Prospect Ephimigrin -Mialgii Analgezic Antipiretic

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Afla ACUM cum poti sa te tratezi urgent  de mialgii, cefaleee, nevralgii, migrene , simplu si repede cu medicamentul ce contine acidul acetilsalicilic si merge direct la tinta.

PROSPECT: INFORMATII PENTRU UTILIZATOR

Ephimigrin PROSPECT, comprimate cu acidul acetil

salicilicpentru mialgii, cefalee, migrene

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.

Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa luati Ephimigrin, cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

– Pastrati acest prospect . S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

– Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.

– Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile.

– Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa

nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Ephimigrin Prospect -acid acetil salicilic



Ephimigrin Prospect -acid acetil salicilic

In acest prospect gasiti:

1. Ce este Ephimigrin si pentru ce se utilizeaza

2. Inainte sa utilizati Ephimigrin

3. Cum sa utilizati Ephimigrin

4. Reactii adverse posibile

5. Cum se pastreaza Ephimigrin

6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE EPHIMIGRIN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA (mialgii, cefalee, nevralgii )

Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si paracetamol; stimulent psihomotor slab si antimigrenos prin cafeina.

Indicat in tratamentul simptomatic al durerii de intensitate usoara si medie, cu diferite localizari:

mialgii , nevralgii, cefalee, dureri postoperatorii, artralgii, stari febrile.

2. INAINTE SA LUATI EPHIMIGRIN Nu utilizati Ephimigrin daca:

– aveti hipersensibilitate la paracetamol, acid acetilsalicilic, sau cafeina si la excipientii din compozitia medicamentului;

– aveti antecedente de astm bronsic indus de administrarea salicilatilor sau a substantelor cu actiune similara, in special antiinflamatoare nesteroidiene;

– aveti varsta sub 15 ani;

– aveti insuficienta hepatica severa;

– aveti insuficienta renala severa;

– aveti ulcer gastro-duodenal activ;



– aveti boli hemoragice si alte boli cu risc hemoragic;

– va aflati in tratament cu anticoagulante;

– sunteti in ultimul trimestru de sarcina;

– va aflati in tratament cu metotrexat: asocierea este contraindicata absolut sau relativ (pentru dozele

de metotrexat ≥ 15 mg/saptamana, respectiv < 15 mg/saptamana), deoarece toxicitatea hematologica a metotrexatului este favorizata (prin mecanism farmacocinetic);

– aveti deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza.

Aveti grija deosebita cand luati Ephimigrin pentru mialgii, cefalee si nevralgii:

La pacientii cu astm bronsic si alte afectiuni alergice respiratorii, ca si la cei cu hipersensibilitate la

antiinflamatoare nesteroidiene pot fi declansate crize de astm bronsic si alte reactii alergice de tip anafilactic.

Este necesara prudenta in caz de antecedente de ulcer, colita ulceroasa, boala Crohn sau de hemoragii

digestive, menoragii, metroragi, dispozitive intrauterine, in insuficienta renala si hepatica usoare- moderate sau insuficienta cardiaca decompensata. Nu se recomanda administrarea in guta, deoarece dozele terapeutice mari scad eliminarea acidului uric.

Este necesara prudenta la pacientii supusi interventilor chirurgicale, chiar minore (de exemplu extractii dentare), deoarece acidul acetilsalicilic are efect antiagregant plachetar, care persista cateva zile, existand risc de accidente hemoragice.

Folosirea la copii cu gripa, viroze respiratorii sau varicela nu este recomandata din cauza riscului de complicatii infectioase si sindrom Reye.

Pentru a se evita supradozajul trebuie sa se verifice absenta paracetamolului in alte medicamente administrate concomitent.

Se impune prudenta in caz de alcoolism. Este necesara monitorizarea functiilor hepatice in cazul tratamentului de lunga durata si cu doze mari la pacientii cu leziuni hepatice preexistente.

In cazul insuficientei renale severe intervalul dintre prizele de paracetamol va fi de minimum 8 ore.

Deoarece cafeina poate determina insomnie, neliniste, anxietate, nu se recomanda administrarea medicamentului spre sfarsitul zilei.

Cereti sfatul medicului daca va aflati sau daca v-ati aflat in trecut intr-una din situatiile de mai sus

Utilizarea altor medicamente concomitent cu Ephimigrin ce contine acidul acetilsalicilic

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Antiinflamatoare nesteroidiene: creste riscul nefrotoxic si hemoragic.

Glucocorticoizi: risc de ulceratii si hemoragii digestive.

Anticoagulante orale, heparine, ticlopidina si alte antiagregante plachetare, streptokinaza si alte trombolitice, pentoxifilina: creste riscul hemoragic datorita continutului in acid acetilsalicilic. Este necesara prudenta si controlul parametrilor de coagulare si a timpului de sangerare.

Interferon alfa: acidul acetilsalicilic poate inhiba actiunea interferonului.

Inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei: risc de insuficienta renala acuta.

Acidul acetilsalicilic intensifica efectele litiului, triiodotironinei, sulfonilureicelor, anticoagulantelor, barbituricelor. Efectele urmatoarelor medicamente sunt reduse de acidul acetilsalicilic: antagonisti aldosteronici si diuretice de ansa, antihipertensive, interferon alfa, uricozuricele (chiar si la doze mici, acidul acetilsalicilic reduce excretia acidului uric, putand declansa guta la pacientii cu tendinta de a avea o excretie scazuta a acidului uric).

Se recomanda un interval de 1–3 ore intre administrarea acidului acetilsalicilic si tetraciclinelor (administrarea concomitenta produce complecsi neresorbabili). Metotrexat: creste riscul toxicitatii hematologice a metotrexatului.

Sulfamide antidiabetice: creste efectul sulfamidelor, cu posibilitatea aparitiei accidentelor hipoglicemice.

Probenecid sau alte uricozurice: acidul acetilsalicilic impiedica actiunea de crestere a eliminarii de urati.

Diuretice: acidul acetilsalicilic poate sa scada eficacitatea diureticelor, deoarece acidul acetilsalicilic favorizeaza retentia de sodiu.

Medicamente inductoare enzimatice si bauturi alcoolice: creste riscul de hepatotoxicitate al paracetamolului si riscul de aparitie a sangerarilor si ulceratiilor digestive.

Ephimigrin, prin continutul sau in paracetamol, poate modifica rezultatele dozarii acidului uric sanguin prin metoda cu acid fosfotungstic si a glicemiei prin metoda cu glucozo-oxidazo-peroxidaza. Diflunisalul creste cu 50% concentratia plasmatica a paracetamolului si mareste astfel riscul hepatotoxicitatii acestuia.

Metoclopramidul sau domperidona potenteaza absorbtia paracetamolului. Colestiramina poate scade viteza de absorbtie a paracetamolului. Paracetamolul creste concentratia plasmatica a cloramfenicolului.

Cafeina este un antagonist al multor sedative cum ar fi barbituricele sau antihistaminicele.Cafeina agraveaza tahicardia provocata de catre simpatomimetice, tiroxina etc.

Pentru produsele cu o gama larga de actiuni (de exemplu benzodiazepinele), interactiunile se pot manifesta sub diferite forme si nu pot fi prevazute. Contraceptivele orale, cimetidina si disulfiramul intarzie metabolizarea cafeinei, iar barbituricele si fumatul o accelereaza. Cafeina diminueaza potentialul de producere a dependentei al unor substante precum efedrina. Administrarea concomitenta al unor inhibitori ai girazei poate prelungi perioada de eliminare a cafeinei si a metabolitului sau paraxantina.

Enoxacina determina cresteri importante ale concentratiilor plasmatice ale cafeinei in organism datorita diminuarii metabolismului hepatic al cafeinei, putand duce la agitatii si halucinatii.

De asemenea, ciprofloxacina si norfloxacina determina cresteri importante ale concentratiilor plasmatice ale cafeinei in organism datorita diminuarii metabolismului hepatic al cafeinei.

Utilizarea Ephimigrin cu alimente si bauturi

Comprimatele trebuie inghitite cu o cantitate suficienta de lichid.





Trebuie evitate bauturile alcoolice in timpul tratamentului.

Consumul de cantitati excesive de cafea sau de ceai impreuna cu utilizarea comprimatelor poate provoca senzatia de tensiune si iritare.

Sarcina si alaptarea

Este contraindicata administrarea in ultimul trimestru de sarcina a Ephimigrinului .

In trimestrele II si III, produsul se poate administra numai la recomandarea medicului. Deoarece acidul acetilsalicilic se excreta in laptele matern, folosirea in timpul alaptarii trebuie evitata, sau alaptarea se intrerupe, in functie de raportul risc terapeutic/beneficiu potential la sugar. Este posibil de asemenea aparitia sindromului Reye la sugari.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale Ephimigrin

Nu este cazul.

3. CUM SA LUATI EPHIMIGRIN

Un comprimat la nevoie. Doza poate fi crescuta pana la 3-4 comprimate pe zi, administrate de

preferinta in timpul mesei. Comprimatele trebuie luate cu un pahar cu apa sau alte lichide. Nu trebuie folosit in doze mari sau timp indelungat fara recomandarea medicului.

Daca luati mai mult decat trebuie din Ephimigrin

Contactati imediat medicul daca dumneavoastra (sau altcineva) ia in mod neadecvat doze prea mari din acest medicament.

Simptome datorate acidului acetilsalicilic: tulburari gastro-intestinale (greata, varsaturi), hemoragii digestive, ameteli, cefalee, tinitus si surditate partiala, tulburari de vedere, somnolenta sau excitatie cu stare confuziva, cresterea temperaturii, eruptii acneiforme. Dozele foarte mari pot provoca acidoza respiratorie si metabolica.

Simptome datorate paracetamolului: varsaturi, hemoragii digestive, leziuni hepatice (citoliza hepatica cu icter, fenomene de encefalopatie hepatica, coma), necroza tubulara renala, edem cerebral, hiperglicemie sau hipoglicemie.

Simptome datorate cafeinei: insomnie, neliniste, anxietate, palpitatii, disconfort epigastric si pirozis, vertij, cefalee, tremor fin al extremitatilor, tulburari de vedere si auz.

In caz de supradozaj:

– pacientul trebuie internat rapid intr-o unitate de terapie intensiva;



– efectuarea de lavaj gastric;

– evaluarea echilibrului acido-bazic;

– diureza alcalina fortata, daca este necesar, hemodializa sau dializa peritoneala pentru supradozajului cu acid acetilsalicilic;

– se administreaza oral si intravenos N-acetilcisteina pentru accelerarea eliminarii paracetamolului, daca este posibil in primele 8 ore de la producerea supradozajului;

– tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

Daca uitati sa luati Ephimigrin

Daca uitati sa luati un comprimat de Paracetamol Sinus, luati-l imediat ce va aduceti aminte. Totusi, daca se apropie ora pentru doza urmatoare nu mai luati doza uitata si asteptati momentul pentru urmatoarea doza. Nu dublati dozele pentru a compensa dozele uitate.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Ephimigrin poate provoca reactii adverse.

Legate de acidul acetilsalicilic

Tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi, pirozis, dureri abdominale, hemoragii digestive acute grave sau oculte si ulceratii gastro-intestinale (in cazul administrarii orale timp inlungat).

Tulburari hematologice:epistaxis, gingivoragii, purpura, risc crescut de hemoragii intraoperatorii si postoperatorii, trombocitopenie;

Tulburari hepatice: hepatotoxicitate; cresterea valorilor transaminazelor si fosfatazei alcaline.

Tulburari ale sistemului imunitar: de tip anafilactic, manifestate prin eruptii cutanate, mai ales urticarie, edem angioneurotic, crize de astm bronsic.

Tulburari ale sistemului nervos central:administrarea in doze mari provoaca cefalee, ameteli, tinitus, somnolenta sau excitatie, confuzie.

Tulburari renale: tratamentul prelungit poate determina nefrita interstitiala si necroza papilara.

Legate de paracetamol

Exista cazuri rare de reactii alergice, manifestate prin rash cutanat cu eritem sau urticarie, care necesita intreruperea tratamentului. Pot sa apara rar sangerari sau hematoame, scaune negre si moi, sange in urina si fecale, pete rosii pe tegumente, dermatita, hepatita (icter conjunctival sau tegumentar), colica renala (algie lombara puternica aparuta brusc), insuficienta renala (oligo-anurie), piurie sterila.

Tratamentul prelungit cu doze mari poate determina nefrita interstitiala si necroza papilara.

S-au raportat, in mod exceptional, cazuri de trombocitopenie, leucopenie, agranulocitoza si pancitopenie.

Legate de cafeina

La doze mari din cauza cafeinei pot sa apara insomnie, neliniste, palpitatii si disconfort epigastric.

Daca vreunul dintre efectele nedorite devine grav sau daca observati orice efect nedorit nementionat in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA EPHIMIGRIN

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Ephimigrin dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.



A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere.

Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE

Ce contine Ephimigrin

Substantele active din Ephimigrin sunt acidul acetilsalicilic, paracetamolul si cafeina.

Excipienti

Celuloza microcristalina, talc, stearat de magneziu.

Cum arata Ephimigrin si continutul ambalajului

Comprimate neacoperite, de culoare alba pana la aproape alba, inscriptionate cu litera „H”.

Ambalaje

Cutie cu 2 blistere PVC/Al a cate 10 comprimate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata

S.C. Europharm S.A.

Str. Poienilor nr.5, 500419, Brasov, Romania

Producator

S.C. Europharm S.A.

Str. Poienilor nr.5, 500419, Brasov, Romania

Acest prospect Ephimigrin pentru mialgii, cefalee, dureri de cap, a fost aprobat in Iunie 2007

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close