Prospect Diprosalic

 Prospect : Informatii pentru utilizator

Diprosalic Prospect

unguent/solutie cutanata

Schering-Plough

Informatii pentru pacient

Va rugam sa cititi cu atentie aceste informatii din acest prospect Diprosalic inainte de a incepe tratamentul cu acest medicament. In cazul in care aveti intrebari, adresati-va medicului sau farmacistului.

Compozitie

Diprosalic unguent

diprosalic prospect
diprosalic prospect

1 g contine 0,5 mg betametazonă sub forma de dipropionat de betametazonă 0,64 mg si 30 mg acid salicilic si excipienti: parafina lichida, vaselina alba.

Diprosalic solutie cutanata

1              g contine 0,5 mg betametazona sub forma de dipropionat de betametazona 0,64 mg si 20 mg acid salicilic si excipienti: edetat disodic, metilhidroxipropilceluloza, hidroxid de sodiu, alcool izopropilic, apa purificata.

Grupa farmacoterapeutica: glucocorticoizi cu activitate intensa, alte combinatii, preparate dermatologice.

Indicatii terapeutice

Diprosalic unguent si Diprosalic solutie cutanata sunt indicate in dermatozele corticosensibile cu componenta keratozica sau scuamoasa, cum sunt: psoriazis, dermatita atopica cronica, neurodermita (lichen simplu cronic), lichen plan, eczeme (inclusiv eczema numulara, eczema palmei, dermatita eczematoasa), dishidroza, dermatita seboreica a scalpului, ihtioza vulgara si alte afectiuni ihtiozice.

Diprosalic solutie cutanata este indicat in special pentru afectiunile de mai sus localizate la nivelul scalpului, regiunile cu pilozitate si la nivelul pliurilor cutanate.

Contraindicatii

Nu trebuie sa urmati tratament cu Diprosalic unguent si Diprosalic solutie cutanata daca ati avut sau aveti una din urmatoarele afectiuni:

  • hipersensibilitate la betametazona, salicilati sau la oricare dintre componentele produsului;
  • infectii bacteriene, virale, parazitare sau fungice, chiar si cele care implica o componenta inflamatorie;
  • leziuni ulcerative;
  • acnee vulgara si acnee rozacee.

Precautii – Cititi întotdeauna acest prospect Diprosalic înainte de utilizare.

Nu administrati acest medicament nici unei alte persoane si nu il utilizati pentru alte afectiuni ale scalpului sau ale pielii, decat cele pentru care v-a fost prescris; medicul a prescris acest, medicament special pentru dumneavoastra si pentru afectiunea de care suferiti.

Administrarea glucocorticoizilor cu actiune intensa la nivelul fetei pe o perioada lunga poate duce la aparitia unei dermatite corticoinduse si, in mod paradoxal, corticosensibile. In acest caz este necesara intreruperea treptata a tratamentului.

Daca apar reactii de hipersensibilitate, tratamentul trebuie intrerupt.

Reactiile adverse care apar in urma tratamentului cu glucocorticoizi administrati sistemic (Inclusiv inhibitia axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian) pot, de asemenea, sa apara si in cazul tratamentului cu glucocorticoizi administrati topic, in special la sugari si copii.

Absorbtia sistemica a glucocorticoizilor topici sau a acidului salicilic creste daca se administreaza pe arii cutanate intinse sau daca se folosesc pansamente ocluzive.

Se va evita aplicarea de acid salicilic pe rani deschise sau pe suprafete cutanate care prezinta

leziuni. In aceste condiţii sau cand se fac tratamente pe termen lung, in special la sugari si copii, sunt necesare precautii speciale.

Tehnica ocluziva trebuie evitata in cazul utilizarii Diprosalicsolutie cutanata.

Tratamentul trebuie intrerupt in cazul uscarii excesive a pielii sau a accentuarii iritatiei acesteia. Diprosalic solutie cutanata si Diprosalic unguent nu sunt indicate pentru uz oftalmic. Se va evita contactul cu ochii si mucoasele.

Nu administrati acest medicament nici unei alte persoane si nu il utilizati pentru alte afectiuni ale scalpului sau ale pielii decat cele pentru care v-a fost prescris, decat in cazul in care medicul considera necesar acest lucru.

Interactiuni – de citit acest prospect Diprosalic

Nu se cunosc.

Informati modicul daca folositi orice alte medicamente, cu sau fara prescriptie medicala.

Atentionari speciale

Inainte de a utiliza Diprosalic solutie cutanata si Diprosalic unguent, informati medicul despre orice alte afectiuni de care suferiti, cum ar fi diabetul si, in special, daca prezentati o infectie. In prezenta unei infectii trebuie administrat un tratament antiinfectios adecvat.

Copii –  Cititi întotdeauna acest prospect Diprosalic înainte de utilizare.

La sugari si copii sunt necesare precautii speciale, mai ales cand se fac tratamente pe termen lung.

Copiii pot prezenta o mai mare sensibilitate din punct de vedere al inhibitiei axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian si al aparitiei efectelor hipercorticismului exogen decat adultii, din cauza absorbtiei crescute, datorata unei suprafete cutanate mai mari raportata la greutatea corporala.

Acum se mai citeste