Prospect Fuzeon – HIV

Sharing

Prospect : Informatii pentru utilizator

Fuzeon Prospect

90 mg/ml pulbere şi solvent pentru soluţie injectabilă

Enfuvirtide

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

–             Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–            Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–          Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

–          Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Fuzeon şi pentru ce se utilizează
 2. Înainte să utilizaţi Fuzeon
 3. Cum să utilizaţi Fuzeon
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Fuzeon
 6. Informaţii suplimentare

1.              CE ESTE FUZEON ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ Ce este Fuzeon

Fuzeon inhibă pătrunderea virusului imunodeficienţei umane (HIV) în celulele din sânge atacate de HIV (numite CD4 sau celule T). Acţionează prin împiedicarea contactului între HIV şi membrana celulei ţintă. Aceasta înseamnă că HIV nu poate pătrunde în celulă şi deci nu se poate multiplica.

Acest lucru se întâmplă pentru că HIV are nevoie de ADN-ul din celula gazdă pentru a se multiplica.

Când trebuie utilizat Fuzeon cititi Fuzeon

Fuzeon este utilizat în asociere cu alte medicamente antiretrovirale de către persoane infectate cu HIV, virusul care determină apariţia bolii SIDA. Medicul dumneavoastră v-a prescris Fuzeon pentru a vă ajuta în controlarea infecţiei HIV. Fuzeon nu vindecă infecţia HIV. Nu utilizaţi niciodată ace deja folosite şi nu le daţi altor persoane.

Prospect Fuzeon
Prospect Fuzeon

2.              ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI FUZEON Nu utilizaţi Fuzeon:

–          dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la enfuvirtide sau la oricare dintre celelalte componente ale Fuzeon (vezi pct. 6).

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Fuzeon:

Informaţi medicul dumneavoastră

–                 dacă suferiţi şi de alte afecţiuni,

–          dacă aţi avut în trecut afecţiuni ale plămânilor; sunteţi sau aţi fost utilizator de droguri cu administrare intravenoasă; sunteţi fumător

–                 dacă aveţi antecedente de tulburări ale rinichilor

Fuzeon nu reduce riscul transmiterii HIV altor persoane prin contact sexual sau prin contaminare cu sânge. Este important să continuaţi să luaţi măsurile de precauţie potrivite pentru a preveni transmiterea HIV altor persoane. Fuzeon nu vindecă infecţia HIV.

La câţiva pacienţi cu infecţie HIV avansată (SIDA) şi cu un istoric de infecţii oportuniste, semnele şi simptomele inflamaţiei de la infecţiile anterioare pot să apară imediat ce începe tratamentul anti-HIV. Se crede că aceste simptome apar ca urmare a recuperării capacităţii de apărare a sistemului imun al organismului. Această ameliorare face organismul capabil să lupte cu infecţiile care ar putea fi prezente fără simptome evidente. Pacienţii cu hepatită cronică B şi C trataţi cu terapie antiretrovirală prezintă un risc crescut pentru probleme hepatice grave. Dacă observaţi orice simptome ale infecţiei, vă rugăm să informaţi imediat medicul dumneavoastră.

Afecţiuni osoase:

Unii dintre pacienţii care au primit terapie combinată antiretrovirală pot prezenta o afecţiune osoasă numită osteonecroză (moartea ţesutului osos provocată de pierderea vascularizaţiei la nivelul osului). Durata terapiei combinate antiretrovirale, folosirea corticosteroizilor, consumul de alcool etilic, imunosupresia severă, indicele de masă corporală crescut, pot fi unii dintre multiplii factori de risc pentru apariţia acestei afecţiuni. Semnele de osteonecroză sunt: rigiditate articulară, dureri articulare (în special a şoldului, a genunchiului şi a umărului) şi dificultate la mişcare. Dacă observaţi apariţia oricărui simptom din cele menţionate, vă rugăm să îl informaţi pe medicul dumneavoastră.

Utilizarea altor medicamente, cititi acest prospect:

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. S-a dovedit că Fuzeon nu interacţionează cu alte medicamente anti-HIV pe care le luaţi sau cu rifampicina (un antibiotic).

Utilizarea Fuzeon împreună cu alimente şi băuturi

Puteţi lua Fuzeon cu sau fără alimente dar trebuie să urmaţi instrucţiunile din prospectele din ambalajele celorlalte medicamente pe care le luaţi.

Sarcina şi alăptarea

Femeile gravide şi mamele care alăptează nu trebuie să utilizeze Fuzeon decât dacă acest lucru este indicat în mod specific de către medicul lor. Asiguraţi-vă că aţi informat imediat medicul dumneavoastră dacă sunteţi sau este posibil să fiţi gravidă sau dacă alăptaţi. Femeile infectate cu HIV nu trebuie să-şi alăpteze copiii deoarece există risculde a infecta copilul cu HIV prin intermediul laptelui matern. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Fuzeon nu a fost testat în mod specific pentru posibilele sale efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, dacă vă simţiţi ameţit în timp ce utilizaţi Fuzeon vă recomandăm să nu conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

3.              CUM SĂ UTILIZAŢI FUZEON cititi acest prospect

Trebuie întotdeauna să utilizaţi Fuzeon exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, verificaţi împreună cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Doza uzuală este de 90 mg de două ori pe zi, administrată sub forma unei injecţii subcutanate (chiar sub piele) a 1 ml soluţie injectabilă.

A se vedea informaţiile suplimentare despre cum se utilizează Fuzeon la finalul acestui prospect.

Acolo veţi găsi instrucţiuni despre cum se prepară Fuzeon şi despre cum să vă auto-administraţi injecţia.

Dacă utilizaţi mai mult Fuzeon decât trebuie

Nu există un antidot specific pentru supradozajul cu Fuzeon. Dacă luaţi mai mult decât doza recomandată adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

 Dacă uitaţi să utilizaţi Fuzeon

Luaţi doza cât de repede vă amintiţi şi apoi luaţi doza următoare la timpul său obişnuit. Nu luaţi doza uitată dacă au mai rămas mai puţin de 6 ore până la administrarea dozei următoare şi nu luaţi niciodată doză dublă pentru a compensa doza uitată.

4.             REACŢII ADVERSE POSIBILE aflati citind acest prospect

Ca toate medicamentele, Fuzeon poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţia adversă pe care o puteţi manifesta cel mai frecvent în timpul utilizării Fuzeon este apariţia de reacţii la nivelul locului de pe corp unde vă auto-administraţi injecţia. Veţi manifesta probabil una sau mai multe din următoarele reacţii uşoare sau moderate la locul unde vă injectaţi medicamentul:

 • mâncarime
 • umflături
 • înroşire
 • durere sau sensibilitate
 • întărirea pielii sau umflături.

Aceste reacţii pot apare în cursul primei săptămâni de tratament şi de obicei nu se înrăutăţesc cu continuarea tratamentului cu Fuzeon. Reacţiile la un anumit loc de injectare persistă de obicei mai puţin de 7 zile. Dacă manifestaţi reacţii la locul injectării, este important să nu întrerupeţi administrarea de Fuzeon până când nu discutaţi cu medicul dumneavoastră despre orice problemă care vă îngrijorează.

Reacţiile la locul injectării se pot înrăutăţi atunci când injectarea se repetă în acelaşi loc de pe corp sau când injectarea este realizată mai adânc decât trebuie (de exemplu în muşchi). În cazuri rare, pacienţii au manifestat infecţii la un anumit loc de injectare. Pentru a reduce riscul producerii infecţiilor, este important să urmaţi instrucţiunile de injectare a Fuzeon prezentate mai jos.

În afara reacţiilor la locul injectării, reacţiile adverse cel mai frecvent raportate la pacienţii care au fost trataţi cu antiretrovirale cu sau fără Fuzeon, sunt diareea şi greaţa.

Reacţii adverse foarte frecvente ( afectează mai mult de 1 din 10 persoane) sunt durerile sau amorţeli la nivelul mâinilor, picioarelor sau labei piciorului şi scăderi în greutate.

Reacţii   adverse frecvente (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100) sunt:

 • inflamaţia sinusurilor (cavităţi la nivelul frunţii),
 • umflături localizate pe anumite porţiuni de la suprafaţa pielii,
 • reacţii la locul injectării,
 • pneumonie,
 • infecţii ale urechii,
 • tumefierea ganglionilor,
 • scăderea poftei de mâncare,
 • lipsa poftei de mâncare,
 • creşterea valorilor grăsimilor din sânge,
 • diabet zaharat,
 • stări anxioase sau iritabilitate,
 • coşmaruri,
 • senzaţie de ameţeală,
 • dificultăţi de concentrare,
 • tremor (tremurături),
 • inflamarea pleoapelor,
 • congestie nazală,
 • inflamarea pancreasului,
 • senzaţie de arsură în capul pieptului,
 • piele uscată,
 • eczeme,
 • roşeaţă a pielii,
 • acnee,
 • dureri musculare,
 • pietre la rinichi,
 • simptome asemănătoare gripei,
 • stare de slăbiciune,
 • sânge în urină.

Hipersensibilitatea (alergia) la Fuzeon este rară (afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000). Cu toate acestea, dacă manifestaţi simptome care pot sugera faptul că sunteţi alergic la acest medicament, trebuie să întrerupeţi imediat administrarea şi să informaţi medicul cât de repede posibil. Simptomele pe care trebuie să le urmăriţi sunt erupţiile cutanate, febră mare sau frisoanele, starea generală de rău, transpiraţiile şi tremurăturile. Aceste simptome nu înseamnă categoric că sunteţi alergic la acest medicament dar trebuie să discutaţi despre ele cu medicul dumneavoastră.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

5.       CUM SE PĂSTREAZĂ FUZEON

A nu se lăsa la îndemâna sau vederea copiilor.

Nu utilizaţi Fuzeon după data de expirare înscrisă pe eticheta flaconului de Fuzeon sau Apă pentru preparate injectabile după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se ţine flaconul în cutie pentru a fi protejat de lumină.

Odată ce soluţia a fost preparată pentru injectare, trebuie utilizată imediat. Dacă nu este utilizată imediat trebuie păstrată la frigider (2 – 8oC) şi utilizată în decurs de 24 de ore.

Nu utilizaţi Fuzeon dacă remarcaţi orice particule în pulbere sau în soluţie după adăugarea apei pentru preparate injectabile. De asemenea, nu utilizaţi apa pentru preparate injectabile dacă observaţi particule în flacon sau dacă apa este tulbure.

6.              INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Fuzeon

–          Substanţa activă este enfuvirtide. Fiecare flacon conţine enfuvirtide 108 mg. După reconstituire cu solventul disponibil, 1 ml soluţie reconstituită conţine enfuvirtide 90 mg.

–          Celelalte componente sunt:

Pulbere

Carbonat de sodiu anhidru Manitol

Hidroxid de sodiu Acid clorhidric

Solvent

Apă pentru preparate injectabile Medicamentul conţine sodiu mai puţin de 1 mmol (23 mg) pe doză, adică practic „nu conţine sodiu”.

Cum arată Fuzeon şi conţinutul ambalajului

Fuzeon pulbere şi solvent pentru soluţie injectabilă este furnizat într-o cutie care conţine :

60 flacoane Fuzeon

60 flacoane cu apă pentru preparate injectabile care se utilizează pentru reconstituirea Fuzeon pulbere 60 seringi de 3 ml 60 seringi de 1 ml 180 tampoane cu alcool

Acest ambalaj vă pune la dispoziţie toate cele necesare pentru prepararea şi administrarea Fuzeon pentru o perioadă de 30 de zile de tratament injectabil.

Fuzeon este, de asemenea, disponibil într-o cutie care conţine 60 flacoane Fuzeon şi 60 flacoane cu apă pentru preparate injectabile.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Roche Registration Limited 6 Falcon Way Shire Park

Welwyn Garden City AL7 1TW Marea Britanie

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Fuzeon – HIV
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!