Prospect Lerazin 5 mg

Sharing

 

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Cuprins

Lerazin 5 mg, comprimate filmate

Diclorhidrat de levocetirizină

  1. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI LERAZIN Nu utilizaţi Lerazin

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la diclorhidrat de levocetirizină, la orice alte substanţe cu o structură chimică asemănătoare (derivaţi de piperazină) sau la oricare dintre celelalte componente ale Lerazin (vezi punctul Ce conţine Lerazin).

 • dacă suferiţi de afectare severă a funcţiei renale (insuficienţă renală severă cu clearance al creatininei mai mic de 10 ml/min)

  1. CE ESTE LERAZIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Medicament antialergic (antihistaminic pentru utilizare sistemică) Pentru tratamentul simptomelor asociate cu stări alergice, cum sunt:

 • rinite alergice (inclusiv rinite alergice persistente)

 • urticarie cronică (urticarie idiopatică cronică).

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Lerazin şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Lerazin

  3. Cum să utilizaţi Lerazin

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Lerazin

  6. Informaţii suplimentare

  1.  
 •  

   

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lerazin

  Copii

  Administrarea Lerazin nu este recomandată la copii cu vârsta sub 6 ani, deoarece comprimatele filmate disponibile nu permit ajustarea corespunzătoare a dozei.

  Deşi este improbabil ca alcoolul şi Lerazin să se influenţeze reciproc, vă rugăm să aveţi grijă atunci când consumaţi alcool şi luaţi Lerazin în acelaşi timp.

  Vârstnici

  În cazul în care suferiţi de afecţiuni renale, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă reducă doza de levocetirizină.

  Utilizarea altor medicamente

  Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  Utilizarea Lerazin cu alimente şi băuturi

  Levocetirizina poate fi luată cu sau fără alimente. Cu toate acestea, efectul comprimatelor poate fi întârziat atunci când acestea sunt luate împreună cu alimente.

  Sarcina şi alăptarea

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  Spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, încercaţi să rămâneţi gravidă sau dacă alăptaţi.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Anumiţi pacienţi trataţi cu Lerazin pot prezenta somnolenţă, oboseală şi epuizare. Dacă intenţionaţi să conduceţi, să desfăşuraţi o activitate potenţial periculoasă sau să folosiţi utilaje vă recomandăm să aşteptaţi şi să observaţi reacţia dumneavoastră la tratament. Cu toate acestea, teste speciale nu au demonstrat o afectare a vigilenţei, a capacităţii de reacţie sau a capacităţii de a conduce la persoanele sănătoase în urma utilizării levocetirizinei în dozele recomandate.

  Informaţii importante privind unele componente ale Lerazin

  Aceste comprimate conţin lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament (vezi punctul 2).

  1. CUM SĂ UTILIZAŢI LERAZIN

   Utilizaţi întotdeauna Lerazin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

   Doza uzuală pentru adulţi şi copii cu vârsta de cel puţin 6 ani este de un comprimat pe zi. Lerazin comprimate nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 6 ani.

   Pacienţi cu insuficienţă renală

   Este posibil ca pacienţilor cu insuficienţă renală să le fie prescrisă o doză mai mică, în funcţie de severitatea afecţiunii renale.

   Pacienţi cu insuficienţă hepatică

   Pacienţii suferind doar de insuficienţă hepatică trebuie să ia doza uzuală recomandată.

   Pacienţi cu insuficienţă renală şi hepatică

   Este posibil ca pacienţilor cu insuficienţă renală şi hepatică să le fie prescrisă o doză mai mică, în funcţie de severitatea afecţiunii renale iar copiilor să le fie prescrisă o doză în funcţie de greutatea corporală; doza va fi stabilită de către medicul dumneavoastră.

   Când şi cum să luaţi Lerazin

   Comprimatele trebuie înghiţite întregi cu apă şi pot fi luate cu sau fără alimente.

   Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Lerazin

   Dacă credeţi că aţi luat o supradoză de Lerazin, vă rugăm să spuneţi imediat medicului dumneavoastră, care va decide apoi măsurile ce trebuie luate.

   Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Lerazin, este posibil să vă simţiţi somnolent iar copiii pot fi la început hiperexcitaţi şi neliniştiţi, iar apoi somnolenţi.

   Dacă uitaţi să utilizaţi Lerazin

   Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aţi uitat să luaţi o doză sau dacă aţi luat o doză mai mică decât cea prescrisă de medicul dumneavoastră, aşteptaţi momentul când ar trebui să luaţi doza următoare şi continuaţi să luaţi comprimatele la ora obişnuită, respectând dozele prescrise de medicul dumneavoastră.

   Dacă încetaţi să utilizaţi Lerazin

   Dacă întrerupeţi tratamentul cu Lerazin mai devreme decât ar trebui, aceasta nu vă produce nicio reacţie adversă, în sensul că simptomele afecţiunii dumneavoastră vor reapare treptat cu o intensitate care nu o va depăşi pe cea dinaintea începerii tratamentului.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

   Ca toate medicamentele, Lerazin poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. La primele semne ale unei reacţii alergice, nu mai luaţi Lerazin şi mergeţi imediat la medicul dumneavoastră. Manifestările reacţiilor alergice pot include umflarea gurii, limbii, feţei şi/sau a gâtului, dificultăţi de respiraţie sau la înghiţire însoţite de urticarie (edem angioneurotic), scădere bruscă a tensiunii arteriale ducând la colaps sau şoc, potenţial letale.

   Reacţiile adverse cel mai frecvent raportate (afectează 1 până la 10 pacienţi din 100) au fost, în general, uşoare până la moderate şi includ:

   • uscăciune a gurii

   • dureri de cap

   • oboseală şi somnolenţă

    Reacţiile adverse mai puţin frecvente (afectează 1 până la 10 pacienţi din 1000 ) includ:

   • epuizare

   • dureri abdominale

   Reacţiile adverse foarte rare (afectează mai puţin de 1 pacient din 10000) includ:

   palpitaţii, convulsii, tulburări vizuale, edem, prurit (mâncărimi), erupţii trecătoare pe piele, urticarie (umflare, roşeaţă şi mâncărime a pielii), scurtare a respiraţiei, creştere în greutate, dureri musculare, agresivitate sau agitaţie, hepatită, valori anormale ale parametrilor hepatici şi greaţă.

   Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  3. CUM SE PĂSTREAZĂ LERAZIN

   A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

   A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină.

   Nu utilizaţi Lerazin după data de expirare înscrisă pe blister şi cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  4. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Lerazin

 • Substanţa activă este diclorhidratul de levocetirizină. Fiecare comprimat filmat conţine diclorhidrat de levocetirizină 5 mg.

 • Celelalte componente sunt celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, hipromeloză, dioxid de titan (E 171) şi macrogol 400.

Cum arată Lerazin şi conţinutul ambalajului

Comprimate filmate de culoare albă, rotunde, biconvexe.

Acestea sunt disponibile în cutii cu blistere conţinând 1, 2, 4, 5, 7, 10, 2 x 10, 10 x 10, 14, 15, 20, 21,

28, 30, 40, 50, 60, 70, 90 sau 100 de comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Biofarm Sp. z o.o.

Wałbrzyska 13, 60-198 Poznań, Polonia

Producătorul

Biofarm Sp. z o.o. Wałbrzyska Str. 13

60-198 Poznań Polonia

Acest medicament este autorizat în statele Membre ale SEE sub următoarele denumiri comerciale:

Danemarca: Levrin

Republica Cehă: Levocetirizin Biofarm, 5 mg, potahovane tablety Polonia: Zyx

România: Lerazin 5 mg comprimate filmate

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2011.

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului deoarece combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale.

Acum sunteti aici: Home » Prospect Lerazin 5 mg