Prospect Cezera – Alergie

Sharing

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Cezera 5 mg, comprimate filmate

Diclorhidrat de levocetirizină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

1. Ce este Cezera şi pentru ce se utilizează

2. Înainte să utilizaţi Cezera

3. Cum să utilizaţi Cezera

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Cezera

6. Informaţii suplimentare

1. CE ESTE CEZERA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Substanţa activă din Cezera este diclorhidratul de levocetirizină. Cezera este un medicament antialergic.

Este utilizat pentru tratamentul semnelor de boală (simptomelor) asociate cu :

– rinite alergice ( inclusiv rinita alergică persistentă)

– erupţia pe piele (urticarie).

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CEZERA Nu utilizaţi Cezera

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la diclorhidrat de levocetirizină , la orice medicament antihistaminic sau la oricare dintre celelalte componente ale Cezera (vezi „Ce conţine Cezera”)

– dacă aveţi o afectare severă a funcţiei rinichilor (insuficienţă renală severă, cu clearance-ul creatininei sub 10 ml/min.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Cezera

Utilizarea Cezera nu este recomandată copiilor cu vârsta sub 6 ani, deoarece comprimatele filmate nu permit adaptarea corespunzătoare a dozei.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Utilizarea Cezera cu alimente şi băuturi

Se recomandă precauţie la utilizarea concomitentă de Cezera cu alcool etilic.

La pacienţii sensibili, utilizarea concomitentă de cetirizină sau levocetirizină şi alcool etilic sau alte medicamente cu acţiune centrală, poate determina efecte asupra sistemului nervos central cu toate că la utilizarea racematului de cetirizină nu au crescut efectele alcoolului etilic.

Cezera poate fi administrată cu sau fără alimente.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Spuneţi medicului dacă sunteţi gravidă, plănuiţi să rămâneţi gravidă sau alăptaţi.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Unii pacienţi trataţi cu Cezera pot simţi somnolenţă/moleşeală, oboseală şi epuizare. Dacă intenţionaţi să conduceţi vehicule, să vă angajaţi în activităţi posibil periculoase sau să folosiţi utilaje, sunteţi sfătuiţi întâi să aşteptaţi şi să observaţi cum acţionează acest medicament asupra dumneavoastră.

Cu toate acestea, teste speciale efectuate la persoane sănătoase după administrarea de levocetirizină în doze recomandate, nu au demonstrat afectarea stării de alertă, a capacităţii de reacţie sau a capacităţii de a conduce vehicule sau folosi utilaje.

Informaţii importante privind unele componente ale Cezera

Cezera conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI CEZERA

Utilizaţi întotdeauna Cezera exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza uzuală pentru adulţi şi copii cu vârsta de 6 ani şi peste, este de un comprimat pe zi.

Pacienţilor cu afecţiuni ale rinichilor li se poate administra o doză mai mică, în funcţie de severitatea afecţiunii acestora.

Pacienţii care prezintă numai o afectare a funcţiei ficatului, trebuie să utilizeze doza prescisặ de medicament.

Pacienţilor care au atât afecţiuni ale ficatului cât şi le rinichilor, medicul poate prescrie o doză mai mai mică, în funcţie de severitatea bolii renale, iar la copii, doza trebuie calculată în funcţie de greutatea corporală; doza trebuie determinată de medic.

Comprimatele de Cezera nu sunt recomandate copiilor cu vârsta sub 6 ani. Cum şi când trebuie să luaţi Cezera?

Comprimatele trebuie înghiţite întregi, cu apă şi pot fi administrate cu sau fără alimente.

Dacă utilizaţi mai mult Cezera decât trebuie

La adulţi, utlizarea de mai multe comprimate decât trebuie, poate determina apariţia somnolenţei. Copiii pot prezenta iniţial agitaţie şi nelinişte,urmată de somnolenţă.

Dacă dumneavoastră credeţi că aţi luat o doză de Cezera mai mare decât cea recomandată, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră, care va decide ce trebuie făcut.

Dacă uitaţi să luaţi Cezera

Dacă uitaţi să luaţi medicamentul sau aţi luat o doză mai scăzută decât cea recomandată de medicul dumneavoastră nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată; aşteptaţi momentul prevăzut pentru doza următoare şi continuaţi tratamentul aşa cum v-a prescris medicul dumneavoastră.

Dacă încetaţi să luaţi Cezera

Întreruperea mai devreme decât este prevăzut a tratamentului cu Cezera nu trebuie să producă efecte adverse, în sensul că simpoteme bolii va reveni progresiv nu trebuie sặ reaparặ cu o gravitate mai mare decật cu cea avută înaintea începerii tratamentului cu Cezera.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Cezera poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse frecvente uşoare până la moderate (apar la mai mult de 1 pacient din 100, dar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi trataţi):

uscăciunea gurii, dureri de cap, oboseală şi somnolenţă/moleşeală.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai mult de 1 pacient din 10, dar la mai puţin de 1 din 100 pacienţi):

epuizare şi durere abdominală.

Alte reacţii adverse au fost raprtate: palpitaţii, convulsii, tulburări de vedere, edem, prurit (mâncărimi), iritaţie urticarie (umflătură, înroşire şi mâncărime pe piele), scurtarea respiraţiei, creşterea greutăţii corporale, durere musculară, comportament agresiv sau agitaţie, hepatită, afectarea funcţiei ficatului şi greaţă.

La primele semne de reacţie de hipersensibilitate, opriţi administrarea Cezera şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Simptomele reacţiei de hipersensibilitate pot include umflarea gurii, a limbii, feţei şi/sau gâtului, dificultăţi la respiraţie şi înghiţire şi apariţia de blânde (angioedem), scădere bruscă a tensiunii arteriale, care pot duce la colaps sau şoc care se poate finaliza cu deces.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ CEZERA

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Cezera după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Cezera

Substanţa activă este diclorhidratul de levocetirizină. Fiecare comprimat filmat conţine diclorhidrat de levocetirizină 5 mg.

Celelalte componente sunt: nucleu – lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru şi stearat de magneziu şi film – lactoză monohidrat; hipromeloză 6cP, dioxid de titan (E 171), macrogol 3000 şi triacetină.

Cum arată Cezera şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate sunt rotunde, biconvexe, albe, rotunde, biconvexe, cu margini teşite. Cutie cu blistere cu 7, 10, 14, 20, 28, 30, 50, 60, 90, 98 şi 100 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

KRKA d.d. NOVO MESTO, Šmarješka cesta 6, 8501 Novo mesto, Slovenia

Acest prospect a fost aprobat în August 2012

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.