Toti cautam raspunsuri pe internet. Voteaza cum ti-a folosit sa stie si cel care vine dupa tine si cauta, astfel il ajuti si se va bucura asa cum te bucuri si tu ca ai gasit ceea ce cautai! Lasa si un comentariu daca vrei, precis ii va fi de folos.

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Lyzolin -cefazolin Prospect

Prospect Lyzolin -pulbere

Sharing

Prospect: Informatii pentru utilizatori

Lyzolin, pulbere pentru solutie injectabila 1 g

 

Indicatii
Infectii cu microorganisme sensibile localizate la nivelul aparatului respirator, tractului urogenital, pielii si tesuturilor moi, cailor biliare, sistemului osteoarticular; endocardite; septicemii; profilaxia infectiilor chirurgicale.

Dozare si mod de administrare
Injectie i.m./i.v. Adulti: 0,5-1,5 g de 2-4 ori pe zi. Maxim 12 g/zi. Copii in varsta de peste o luna: 25-100 mg/kg/zi, fractionat in 3-4 doze. In IR doza se ajusteaza in functie de clearance-ul creatininei. Administrarea trebuie continuata 2-3 zile dupa disparitia simptomatologiei.

Lyzolin -cefazolin Prospect
Lyzolin -cefazolin Prospect

Contraindicatii
Hipersensibilitate la cefalosporine.

Atentionari
Prudenta la pacientii cu teren atopic, cu astm bronsic sau febra fanului; la persoanele alergice la peniciline. La pacientii cu IR se recomanda reducerea dozei sau prelungirea intervalului dintre doze. Prudenta la pacientii care prezinta factori de risc pentru deficit de vitamina K. Daca in timpul tratamentului apare diaree severa si persistenta, trebuie suspectata aparitia colitei pseudomembranoase. Folosirea necorespunzatoare poate duce la selectionarea unor tulpini rezistente.

Prudenta la pacientii hipertensivi si la cei cu tendinta de retentie hidrosalina. Administrarea concomitenta de probenecid intarzie eliminarea renala a cefazolinei. Poate modifica rezultatele dozarii glucozei in urina si poate pozitiva testul Coombs. Nu se recomanda administrarea la femeile gravide sau care alapteaza.

Reactii adverse
Manifestari alergice: rash cutanat, febra, edem angioneurotic, prurit, urticarie, sindrom Lyell, sindrom Stevens-Johnson, prurit vulvar, eozinofilie, nefrita interstitiala alergica, anafilaxie.

Tulburari hematologice: leucopenie, trombocitopenie, trombocitemie si pozitivarea testului Coombs, rar hipoprotrombinemie. Tulburari renale: cresterea nivelului produsilor de retentie azotata.

Tulburari hepatice: cresterea nivelului transaminazelor si fosfatazei alcaline, hepatita colestatica tranzitorie, icter.

Tulburari digestive: inapetenta, diaree, greata si varsaturi, rar colita pseudomembranoasa.

Reactii locale: durere sau indurare la locul inj. i.m., flebite la locul injectiei i.v. Alte evenimente adverse: prurit genital si anal, candidoza genitala si vaginita.

 

Tratamente Naturiste

1 2 3 4

Diete pentru Adulti si Copii

1 2 3 4

 

Lupta-cu-Cancerul

 

Dieta de detoxifiere

 

Celulita

 

8 cure detoxifiere

 

detox-plan

 

retete cu vlastari

 

germeni

 

Sa radem un pic !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.