Prospect Crestor

Prospect Crestor : INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

CRESTOR Prospect, 5 mg,

comprimate filmate

Rosuvastatină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medica­ment.

–       Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie nece­sar să-i recitiţi.

–       Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adre­saţi-vă medicului dumneavoastră sau farma­cistului.

–       Aceşţ medicament a fost prescris pentru dum­neavoastră. Nu trebuie să-i daţi altor persoa­ne. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–       Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farma­cistului. 

în acest prospect Crestor găsiţi:

  1. Ce este Crestor şi pentru ce se utilizează
  2. înainte să utilizaţi Crestor
  3. Cum să utilizaţi Crestor
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Crestor
  6. Informaţii suplimentare despre Crestor

1. CE ESTE CRESTOR Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ ? Cititi acest prospect Crestor cu atentie !

Crestor face parte dintr-un grup de medicamente numite statine. Se utilizează pentru corectarea valorilor grăsimilor din sânge numite lipide, dintre care cea mai comună este colesterolul, în sânge există mai multe tipuri de colesterol – coles­terolul „rău” (LDL-C) şi colesterolul „bun” (HDL-C). Crestor poate scădea colesterolul „rău” şi creşte colesterolul „bun”.

Vi s-a recomandat Crestor deoarece :

– aveţi un   nivel crescut al colesterolului. Aceasta înseamnă că aveţi un risc crescut de infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Vi s-a recomandat o statină deoarece schimba­rea dietei şi creşterea numărului de exerciţii fizice nu au fost suficiente pentru corectarea nivelului de colesterol.

Crestor acţionează prin blocarea producerii de colesterol „rău” în organism şi creşte capacitatea organismului dumneavoastră de a-i îndepărta din sânge.

 De ce este important să continuaţi să luaţi Crestor Chiar dacă sub tratamentul cu Crestor coleste­rolul dumneavoastră a atins o valoare normală, trebuie să continuaţi să luaţi acest medicament deoarece Crestor împiedică o nouă creştere a nivelului de colesterol. Totuşi, trebuie să opriţi tratamentul dacă medicul vă recomandă acest lucru

—  sau dacă rămâneţi însărcinată.

 în timpul tratamentului cu Crestor trebuie să continuaţi să respectaţi dieta de scădere a colesterolului şi exerciţiile fizice.

La majoritatea persoanelor, valorile crescute ale colesterolului nu influenţează starea generală, deoarece nu produce nici un simptom. Totuşi, dacă nu este tratat, în pereţii vaselor de sânge se pot dezvolta depozite de grăsimi care determină

închide complet, ceea ce poate opri aportul de sânge la inimă sau creier, determinând un infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

Dacă vă corectaţi nivelul de colesterol, puteţi ‘educe riscul de a face un infarct miocardic sau accident vascular cerebral.

 2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI CRESTOR ? Cititi acest prospect Crestor cu atentie !

Nu luaţi Crestor

–   Dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică la substanţa activă din Crestor sau la oricare dintre componentele acestuia;

–   Dacă sunteţi însărcinată sau dacă alăptaţi. Dacă rămâneţi însărcinată în timpul tratamen­tului cu Crestor opriţi imediat tratamentul şi anunţaţi-vă medicul. Femeile trebuie să evite să rămână însărcinate în timpul tratamentului cu Crestor, prin utilizarea de mijloace contra­ceptive eficiente.

–    Dacă suferiţi de afecţiuni ale ficatului;

–    Dacă suferiţi de afecţiuni severe ale rinichilor;

–    Dacă prezentaţi dureri musculare repetate sau inexplicabile;

–    Dacă luaţi un medicament numit ciclosporină (care se utilizează, de exemplu, după trans­plantul de organe).

în plus, nu luaţi Crestor 40 mg (doza maximă):

–    Dacă suferiţi de afecţiuni de severitate mode­rată ale rinichilor (dacă aveţi dubii, întrebaţi-vă medicul):

–   Dacă glanda tiroidă nu vă funcţionează corect;

–    Dacă aţi avut orice dureri musculare repetate sau inexplicabile, antecedente personale sau familiale de afecţiuni musculare sau antece­dente personale de probleme musculare în

^cursul tratamentului cu alte medicamente pen­tru scăderea colesterolului;

–   în cazul în care consumaţi în mod regulat can­tităţi mari de alcool;

–    Dacă aveţi origine asiatică (japoneză, chineză, filipineză, vietnameză, coreeană sau indiană);

–    Dacă luaţi alte medicamente numite fibraţi pen­tru scăderea colesterolului.

Dacă oricare dintre cele de mai sus se aplică în cazul dumneavoastră (sau dacă aveţi dubii), vă rugăm să vă adresaţi din nou medicului dumnea­voastră.

Cititi mai departe acest prospect Crestor cu atentie !

Crestor Prospect
Crestor Prospect

Acum se mai citeste