Prospect Loperamid

Sharing

Prospect: Informatii pentru utilizator

Loperamid LPH

2 mg capsule

Clorhidrat de loperamidă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentrudumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Loperamid LPH cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

–         Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

–       întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

–       Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 2 zile.

–         Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

1. Ce este Loperamid LPH® şi pentru ce se utilizează                                        

 2. înainte să utilizaţi Loperamid LPH

3. Cum să utilizaţi Loperamid LPH®                                                                                

 4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Loperamid LPH®                                                                             

 6. Informaţii suplimentare

 

Lopermid Prospect
Lopermid Prospect

 

  1. Ce este LOPERAMID LPH® şi pentru ce se utilizează

Loperamid LPH® conţine clorhidrat de loperamidă, care aparţine unui grup de medicamente denumite inhibitori ai peristaltismului, antipropulsive. Loperamid LPH® se utilizează pentru tratamentul unui episod brusc (acut) de diaree, în caz de diaree, Loperamid LPH® face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente.

  1. înainte să utilizaţi Loperamid LPH®

Nu utilizaţi Loperamid LPH®

–      dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale Loperamid LPH®;

–       dacă aveţi sânge în scaun sau dacă aveţi febră;

–       dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulceroasă sau colită pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);

–       dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată, de exemplu, dacă sunteţi constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat;

–       la copii cu vârsta sub 12 ani (datorită formei farmaceutice şi dozei).

Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Loperamid LPH®

–       Deşi Loperamid LPH® opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareei trebuie, de asemenea, tratată.

–       Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide). Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în timpul unui episod diareic.

în cazul unui episod brusc (acut) de diaree, Loperamid LPH® va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec astfel, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Loperamid LPH® pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului, întrerupeţi imediat tratamentul cu Loperamid LPH® şi informaţi-l pe medicul dumneavoastră.

Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul; este posibil să aveţi nevoie de îngrijire medicală atentă cât timp luaţi Loperamid LPH®. Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

în special, informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente care încetinesc activitatea stomacului şi intestinelor (de exemplu anticolinergice), pentru că acestea pot determina un efect prea puternic al medicamentului. Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-l informaţi pe medicul dumneavoastră, care va decide dacă puteţi să utilizaţi Loperamid LPH®. Se recomandă să nu utilizaţi Loperamid LPH® dacă alăptaţi, deoarece cantităţi mici din Loperamid LPH® se excretă în laptele dumneavoastră. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Oboseala, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi diareea. De aceea, se recomandă să fiti Drecaut când conduceţi

 

Doze şi mod de administrare

Doza de Loperamid LPH® pe care trebuie să o utilizaţi depinde de vârsta dumneavoastră. Puteţi utiliza Loperamid LPH® oricând în cursul zilei. Capsulele trebuie înghiţite cu o cantitate de lichid. Adulţi

Pentru episodul brusc (acut), administraţi 2 capsule Loperamid LPH® o dată, apoi o capsulă Loperamid LPH®, după fiecare scaun eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul. Dar: Nu administraţi mai mult de 8 capsule Loperamid LPH® în decurs de 24 de ore!

Adolescenţi cu vârsta peste 12 ani

Pentru episodul brusc (acut) de diaree, administraţi o capsulă Loperamid LPH®, apoi continuaţi cu o capsulă Loperamid LPH® pentru fiecare scaun eliminat. Dacă copilul are un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.

Dar: Nu daţi niciodată mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră!

Greutatea copilului în kilograme (kg)

Numărul maxim de capsule de Loperamid LPH® pe zi

De la 54 kg

Niciodată mai mult de 6 capsule Loperamid LPH®

Dacă aveţi nelămuriri, cereţi explicaţii medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriţi administrarea de Loperamid LPH®. Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Loperamid LPH®

în cazul în care utilizaţi o doză mai mare decât cea recomandată pot să apară: simptome neurologice (stupor, tulburări de coordonare, somnolenţă, mioză, hipertonie musculară şi deprimare respiratorie), retenţie de urină şi ileus. Copiii pot fi mult mai susceptibili decât adulţii la efectele asupra sistemului nervos.

Dacă uitaţi să utilizaţi Loperamid LPH®

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–             Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Loperamid LPH1 poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Loperamid LPH® este de obicei bine tolerat şi este puţin probabil să apară reacţii adverse, dacă este administrat conform recomandărilor medicului.

Pot să apară: constipaţie şi balonare, precum şi dificultate de a urina.

în timpul utilizării Loperamid LPH® au fost raportate cazuri izolate de reacţii alergice şi, în unele cazuri, reacţii severe de hipersensibillzare, incluzând şoc anafilactic,reacţii anafilactoide, edem angioneurotic şi erupţii buloase, incluzând sindrom Stevens-Johnson, eritem polimorf şi necroliză epidermică toxică, erupţie trecătoare pe piele, urticarie şi mâncărimi.

Dacă aveţi aceste manifestări, opriţi tratamentul cu Loperamid LPH® şi, dacă aceste reacţii sunt severe, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Următoarele simptome pot să apară uneori, dar aceastea pot fi datorate chiar episodului diareic: disconfort sau durere abdominală, greaţă şi vărsături, oboseală, ameţeli şi somnolenţă, uscăciunea gurii şi flatulenţă. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

–            Cum se păstrează Loperamid LPH®

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu utilizaţi Loperamid LPH® după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

–             Informaţii suplimentare Ce conţine Loperamid LPH®

• Substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. 0 capsulă conţine dorhidrat de loperamidă 2 mg. Celelalte componente sunt: conţinutul capsulei – lactoză monohidrat stearat de magneziu; capsula (capac şi corp) – dioxid de siliciu, laurilsulfat de sodiu, acid acetic glacial, glicerol, para-hidroxibenzoat de metil, para-hidroxibenzoat de n-propil, dioxid de titan (E171), eritrosină (E 127), albastru strălucitor FCF (E 133), galben de chinolină (E 104), verde S (E142), gelatină. Cum arată Loperamid LPH® şi conţinutul ambalajului

Loperamid LPH® se prezintă sub formă de capsule cu capac de culoare albastru-opac şi corp de culoare verde-opac, conţinând o pulbere de culoare albă sau aproape albă, parţial compactă. Este ambalat în cutii cu un blister a 10 capsule.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Labormed Pharma SA, Bd. Theodor Pallady nr. 44B, Sector 3, Bucureşti, România

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.