Prospect Hypnogen

HYPNOGEN

10 mg

comprimate filmate

Vă rugăm să citiţi cu atenţie acest prospect, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Ce conţine acest medicament?

Un comprimat filmat conţine ca substanţă activă tartrat de zolpidem 10 mg.

De asemenea, conţine şi următorii componenţi: nucleu – lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidonglicolat de sodiu A, hidroxipropilmetilceluloză, stearat de magneziu; film – hidroxipropilmetilceluloză, dioxid de titan (E 171), Macrogol 300, dimeticonă emulsie SE 2.Hypnogen Prospect
Hypnogen Prospect

Ce este Hypnogen 10 mg şi când se utilizează?

Grupa farmacoterapeutică: hipnotice, medicamente înrudite cu benzodiazepinele.

Zotpldemul face parte din grupa medicamentelor care induc somnul. Efectul se Instalează foarte rapid, micşorează substanţial latenţa de adormire, scade numărul trezirilor nocturne, prelungeşte durata somnului, îmbunătăţindu-i astfel calitatea. Hypnogen 10 mg se administrează la adulţi şi adolescenţi (peste 15 ani) în tratamentul insomniei ocazionale, tranzitorii şi cronice.

 

 

 

 

 

Când NU trebuie să folosiţi Hypnogen 10 mg

Hypnogen 10 mg nu trebuie administrat la pacienţii cu:

  • hipersensibilitate la zolpidem sau la oricare dintre componenţii produsului;
  • sindromul apneei în somn;
  • miastenia gravis;
  • ·insuficienţă hepatică severă;
  • insuficienţă respiratorie acută şi/sau severă; -vârsta sub 15 ani.

Când trebuie utilizat Hypnogen 10 mg cu precauţii deosebite?

Acţiunea produsului Hypnogen 10 mg şi a altor medicamente administrate în asociere se pot influenţa reciproc. Asocierea cu alte deprimante ale sistemului nervos central (cum sunt medicamente folosite în tratamentul bolilor psihice, analgezice opioide etc.) şi alcool etilic poate potenţa efectul sedativ (somnolenţă, stare de oboseală).

Trebuie să-l informaţi pe medicul dumneavoastră despre toate medicamentele pe care le utilizaţi, inclusiv cele care se eliberează fără prescripţie medicală.

 

Nu luaţi nici un medicament în asociere cu Hypnogen 10 mg fără a întreba medicul. în cazul în care un alt medic vă prescrie un alt medicament, informaţi-l despre faptul că sunteţi în tratament cu Hypnogen 10 mg.

 

Precauţii în timpul tratamentului cu Hypnogen 10 mg

lnformaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă:

  • suferiţi sau aţi suferit în trecut de o afecţiune hepatică sau pulmonară;
  • aveţi antecedente de alcoolism sau de abuz de medicamente;
  • aveţi simptome de depresie.

în timpul tratamentului cu Hypnogen 10 mg se interzice consumul de băuturi alcoolice. Atenţionări

Dacă insomnia persistă după 4 săptămâni de tratament, este necesar să informaţi medicul dumneavoastră, care va reevalua diagnosticul şi tratamentul.

Utilizarea repetată poate să determină scăderea eficacităţii (toleranţă).

întreruperea bruscă a tratamentului poate provoca reapariţia insomniei, chiar într-o formă mai gravă decât la începutul tratamentului (insomnie de rebound). Se recomandă întreruperea gradată a administrării.

în cazul utilizării pe perioade mai lungi de timp sau în doze mai mari decât cele recomandate, pot să apară dependenţă fizică şi psihică. în acest caz, întreruperea bruscă a tratamentului poate determina sindrom de abstinenţă, manifestat prin insomnie, dureri de cap, dureri musculare, anxietate, tensiune psihică, agitaţie, confuzie şi iritabilitate. în cazurile severe, se pot observa pierderea contactului cu realitatea, tulburări de personalitate, halucinaţii, convulsii, hipersensibilitate la lumină, la zgomot şi la orice contact fizic, amorţeli şi furnicături ale extremităţilor.

Hypnogen 10 mg poate provoca tulburări de memorie, care apar cel mai adesea la câteva ore de la administrare. De aceea, se recomandă ca medicamentul să se administreze chiar înainte de culcare.

La anumiţi pacienţi, în special la vârstnici şi la copii, acest medicament poate provoca reacţii paradoxale sau psihiatrice: agravarea insomniei, coşmaruri, stare de nervozitate, iritabilitate, agitaţie, agresivitate, accese de furie, idei delirante, halucinaţii, tulburări de comportament. Apariţia acestor reacţii necesită întreruperea tratamentului şi informarea medicului.

 

Se poate utiliza Hypnogen 10 mg în timpul sarcinii şi alăptării?

De regulă, se recomandă evitarea pe cât posibil a administrării produsului Hypnogen 10 mg în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru, şi alăptării. Dacă zolpidemul a fost administrat în ultimul trimestru de sarcină sau în timpul travaliului, pot să apară manifestări neplăcute la nou-născut, inclusiv sindrom de sevraj. Acestea impun supravegherea atentă a nou-născutului. în cazul în care administrarea medicamentului este absolut necesară, se recomandă întreruperea alăptării.

 

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje în timpul tratamentului cu Hypnogen 10 mg

Acum se mai citeste