după administrare intravaginală, se vor respecta precauţiile speciale legate de administrarea glucocorticoizilor.

Tratamentul local cu metronidazol nu trebuie să depăşească 10 zile; nu se vor administra mai mult de 2-3 cure de tratament pe an.

Se recomandă monitorizarea atentă a hemoleucogramei. Orice scădere a numărului de hematii, leucocite sau/şi trombocite impune oprirea tratamentului.

Interacţiuni Cervugid

Cloramfenicolul inhibă metabolizarea anticoagulantelor cumarinice, fenitoinei, sulfamidelor antidiabetice; fenobarbitalul şi diureticele cresc eliminarea cloramfenicolului prin inducţie enzimatică şi creşterea epurării renale; nu poate fi exclusă apariţia acestor interacţiuni în cazul administrării intravaginale a chimioterapicului.

Metronidazolul poate da reacţii de tip disulfiram – nu se recomandă consumul de băuturi alcoolice; de asemenea, inhibă metabolizarea anticoagulantelor cumarinice.

Sarcina şi alăptarea Cervugid

Cervugid este contraindicat în timpul sarcinii, datorită conţinutului său în metronidazol şi cloramfenicol.

în absenţa datelor privind excreţia componentelor produsului în lapte, Cervugid este contraindicat în perioada de alăptare.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Cervugid nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare Cervugid

în cervico-vaginitele determinate de diferiţi agenţi patogeni se va administra intravaginal un ovul Cervugid seara, înainte de culcare, timp de 10 zile; tratamentul se va repeta de 1-2 ori în cervicite, până la cicatrizarea acestora, cu o pauză de 7 zile între perioadele de tratament.

în cervico-vaginitele însoţite de procese inflamatorii profunde (congestii pelvine, metroanexite, pelviperitonite), Cervugid se va asocia cu antibiotice administrate pe cale generală.

Reacţii adverse Cervugid

Datorită absorbţiei sistemice reduse după administrarea intravaginală, reacţiile adverse sunt limitate şi rare.

Pot apare prurit şi senzaţie de arsură locală.

Supradozaj Cervugid

Nu se cunosc cazuri de supradozaj.

Păstrare Cervugid

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

A se păstra la temperaturi între 15-25 °C, în ambalajul original.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj Cervugid

Cutie cu 2 folii tip PVC a câte 6 ovule.

Producător

S.C. IRCON S.R.L., Iaşi

Data ultimei verificări a prospectului Cervugid Iulie 2004

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Cervugid – ovule
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!