Prospect Fervex Adulti

Sharing

Afla ACUM principalele actiuni rapide si benefice ale acestui medicament citind in acest prospect Fervex pentru Adulti, modul de administrare.

PROSPECT FERVEX PENTRU ADULŢI

Granule pentru soluţie orală

Prospect fervex pentru copii

Prospect Fervex granule

–    Citiţi cu atenţie întregul prospect deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră

–    Acest medicament se poate elibera şi fără prescripţie medicală pentru ca dvs. să vă trataţi o afecţiune uşoară fără ajutorul medicului. Totuşi, pentru a obţine cele mai bune rezultate trebuie să utilizaţi medicamentul Fervex pentru adulţi cu atenţie.

–    Păstraţi acest prospect Fervex. Este posibil să trebuiască să-l recitiţi.

–    Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

–    Dacă simptomele nu dispar sau se înrăutăţesc după 5 zile, este necesar consult medical.

în acest prospect Fervex găsiţi:

1. Ce este Fervex pentru adulţi şi pentru ce se utilizează?

2. înainte de a utiliza Fervex pentru adulţi

3. Cum se utilizează Fervex pentru adulţi

4. Posibile efecte nedorite cu Fervex pentru adulţi

5. Cum se păstrează Fervex pentru adulţi?

 

Prospect Fervex pentru adulti
Prospect Fervex pentru adulti

1.CE ESTE prospect Fervexpentru adulţi Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ?

Compoziţie

1 plic cu granule pentru soluţie orală conţine paracetamol 500 mg, acid ascorbic 200 mg şi maleat de feniramină 25 mg şi excipienţi: zahăr, acid citric anhidru, gumă arabică, zaharină sodică, aromă Antilles 87,5748 (ulei de lămâie, ulei de scorţişoară, extract de concentrat de rom, extract de vanilie, balsam de Peru, rezina benzoe, maltodextrina, guma arabică, glucoză, dioxid de siliciu (E551), butilhidroxianisol (E320), butilhidroxitoluen (E321)).

Grupa farmacoterapeutică: analgezice antipiretice; anilide; combinaţii. Ambalaj

Cutie cu 6 plicuri a câte 13,1 g granule pentru soluţie orală. Cutie cu 8 plicuri a câte 13,1 g granule pentru soluţie orală.

Indicaţii terapeutice

Tratamentul simptomatic al răcelilor comune, rinitelor alergice şi vasomotorii, stărilor gripale (pentru ameliorarea strănutului, secreţiei nazale apoase, inflamaţiei mucoaselor nazală şi sinusală, febrei, durerilor de cap şi musculare).

Tratamentul cu antibiotice poate fi necesar în cazul apariţiei infecţiilor bacteriene.

2.ÎNAINTE DE A UTILIZA  citeste acest prospect Fervex pentru adulti

Nu utilizaţi Fervex pentru adulti:

Dacă sunteţi alergic la paracetamol, fenacetină sau alte antiinflamatoare, feniramină sau alte antihistaminice sau la oricare dintre componenţii produsului

Dacă aveţi un deficit de glucozo-6-fosfat-dehidrogenază

Dacă suferiţi de insuficienţă renală severă (riscul de efecte nedorite renale poate fi crescut în cazul

administrării prelungite de doze mari)

Dacă aveţi tulburări uretro-prostatice cu risc de retenţie urinară

Dacă suferiţi de glaucom cu unghi închis sau predispoziţie la glaucom cu unghi închis; glaucom cu unghi deschis

Dacă suferiţi de insuficienţă hepatocelulară

Dacă sunteţi în tratament concomitent cu inhibitori de monoaminooxidază (IMAO) non-selective Dacă suferiţi de litiază renală oxalocalcică (doze mari -1 g acid ascorbic pe zi, timp îndelungat) Dacă aveţi vârsta sub 15 ani

Acordaţi atenţie utilizării produsului Fervex pentru adulti

Nu depăşitFdozeTe indicate şi consultaţi medicul dacă acest tucru s-a întamplat accidental. Dacă apar reacţii alergice, tratamentul va fi întrerupt imediat.

Nu combinaţi Fervex pentru adulţi cu alte medicamente (de exemplu, barbiturice, carbamazepină, hidantoină, rifampicină, sulfinpirazonă, contraceptive estro-progestative, antifungice, doxorubicină, izoniazidă, mercaptopurină, metotrexat, săruri de aur, barbiturice, primidonă, anticoagulante cumarinice, antiinflamatoare nesteroidiene, ciclosporină, agonişti morfinici, antiacide, cărbune activat, anticolinergice, fenicoli, sultopridă, IMAO, deprimante ale SNC, atropină, fenitoină, deferoxamină) fără să vă consultaţi medicul sau farmacistul.

Pentru a evita potenţiale interacţiuni între diferitele medicamente, trebuie ca dumneavoastră să informaţi precis medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă aţi luat sau luaţi şi alte medicamente.

Nu folosiţi Fervex pentru adulţi dacă suferiţi de boli renale, fără să aveţi avizul medicului. Nu lăsaţi Fervex pentru adulţi la îndemâna copiilor.

Datorită conţinutului în zahăr, trebuie avută o grijă deosebită cu acest medicament în caz de diabet, intoleranţă la fructoză, glucoză sau malabsorbţia galactozei, deficienţă de zaharază-izomaltază (o boală genetică rară).

Este necesară prudenţă în cazul administrării la vârstnici.

Vă rugăm să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă sunteţi sau aţi fost în una din aceste situaţii.

Utilizarea cu alimente sau băuturi:

Nu consumaţi alcool, medicamente sau alimente ce conţin alcool în timpul tratamentului cu Fervex pentru adulţi.

Sarcina

întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi însărcinată sau intenţionaţi să rămâneţi însărcinată. Datorită absenţei studiilor pe animale şi la om, riscul este necunoscut. în consecinţă, ca o măsură de precauţie, acest medicament nu trebuie administrat în timpul sarcinii sau în perioda de alăptare.

Alăptarea

întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a utiliza orice medicament în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Datorită efectelor adverse pe care le are (de exemplu somnolenţă, sedare, stare confuzională, ameţeală, tulburări de acomodare a vederii etc.), produsul poate influenţa capacitatea de a conduce autovehicule sau de a folosi utilaje.

Informaţii importante privind excipienţii din Fervex pentru adulţi

Acest medicament conţine 11,5 g de zahăr pe plic, cantitate ce trebuie luată în calcul la consumul zilnic.

Utilizarea altor medicamente cu Fervex pentru adulţi

Informaţi medicul sau farmacistul dacă luaţi sau aţi luat recent orice alt medicament, chiar şi din cele eliberate fără prescripţie medicală.

3.    CUM SE UTILIZEAZĂ Fervex pentru adulţi? Adulţi (cu vârsta peste 15 ani):

1 plic Fervex “pentru adulp” de 2-3 ori pe zi. Intervalul între administrări trebuie să fie de cel puţin 4 ore. Dacă suferiţi de insuficienţă renală severă (clearanceul creatininei <10 ml/min), intervalul între administrări trebuie să fie de cel puţin 8 ore.

Plicurile se administrează cu o cantitate suficientă de apă rece sau fierbinte.

Pentru tratamentul stărilor gripale, este preferabilă administrarea acestui medicament cu apă fierbinte, seara, din momentul apariţiei primelor simptome.

Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă starea de rău continuă şi după 5 zile de tratament. Medicul dumneavoastră vă va informa cât va dura tratamentul cu Fervex “pentru adulp”. Dacă aveţi impresia că efectul lui Fervex pentru adulţi este prea puternic sau prea slab întrebaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aţi utilizat mai mult Fervex pentru adulţi decât ar trebui cititi acest prospect Fervex:

Dacă aţi utilizat mai mult Fervex pentru adulţi decât trebuie, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Fervex pentru adulţi ar trebui cititi acest prospect Fervex:

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza pe care aţi uitat să o luaţi. Luaţi doza următoare când vă amintiţi şi continuaţi tratamentul.

4.    POSIBILE EFECTE NEDORITE CU cititi prospect Fervex Fervex pentru adulţi

Ca toate medicamentele, Fervex pentru adulţi poate provoca efecte nedorite:

  • Sedare, somnolenţă, uscăciunea gurii, tulburări urinare, tulburări de acomodare a vederii la distanţă), stare confuzională, agitaţie la pacienţii vârstnici, tensiune arterială scăzută la poziţia “stat în picioare”, ameţeală, scăderea memoriei si a capăcîtăţii de concentrare.
  • Rare cazuri de trombocitopenie (scăderea sub nivel normal al unor elemente sanguine-plachete, care au rol în procesul de coagulare a sângelui manifestată prin sângerări neobişnuite şi apariţia de hematoame), anemie hemolitică (scăderea sub nivel normal al unor elemente sanguine- hematii, manifestată prin stare de oboseală şi slăbiciune neobişnuite), agranulocitoză (manifestată prin febră cu sau fără frisoane, ulceraţii sau pete de culoare albă la nivelul buzelor sau mucoasei bucale, ulceraţii la nivelul faringelui);
  • în cazuri mai rare, mâncărime la nivelul pielii, roşeaţa pielii, urticarie, când trebuie oprit tratamentul şi anunţat medicul.

Informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul despre orice alte efecte nedorite care au aparut in cursul tratamentului, si nu au fost mentionate in acest prospect.

5.CUM SE PĂSTREAZĂ aflati citind prospect Fervex

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Data ultimei verificări a prospectului Fervex pentru Adulti

Martie, 2008

Deţinător al autorizaţiei de punere pe piaţă

BRISTOL-MYERS SQUIBB Kft., 1024 Budapesta, Lovohâz u. 39, Ungaria

Producători:

Bristol-Myers Squibb, 3 Franţa

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Prospect Fervex Adulti