Prospect H Norfloxacin 400 mg

Sharing

 Prospect H – Norfloxacin  400 mg

Comprimate filmate, 400 mg

Compoziţie:

Un comprimat filmat conţine norfloxacină 400 mg şi excipienţi: nucleu – celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu; film – hipromeloza, macrogol 6000, dioxid de titan (E171), indigotin E132.

Grupa farmacoterapeutică; chinolone antibacteriene, fluorochinolone.

Indicaţii terapeutice:

H-Norfloxacin 400 mg este indicat în tratamentul infecţiilor cu germeni sensibili la norfloxacină:

– cistite acute necomplicate la femei sub 65 ani,

– alte infecţii urinare joase incluzând infecţii ale prostatei şi infecţii urinare înalte cu germeni sensibili la adult,

– uretrită gonococică la bărbaţi fară semne clinice de diseminare pelvină,

– infecţie gonococică endocervicală fară semne clinice de diseminare pelvină.

 

 

norfloxacin prospect
norfloxacin prospect

Contraindicaţii:

Hipersensibilitate la norfloxacină sau la un alt chimioterapie din grupa chinolonelor sau la oricare dintre excipienţii produsului.

Tendinopatie determinată de fluorochinolone în antecedente.

Copii (în perioada de creştere).

Alăptare.

Precauţii:

în timpul tratamentului se evită expunerea la radiaţiile solare datorită riscului de fotosensibilizare. în timpul tratamentului cu norfloxacină foarte rar pot să apară tendinite, care pot evolua spre ruptură de tendon, îndeosebi a celui achilian. Apariţîa semnelor de tendinită impune oprirea administrării produsului fi instituirea unui tratament adecvat.

Interacţiuni:

Administrarea concomitentă de probenecid nu modifică concentraţia plasmatică a norfloxacinei dar scade excreţia urinară.

Nitrofurantoina antagonizează efectul antibacterian al norfloxacinei.

în cazul asocierii cu norfloxacină concentraţiile plasmatice ale teofilinei cresc, existând risc de supradozaj. Similar celorlalte fluorochinolone norfloxacina poate creşte efectele anticoagulantelor orale, cu risc de hemoragie. Sunt necesare determinarea periodică a concentraţiei de protrombină şi adaptarea dozei de anticoagulant oral în timpul administrării concomitente şi după oprirea tratamentului cu norfloxacină.

Produsele care conţin fier sau zinc, antiacidele sau sucralfatul trebuie administrate cu o oră înainte sau 2 ore după norfloxacină, deoarece scad biodisponibilitatea fluorochinolonelor prin scăderea absorbţiei datorită chelării. Norfloxacina creşte concentraţiile plasmatice ale ciclosporinei; în cazul administrării concomitente este necesară scăderea dozelor de ciclosporină.

Atenţionări speciale

Norfloxacina trebuie administrată cu prudenţă la pacienţii cu miastenie gravis, la cei cu antecedente de convulsii sau în cazul prezenţei factorilor care predispun la apariţia convulsiilor.

îndeosebi în timpul tratamentului de lungă durată şi / sau în cazul infecţiilor nozocomiale se pot selecta tulpini rezistente de Staphylococcus şi Pseudomonas.

La pacienţii cu deficit de glucozo-6-fosfatdehidrogenază rareori s-au raportat reacţii hemolitice în timpul tratamentului cu chinolone, incluzând norfloxacină.

în cazul insuficienţei renale condiţiile de administrare şi dozele nu au fost stabilite decât pentru un clearance al

creatininei de 30 ml/ min/1,73 m2.

 

Copii

Vezi Contraindicaţii

 

Vârstnici

Vezi Doze şi mod de administrare

  Sarcina şi alăptarea

Studiile efectuate la animale nu au evidenţiat efecte teratogene. în absenţa efectelor teratogene la animale, un efect malformativ la om nu este de aşteptat.

Până în prezent utilizarea norfloxacinei la gravide într-un număr mic de cazuri nu a determinat efecte malformative sau fetotoxice.

Totuşi, absenţa acestui risc poate fi evidenţiată numai prin studii epidemiologice.

Pe de altă parte, la copii, în caz de administrare postnatală au fost evidenţiate afectări articulare legate de administrarea de chinolone.

Datorită riscului afectării articulare după administrarea postnatală nu se recomandă administrarea fluorochinolonelor în timpul sarcinii.

în timpul alăptării este contraindicată administrarea norfloxacinei.

 

 Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje dar pacienţii trebuie avertizaţi asupra posibilelor reacţii adverse care pot să apară (vertij, crize convulsive, halucinaţii).

Doze şi mod de administrare:

în cistite acute necomplicate la femei sub 65 ani: 800 mg norfloxacină pe zi, în 2 prize, timp de 3 zile.

Alte infecţii urinare joase incluzând infecţii ale prostatei şi infecţii urinare înalte cu germeni sensibili la adult: 800

mg norfloxacină pe zi, în 2 prize; durata tratamentului trebuie individualizată în funcţie de afecţiune.

în caz de insuficienţă renală cu clearance-ul creatininei mai mare de 30 ml/min/1,73 m2, nu este necesară ajustarea

dozelor de norfloxacină. Nu există date disponibile privind administrarea norfloxacinei la valori ale clearance-ului

creatininei mai mici de 30 ml / min /1,73 m2.

Prezenţa alimentelor în stomac poate să scadă uşor sau să întârzie absorbţia norfloxacinei. De aceea, norfloxacina trebuie administrată cu un pahar cu apă pe stomacul gol (cu o oră înainte sau cu 2 ore după masă). Nu trebuie administrată cu lapte sau produse lactate.

 

Reacţii adverse:

Tulburări gastro-intestinale: pirozis, dureri şi crampe abdominale, greaţă, vărsături, diaree, colite pseudomembranoase, pancreatite (rareori), anorexie;

Tulburări neurosenzoriale: cefalee, vertij, crize convulsive, tulburări ale somnului, acufene, anxietate / nervozitate, iritabilitate, dezorientare, reacţii psihotice, halucinaţii, depresie, euforie, parestezii, tremurături, mioclonii, polinevrite;

Tulburări cutanate: fotosensibilitate, rash, sindrom Stevens – Johnson, epidermoliză toxică; Reacţii alergice: edem Quincke şi urticarie;

Foarte rar: dureri articulare, dureri musculare, tendinite, rupturi de tendon;

Rar: leucopenie, neutropenie, eozinofîlie şi creşterea transaminazeîor, fosfatazelor alcaline, a bilirubinemiei, a uremiei şi a creatininemiei.

Supradozaj

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

în caz de supradozaj se recomandă lavaj gastric sau provocarea vărsăturilor, supraveghere clinică, tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale, hidratare adecvată.

Păstrare

Anuse utilizadupă data de expirare înscrisă pe ambalaj.                                                                 

Nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din PVC/PVDC/A1 a câte 10 comprimate filmate. Cutie cu 100 blistere din PVC/PVDC/Al acâte 10 comprimate filmate.

Producător

S.C. AC HELCOR S.R.L., Baia Mare, România

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. AC HELCOR Pharma S.R.L.

Str. Victor Babeş, Nr.50, Baia Mare. România

Data ultimei verificări a prospectului

Noiembrie 2005.

 

 

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum esti aici: Home » Prospect H Norfloxacin 400 mg
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!