Prospect Gesoflux 40 mg comprimate

Sharing

Cuprins

Prospect Gesoflux 40 mg comprimate gastrorezistente

pantoprazol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Gesoflux 40 mg şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi Gesoflux 40 mg

  3. Cum să luaţi Gesoflux 40 mg

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Gesoflux 40 mg

  6. Informaţii suplimentare

 1. CE ESTE GESOFLUX 40 MG ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  Gesoflux 40 mg este o substanţă care reduce cantitatea de acid produsă în stomacul dumneavoastră (un inhibitor selectiv de pompă de protoni).

  Gesoflux 40 mg este utilizat pentru:

  • în asociere cu antibiotice pentru tratamentul ulcerelor gastrice şi duodenale. Acest tratament care implică eradicarea Helicobacter pylori, un microorganism patogen care este responsabil de apariţia ulcerelor stomacului sau intestinului.

  • tratamentul ulcerului duodenal

  • tratamentul ulcerului gastric

  • tratamentul formelor moderate şi severe de esofagită de reflux (inflamaţie a esofagului)

  • tratamentul pe termen lung al afecţiunilor associate cu producerea în exces de acid gastric (sindrom Zollinger-Ellison)

 2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI GESOFLUX 40 MG Nu luaţi Gesoflux 40 mg

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Gesoflux 40 mg.

  • dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă, în cazul în care sunteţi tratat cu pantoprazol şi antibiotic pentru eradicarea Helicobacter pylori.

  • dacă luaţi în acelaşi timp un medicament care conţine atazanavir (pentru tratarea infecţiei cu HIV)

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Gesoflux 40 mg

  • dacă aveţi tulburări hepatice severe vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră, care va decide dacă doza care vă este administrată trebuie ajustată şi dacă este necesară monitorizarea enzimelor hepatice.

  • dacă luaţi Gesoflux 40 mg pentru eradicarea Helicobacter pylori (împreună cu antibiotice), vă rugăm să citiţi cu atenţie şi prospectele antibioticelor.

  • dacă aveţi rezerve reduse de vitamina B12 în corp, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră, care vă va verifica valorile de vitamina B12 din organism.

  • dacă aţi scăzut în greutate recent sau suferiţi de vărsături recurente, durere la înghiţire sau vărsături sanguinolente, sau dacă aţi prezentat sânge în scaun sau scaun de culoare închisă, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră, care va efectua investigaţii suplimentare (gastroscopie-inspectarea vizuală a esofagului, stomacului şi a intestinului superior). Vă rugăm, de asemenea, să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă simptomatologia persistă în ciuda tratamentului adecvat cu acest medicament.

   Copii cu vârsta sub 12 ani:

   Vă rugăm să nu administraţi Gesoflux 40 mg copiilor deoarece nu există date în ceea ce priveşte administrarea de Gesoflux 40 mg la copii.

   Folosirea altor medicamente

   Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent oricare dintre medicamentele de mai sus sau oricare alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

   Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi unul dintre următoarele medicamente:

   • medicamente pentru tratamentul infecţiilor fungice (de exemplu, ketoconazol sau itraconazol), ca şi alte medicamente ale căror valori serice sunt influenţate de secreţia acidă a stomacului.

   • medicamente pentru subţierea sângelui (derivaţi cumarinici, ca fenprocumon sau warfarină), caz în care medicul dumneavoastră trebuie să vă monitorizeze din punct de vedere al coagulării.

   • Atazanavir pentru tratamentul infecţiei HIV, care nu trebuie luat împreună cu Gesoflux 40 mg.

    Sarcina şi alăptarea

    Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

    Experienţa clinică privind utilizarea la femeile gravide este limitată.

    Nu există date cu privire la eliminarea substanţei active în lapte, la om. De aceea, pe parcursul perioadei de sarcină şi al alăptării, puteţi lua Gesoflux 40 mg doar dacă medicul dumneavoastră consideră că beneficiul potenţial al tratamentului este mai mare decât riscul potenţial asupra fătului sau nou-născutului.

    Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

    Nu se cunoaşte niciun efect al acestor comprimate asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Reacţiile adverse posibile, cum sunt ameţelile şi tulburările de vedere, precum vederea înceţoşată, pot reduce capacitatea de reacţie.

    Informaţii importante privind unele componente ale Gesoflux 40 mg

    Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-1 întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

 3. CUM SĂ LUAŢI GESOFLUX 40 MG

  Luaţi întotdeauna Gesoflux 40 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Înghiţiţi comprimatele de Gesoflux 40 mg întregi, cu un pahar cu apă, fără a le mesteca sau sfărâma. Dacă luaţi şi antibiotice pentru eradicarea Helicobacter pylori, luaţi al doilea comprimat de Gesoflux 40 mg înainte de masa de seară.

  Dacă medicul dumneavoastră nu vă recomandă altfel, doza uzuală este:

  Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de peste 12 ani

  Tratamentul esofagitei de reflux

  un comprimat gastrorezistent pe zi (echivalent cu pantoprazol 40 mg). În cazul în care nu s-o obţinut răspuns cu alte medicaţii, în cazuri individuale, doza poate fi crescută la 2 comprimate gastrorezistente pe zi (echivalent cu pantoprazol 80 mg).

  Adulţi

  Tratamentul ulcerului gastric şi duodenal pentru eradicarea Helicobacter pylori, dacă primiţi şi tratament antibiotic

  Sunt recomandate următoarele combinaţii:

  Dimineaţa

  Seara

  1 comprimat gastrorezistent Gesoflux 40 mg

  1 comprimat gastrorezistent Gesoflux 40 mg

  1000 mg amoxicilină

  1000 mg amoxicilină

  500 mg claritromicină

  500 mg claritromicină

  sau

  Dimineaţa

  Seara

  1 comprimat gastrorezistent Gesoflux 40 mg

  1 comprimat gastrorezistent Gesoflux 40 mg

  400-500 mg metronidazol

  400-500 mg metronidazol

  250-500 mg claritromicină

  250-500 mg claritromicină

  sau

  Dimineaţa

  Seara

  1 comprimat gastrorezistent Gesoflux 40 mg

  1 comprimat gastrorezistent Gesoflux 40 mg

  1000 mg amoxicilină

  1000 mg amoxicilină

  400-500 mg metronidazol

  400-500 mg metronidazol

  Tratamentul ulcerelor gastrice şi duodenale

  1 comprimat gastrorezistent pe zi (echivalent cu pantoprazol 40 mg). În cazul în care nu s-a obţinut răspuns cu alte medicaţii, în cazuri individuale, doza poate fi crescută la 2 comprimate gastrorezistente pe zi (echivalent cu pantoprazol 80 mg).

  T ratamentul pe termen lung al pacienţilor cu afecţiuni în care există producţie de acid gastric în exces (de exemplu sindromul Zollinger-Ellison)

  Se recomandă ca tratamentul să fie iniţiat cu 2 comprimate gastrorezistente de Gesoflux 40 mg pe zi (echivalent cu pantoprazol 80 mg). În continuare, medicul dumneavoastră va ajusta doza pentru fiecare pacient în parte, în funcţie de necesităţi. Dacă aveţi nevoie de 2 comprimate gastrorezistente pe zi, împărţiţi doza în două doze egale. În cazuri individuale, pentru perioade limitate, doza poate fi crescută până la 4 comprimate gastrorezistente pe zi (echivalent cu 160 mg pantoprazol).

  Pacienţi cu afectare hepatică severă

  Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră, care va decide dacă este necesară reducerea dozei. În general, aceşti pacienţi trebuie să primească 1 comprimat gastrorezistent de Gesoflux 40 mg la fiecare 2 zile.

  Pacienţi cu insuficienţă renală

  Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă faceţi parte din acest grup de pacienţi. În general, nu este necesară reducerea dozei în aceste cazuri.

  Pacienţi vârstnici

  Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră dacă faceţi parte din acest grup de pacienţi. Acesta va decide dacă este necesară reducerea dozei. În general, nu trebuie depăşită doza zilnică de 1 comprimat gastrorezistent (echivalent cu pantoprazol 40 mg), cu excepţia tratamentului pentru eradicarea helicobacter pylori, caz în care pacienţii primesc 2 comprimate gastrorezistente pe zi (echivalent cu pantoprazol 80 mg).

  Copii cu vârsta sub 12 ani:

  Nu există date cu privire la administrarea pantoprazolului la copii cu vârsta sub 12 ani.

  Cât timp trebuie să luaţi Gesoflux 40mg

  Dacă primiţi şi tratament antibiotic, trebuie să luaţi 2 comprimate de Gesoflux 40 mg pe zi timp de 7-14 zile (echivalent cu pantoprazol 80 mg). După această perioadă, trebuie să luaţi un comprimat pe zi, echivalent cu pantoprazol 40 mg, până la vindecarea completă.

  Ulcerele duodenale se vindecă, de obicei, în 2 săptămâni. Dacă tratamentul timp de 2 săptămâni nu este suficient, în majoritatea cazurilor ulcerul se va vindeca după încă 2 săptămâni de

  tratament.

  În cazul ulcerelor gastrice şi al esofagitei de reflux, în majoritatea cazurilor este necesar un tratament cu durata de 4 săptămâni, iar dacă această perioadă nu este suficientă, tratamentul trebuie continuat încă 4 săptămâni.

  În cazul pacienţilor cu afecţiuni în cadrul cărora se produce prea mult acid în stomac (sindrom Zollinger-Ellison), tratamentul trebuie continuat pe durată nelimitată, atâta timp cât este necesar.

  În cazul în care nu răspundeţi la tratament cu durata de 4 săptămâni, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră, care va decide dacă este necesară continuarea tratamentului.

  Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Gesoflux 40 mg

  Nu se cunosc simptomele supradozajului la om. Dacă observaţi simptome de intoxicaţie, adresaţi- vă medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide, în funcţie de doza ingerată

  şi/sau de simptomele apărute, măsurile pe care le va lua în continuare.

  Dacă uitaţi să luaţi o doză de Gesoflux 40 mg

  Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul cu doza obişnuită la ora stabilită.

  Dacă încetaţi să luaţi Gesoflux 40 mg

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră în cazul în care încetaţi să luaţi comprimatele de Gesoflux 40 mg din proprie iniţiativă sau înainte de încheierea duratei stabilite pentru tratament.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Gesoflux 40 mg poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Reacţiile adverse sunt enumerate mai j os şi au fost clasi ficate după cum urmează :

  Frecvente: mai puţin de 1 din 10, dar la mai mult de 1 din 100 pacienţi

  Mai puţin frecvente: mai puţin de 1 din 100, dar la mai mult de 1 din 1000 pacienţi

  Rare: mai puţin de 1 din 1000, dar la mai mult de 1 din 10000 pacienţi

  Foarte rare: mai puţin de 1 din 10000 pacienţi, necunoscută: nu poate fi estimată din datele deţinute până în prezent

  Reacţii alergice grave:

  În cazul în care observaţi apariţia unuia dintre simptomele următoare, vă rugăm să opriţi imediat administrarea de Gesoflux 40 mg şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră:

  • umflare a feţei, limbii şi a gâtului

  • dificultăţi la înghiţire

  • reacţii cutanate cu vezicule sau ulceraţii, urticarie

  • dificultăţi în respiraţie

  • ameţeli severe cu bătăi rapide ale inimii şi transpiraţie abundentă.

  Alte reacţii adverse:

  Reacţii adverse frecvente

  Dureri de cap, discomfort la nivelul abdomenului superior, diaree, constipaţie şi flatulenţă

  Reacţii adverse mai puţin frecvente

  Ameţeli şi tulburări oculare ca vederea neclară, greaţa şi vărsăturile, reacţii alergice ca mâncărimi şi erupţii trecătoare pe piele.

  Reacţii adverse rare

  Uscăciune a gurii, dureri articulare, depresie, halucinaţii, dezorientare şi confuzie mai ales la pacienţii cu predispoziţie la astfel de simptome, ca şi înrăutăţirea simptomelor preexistente.

  Reacţii adverse foarte rare

  Scăderea numărului de celule albe din sânge (cu creşterea riscului de infecţii), scăderea numărului de plachete sanguine (cu creşterea riscului de sângerări şi vânătăi), inflamaţii renale (nefrită interstiţială), formare de pustule, umflarea pielii sau a mucoaselor (angioedem), reacţii severe ale pielii şi mucoaselor cu formare de băşici (sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf), sindrom Lyell (˝sindromul pielii opărite˝), creşterea sensibilităţii la lumină (fotosensibilitate), dureri musculare, umflarea mâinilor şi picioarelor (edem periferic), creşterea temperaturii corpului, hipernatremie la vârstnici, reacţii alergice severe manifestate sub formă de simptome generale ca puls rapid, transpiraţie excesivă, scăderea semnificativă a temperaturii corpului, afectare hepatică semnificativă, cu icter cu sau fără insuficienţă hepatică, creşterea valorilor transaminazelor, creşterea valorilor lipidelor serice, mărirea sânilor.

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ GESOFLUX 40 MG

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  Nu luaţi Gesoflux 40 mg după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

  Pentru flacoanele din PEÎD: comprimatele de Gesoflux 40 mg pot fi utilizate timp de 3 luni de la prima deschidere a flaconului.

  Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Gesoflux 40 mg

Substanţa activă este pantoprazol.

Fiecare comprimat gastrorezistent conţine 40 mg pantoprazol (sub formă de pantoprazol sodic sesquihidrat 45,1 mg)

.

Celelalte componente sunt:

Nucleu

Maltitol (E 965), crospovidonă tip B, carmeloză sodică, carbonat de sodiu anhidru (E 500), stearat de calciu

Film

Polivinil alcool, talc (E 553b), dioxid de titan (E 171), macrogol 3350, lecitină de soia, oxid galben de fer (E 172), carbonat de sodiu anhidru (E 500), acid metacrilic-acrilat de etil-copolimer (1:1), trietil citrat (E 1505).

Cum arată Gesoflux 40 mg şi conţinutul ambalajului

Un comprimat gastrorezistent oval, de culoare galbenă.

Ambalaje: blistere din Al/Al, flacon din PEÎD cu capac din PP şi desicant.

Gesoflux 40 mg este disponibil în ambalaje cu:

– blistere cu 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 98, 100 comprimate gastrorezistente

– flacon cu 7, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 50, 56, 60, 98, 100 comprimate gastrorezistente Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

G.L. Pharma GmbH

Schlossplatz 1, 8502 Lannach, Austria

Producător(i):

G.L. Pharma GmbH

Schlossplatz 1, 8502 Lannach, Austria

Przedsiebiorstwo Farmaceutyczne Jelfa S.A. 21 Wincentego Pola Str.

58-500 Jelenia Gora Polonia

FARMA-APS Produtos Farmaceuticos Rua João de Deus, n° 19, Venda Nova 2700-487 Amadora

Portugalia

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Germania Pantoprazol Lannacher 40 mg magensaftresistente Tabletten Austria Pantoprazol G.L. 40 mg magensaftresistente Tabletten Republica Cehă Pantul 40 mg

Estonia Pantul

Lituania Pantul 40 mg skrandyje neirios tabletės

Letonia Pantul 40 mg zarnās sķīstosā tablet Republica Slovacă Pantul 40 mg

Austria Pantip 40 mg -magensaftresistente Tabletten România Gesoflux 40 mg, comprimate gastrorezistente

Acest prospect a fost aprobat în Ianuarie 2011

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect Gesoflux 40 mg comprimate
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!