Prospect Comtan – Parkinson

Sharing

Prospect : Informatii pentru utilizator

COMTAN Prospect , compr. film. | entacapone

Substanta activa: entacapone

Indicatii:

Comtan se utilizează pentru tratarea pacienţilor cu boala Parkinson.
Boala Parkinson este o afecţiune cerebrală progresivă care produce tremor, mişcări lente şi rigiditate musculară.

Comtan se utilizează in asociere cu levodopa (fie combinaţia dintre levodopa şi benserazidă, fie combinaţia dintre levodopa şi carbidopa) când pacientul prezintă “fluctuaţii” spre sfârşitul intervalului dintre două doze de medicaţie Fluctuaţiile apar atunci când medicaţia işi pierde efectele şi simptomele reapar.
Acestea sunt legate de reducerea efectelor levodopa, când pacientul trece brusc de la perioada “on”, când este capabil să se mişte, la perioada “off”, când prezintă dificultăţi legate de mişcare. Comtan se utilizează când aceste
fluctuaţii se pot trata doar cu ajutorul combinaţiei standard care conţine levodopa.

Medicamentul se poate elibera numai pe bază de reţetă.

comtan prospect
comtan prospect

Administrare:

Comtan se utilizează numai in combinaţie fie cu levodopa şi benserazidă, fie cu levodopa şi carbidopa.

Se ia câte un comprimat impreună cu fiecare doză din medicamentul cu care este asociat, până la maximum 10 comprimate pe zi. Se poate lua cu sau fără alimente. Când pacienţii adaugă pentru prima dată Comtan la medicaţia deja existentă, poate fi necesar ca aceştia să ia o doză zilnică mai mică de levodopa, fie prin modificarea intervalului dintre doze, fie prin scăderea cantităţii de levodopa luate la fiecare doză. Comtan poate fi folosit numai asociat combinaţiilor convenţionale de levodopa.

Acesta nu trebuie utilizat in asociere cu combinaţiile cu “eliberare modificată” (când levodopa este eliberată lent pe parcursul a câtorva ore).

Actiune:

La pacienţii cu boala Parkinson, celulele de la nivel cerebral care produc neurotransmiţătorul numit dopamină mor, iar cantitatea de dopamină de la nivel cerebral scade. În acest fel, pacienţii işi pierd capacitatea de a-şi controla adecvat mişcările. Substanţa activă conţinută de Comtan, entacapona, acţionează prin restabilirea nivelurilor de dopamină in zonele cerebrale care controlează mişcarea şi coordonarea. Medicamentul acţionează numai când este luat in asociere cu levodopa, o copie a neurotransmiţătorului numit dopamină, care poate fi administrată oral. Entacapona blochează enzima care este implicată in descompunerea levodopei in organism şi care se numeşte catecol-O-metil 2/2
transferază (COMT). Drept rezultat, levodopa rămâne mai mult timp in forma activă. Acest lucru ajută la ameliorarea simptomelor bolii Parkinson, ca de exemplu rigiditatea şi mişcările lente.

Comtan a fost studiat pe un total de 376 de pacienţi cu boala Parkinson, in două studii care au durat şase luni şi care au evaluat efectele asocierii Comtan sau a unui placebo (un preparat inactiv) la combinaţia de levodopa şi carbidopa sau levodopa şi benserazidă pe care o primea pacientul. Măsura principală a eficacităţii a fost in primul studiu durata perioadei “on” (perioada in care levodopa controlează simptomele bolii Parkinson) după prima doză de levodopa luată dimineaţa, iar in al doilea studiu după luarea dozelor de levodopa pe durata intregii zile.

În ambele studii, Comtan a fost mai eficace decât placebo. În primul studiu, adăugarea Comtan a crescut perioada “on” cu 1 oră şi 18 minute faţă de adăugarea unui placebo. În al doilea studiu,perioada “on” a crescut cu 35 de minute comparativ cu placebo.

Compozitie:

Comtan este un medicament care conţine substanţa activă entacaponă.

Este disponibil sub formă de comprimate maro-portocalii (200 mg).

Reactii adverse:

Cele mai frecvente efecte secundare ale medicamentului Comtan (observate la 1 – 10 pacienţi din 100) sunt diskinezia (mişcări necontrolate), greaţa (senzaţia de rău) şi modificarea culorii urinei fără semnificaţie patologică.

Pentru lista completă a tuturor efectelor secundare asociate cu Comtan, a se consulta prospectul.

Comtan nu se administrează persoanelor care pot prezenta hipersensibilitate (alergie) la entacaponă sau la oricare alt ingredient al acestui medicament. Comtan nu trebuie utilizat la pacienţii care prezintă:
• afecţiuni hepatice,
• feocromocitom (tumoră a glandei suprarenale),
• sindrom neuroleptic malign in antecedente (afecţiune gravă a sistemului nervos cauzată de obicei de medicamente antipsihotice) sau rabdomioliză (distrugerea fibrelor musculare).

Comtan nu trebuie utilizat in asociere cu alte medicamente care aparţin clasei de “inhibitori de monoaminoxidază” (un tip de antidepresive). Pentru detalii complete, a se consulta Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.