Prospect Mameldin – Disfunctii Hormonale Femei

Unguent

Previne tulburarile secundare disfunctiilor hormonilor steroizi ovarieni la femeie, reprezentate de dismenoree, sindrom premenstrual, mastodinie si hemoragii disfunctionale secundare hiperprolactinemiei.

Mameldin crema 

Principiile active din Heracleum sphondylium si Vitex agnus castus au actiune antiprolactinica locala si corecteaza dezechilibrele hormonale intre estrogeni si progesteron de la nivelul glandei mamare, in care prolactina intervine ca veriga finala in exercitarea actiunii steroizilor ovarieni.

Prin blocarea actiunii estrogenilor la nivelul receptorilor mamari se reduce efectul acestora asupra canalelor galactofore si asupra permeabilitatii capilare.

Mod de utilizare:

Doza recomandata este de 2,5-3 ml crema care se aplica pe suprafata sanului si se maseaza pana la intrarea in piele.

Se recomanda 3-4 aplicatii zilnice, inclusiv in perioada ciclului menstrual; durata tratamentului poate fi de 3-4 luni sau mai mult, in functie de modul de remitere a simptomatologiei, sau poate fi prelungit la nevoie.

Ingrediente:

Heracleum sphondylium Extract, Vitex Agnus Castus Extract, Aqua, Isopropyl myristate, Glycerin, Cetearyl alcohol, Potassium cetyl phosphate, Lanolin, Helianthi oleum, Ceteareth-20, Methylparaben, Imidazolidinyl urea, PEG-3-sorbitan oleate, Silica.

Prezentare:

50 gr

Dereglarile hormonale la Femei

O mare parte din problemele noastre de sănătate se datorează dereglărilor hormonale. O dată cu înaintarea în vârstă, aceste aspecte se accentuează. Există, totuşi, leacuri pentru ele

Suferinţele femeilor sunt uneori foarte supărătoare şi, în timp, pot crea necazuri. Mă refer la dereglările de menstre, la diversele inflamaţii din zona genitală, la chisturile ovariene şi la fibroame, la mastite şi la mastoze sau la suferinţele din cadrul sindroamelor premenstruale. Cortegiul de suferinţe tipic feminine se îmbogăţeşte o dată cu premenopauza şi menopauza, care aduc şi  ele alte neajunsuri. În apariţia acestor suferinţe, un rol major îl au dezechilibrele hormonale. Acestea, la rândul lor, sunt în strânsă interdependenţă cu stările de disconfort psihic.

Tratamente cu plante

În toate suferinţele menţionate s-au obţinut rezultate favorabile remarcabile, prin înlăturarea dezechilibrelor hormonale cu ajutorul tratamentelor individualizate cu plante şi alte produse naturale. Aceste tratamente, chiar dacă uneori durează mai mult decât tratamentele medicamentoase, sunt mult mai ieftine şi nu au efecte secundare.

Ele permit reglarea ciclurilor menstruale, indiferent dacă este vorba de întârzierea sistematică a menstrelor sau, dimpotrivă, de venirea lor mai devreme decât este normal. Tot prin aceste tratamente cu ceaiuri se pot elimina mastite şi mastoze, precum şi chisturi ovariene şi fibroame de până la 4 cm. Tratamentul care are ca efect scurtarea sau lungirea intervalelor dintre menstre se administrează începând din a 18-a zi de la începutul menstrei precedente până la apariţia noii menstre.

Cele care au ca efect scurtarea duratei menstrelor se administrează doar din prima şi până în ultima zi a menstrei. În fine, cele care au ca efect reglarea balanţei dintre estrogen şi progesteron se administrează în perioada ovulaţiei pe parcursul unui număr predeterminat de zile, stabilit prin metode de biodetecţie. Ceaiurile folosite în tratarea suferinţelor specific feminine sunt Traista-ciobanului, Creţişoară, Cimbru şi Frunze de zmeur.

Probleme ale sânilor

Mastoza, cea mai frecventă leziune a sânilor, este întâlnită la 1/5 până la 1/3 din femei între 35 şi 50 de ani, chiar mai tinere, incidenţa sa maximă fiind însă înainte de instalarea menopauzei, când o regăsim la 2/3 din femei. Boala constă în modificări ale structurii sânilor, manifestate clinic în principal prin durere -mastodinie, modificări ale consistenţei sânilor, uneori secreţii mamelonare transparente, verzui sau brune.

Cauza nu este bine cunoscută, dar se pare ca se datorează unor disfuncţii hormonale, printr-un exces de hormoni estrogeni. Modificările care apar la nivelul sânilor: o creştere a canalelor galactofore, care se dilată, ducând la apariţia de mici chisturi -formaţiuni pline cu lichid. Chisturile sunt de dimensiuni mici, rareori diametrul lor depaşind câţiva centimetri şi prezintă un conţinut clar sau verzui. Sunt de obicei multiple, tasate unul în celălalt. Are loc o creştere a ţesutului glandular şi sânii devin mai denşi, cu noduli multipli.

Simptomele: durere -mastodinia -ce poate fi permanentă, cu accentuare premenstruală, sau discontinuă, care se instalează în zilele dinaintea menstruaţiei. Durerea poate iradia de-a lungul marginilor externe ale sânilor, de-a lungul braţelor. Uneori, durerea este înlocuită de simpla senzaţie de jenă sau greutate a sânilor. Scurgerile mamelonare sunt bilaterale, provenind din mai multe orificii, clare sau cu tentă verzuie sau brună.

Durata tratamentului

Pentru a se obţine rezultate optime pe ansamblul acestor suferinţe fizice, tratamentul trebuie să fie însoţit şi de tratarea problemelor psihicului. Acest lucru se poate face comod şi eficient prin intermediul esenţelor florale Bach, care se vor administra zilnic sub forma unor picături.

Acest tratament este blând, nu e costisitor, nu are efecte secundare şi durează foarte puţin -între 3 şi 6 săptămâni, înlăturând stări de disconfort precum stresul psihic, şocurile emoţionale provocate de dispariţia unor fiinţe dragi, infidelitate, neînţelegeri între soţi, dorinţa neîmplinită de a avea copii, teama de singurătate, teama de a nu putea creşte unul sau mai mulţi copii, temeri ce sunt întâlnite frecvent la femei.

Tratându-se în paralel atât corpul fizic, cât şi psihicul, se obţin rezultate prin normalizarea menstrelor, eliminarea chisturilor ovariene, a fibroamelor, mastitelor, mastozelor, determinate de dezechilibre hormonale.

Dereglarile hormonale sunt epidemice in zilele noastre. Cand vorbim despre hormoni trebuie sa ne gandim ca la o simfonie. Acestia interactioneaza si sunt interdependenti motiv  pentru care atunci cand unul  dintre hormoni este afectat, ceilalti il urmeaza.

Sunt numerosi factori care pot duce la dereglarile hormonale, vestea buna este ca femeile pot remedia aceste dezechilibre fara sa apeleze la medicamente. Femeile sufera de modificari ale dispozitiei si comportamentului din cauza celor 3 P – pubertate, sindromul premenstrual si peri-menopauza, sau din cauza celor trei M – crampe menstruale, menopauza si anxietate mentala.

Se considera ca fiind normal ca femeile sa sufere din cauza ciclului de viata reproductiv, insa este o credinta complet gresita. Motivul pentru care femeile sunt afectate de aceste dereglari la nivelul hormonilor este stilul de viata nesanatos: consumul de alcool, fumatul, consum ridicat de zahar si carbohidrati, consumul zilnic de produse lactate, glutenul, lipsa activitatii fizice, expunerea la madiul toxic si stresul cronic.

Este absurd sa credem ca 75% din femei sunt construite sa sufere din cauza PMS-ul si ca toate cele 75% au nevoie de medicamentatie. PMS-ul, simptomele menopauzei si alte probleme similare sunt doar rezultatul unui dezechilibru hormonal in corpul femeii. Tot ceea ce este de facut  este ca hormonii sa fie readusi in simfonie.

nainte de a va grabi sa faceti vreun tratament cu hormoni – cel mai probabil aceasta va fi prima sugestie a medicului – incercati sa vedeti care este exact cauza simptomelor pe care le aveti. Sunt mari sanse sa nu aveti nevoie de tratamentul respectiv si cauza dereglarilor sa fie una la care nu v-ati fi gandit.

Mai jos v-am pregatit un chestionar pe care sa il parcurgeti pentru a vedea daca intr-adevar suferiti de o dereglare hormonala.

 • Am sindrom premenstual
 • Am fluctuatii de greutate lunare
 • Retin apa
 • Ma simt balonata
 • Am dureri de cap
 • Am modificari subite ale dispozitiei
 • Am sani sensibili si mariti
 • Sunt depresiva
 • Am dificultati in a duce la bun sfarsit sarcinile de zi cu zi
 • Am dureri de spate, dureri ale articulatiilor sau dureri ale muschilor
 • Am pofte de mancare pe care mi le stapanesc cu greu (in special zahar si sare) in perioada premenstruala
 • Nu am o menstruatie regulata; am sangerari excesive sau foarte usoare
 • Folosesc pilule contraceptive sau alti hormoni
 • Am migrene premenstruale
 • Am chisturi mamare sau noduli
 • In familia mea exista o istorie a cancerului la sani, ovarian sau uterin
 • Am simptome pre-menopauza (bufeuri, modificari subite ale dispozitiei, dureri de cap, menstruatie neregulata, sangerare excesiva, retentie de apa, sensibillitate la sani, uscaciune vaginala, lipsa de concentrare, dureri musculare si de articulatii, apetit sexual scazut, crestere in greutate)
 • Am bufeuri
 • Ma simt deseori anxioasa
 • Transpir excesiv pe timpul noptii
 • Am insomnii
 • Nu am apetit sexual
 • Am parul, pielea si vaginul uscate
 • Am palpitatii la inima
 • Am probleme de memorie si de concentrare
 • Ma simt balonata si am luat in greutate in zona abdominala
 • Am par pe fata
 • Am fost expusa la pesticide sau metale grele

Dupa ce ati trecut prin toate, atribuiti cate 1 punct de fiecare data cand ati raspuns cu „DA”.

0-9 – este posibile sa aveti o usoare dereglare hormonala

10-14 – este posibil sa aveti o dereglare hormonala moderata

Mai mult de 15 – sunt sanse mari sa aveti o severe dereglare hormonala

Acum ca ati identificat care sunt sansele sa suferit de o dereglare hormonala, haideti sa vedem ce este de facut pentru a reveni la normal.

Sfaturi pentru echilibrarea hormonilor

Aducerea hormonilor in echilibru implica un intreg proces ce va avea suisuri si coborasuri, insa daca va veti tine de sfaturile de mai jos, va veti regasi vitalitatea, veti fi mai fericite, si va veti regasi motivatia de a face diverse lucruri si  activitati.

Dieta si alimentele pe care le consumati detin un rol extrem de important. Trebuie sa stiti ca dezechilibrele hormonale sunt in mare provocate de alimente. Zaharul, cafeina, alcoolul, toate duc la dezechilibre hormonale. Daca veti consuma zahar, corpul va produce mai multa insulina, mai mult estrogen si mai mult testosteron. Faina, zaharul, lactatele, glutenul sunt factori declansatori pentru dezechilibrul hormonal. De

Sfaturi pentru echilibrarea hormonilor

Aducerea hormonilor in echilibru implica un intreg proces ce va avea suisuri si coborasuri, insa daca va veti tine de sfaturile de mai jos, va veti regasi vitalitatea, veti fi mai fericite, si va veti regasi motivatia de a face diverse lucruri si  activitati.

 

Dieta si alimentele pe care le consumati detin un rol extrem de important. Trebuie sa stiti ca dezechilibrele hormonale sunt in mare provocate de alimente. Zaharul, cafeina, alcoolul, toate duc la dezechilibre hormonale. Daca veti consuma zahar, corpul va produce mai multa insulina, mai mult estrogen si mai mult testosteron. Faina, zaharul, lactatele, glutenul sunt factori declansatori pentru dezechilibrul hormonal. De asemenea, xenobioticele sau alte substante chimice din mediu cum ar fi pesticidele, afecteaza negativ hormonii.

Produsele lactate sunt unul dintre cei mai puternici factori declansatori ai dezechilibrelor hormonale din cauza hormonilor care se gasesc deja in lapte. Produsele lactate contin mai mult de 60 de hormoni care pot provoca dezechilibre. Glutenul si produsele lactate sunt primele alimente ce trebuie eliminate din alimentatie.

Dupa ce inlaturati toate alimentele nocive, incercati sa le inlocuiti cu alimente neprocesate, organice, consumati cat mai multe legume si plante si cumparati carne provenita de la animalele crescute natural, fara hormoni. Secretul este sa reduceti la minim hormonii pe care ii luati suplimentar din alimente.

Consumati seminte de in, legume crucifere, grasimi sanatoare, produse din soia nemodificate genetic (tofu, tempeh, miso, natto, edamame).

Foarte importante in re-echilibrarea hormonilor sunt si suplimentele. Luati aceste suplimente in mod inteligent. Uleiul de peste contine vitamina D si vitamina B ce va vor ajuta sa ma echilibrati nivelul de estrogen. Puteti lua multivitamine si minerale cu calciu si magneziu. Probioticele, antioxidantii si fitonutrientii (vitamina E, resveratrol, seleniu etc) si omega 6 ajuta, de asemenea,  la echilibrarea hormonala.

Faceti sport. Identificati activitatea care va place, alergatul, plimbarile, dansul, orice forma de miscare care sa va placa.

Reduceti stresul. Stresul cronic poate declansa sau amplifica dereglarile hormonale. Incercati sa va relaxati prin practicarea unor activitati ca yoga, meditatii etc

Dormiti suficient. Dormitul timp de 8 ore neintrerupte este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru echilibrarea hormonilor.

Reduceti sau eliminati alcoolul. Alcoolul, chiar si vinul rosu, creste nivelul de estrogen si riscul imbolnavirii de cancer.

Daca totusi va fi nevoie de sa apelati la substitutia hormonala, trebuie sa o faceti in siguranta. Mergeti la un medic informat si experimentat. Numai el va poate prescrie hormoni si nivelul de care aveti nevoie.

 

Voteaza si comenteaza cum ti-a folosit, sa stie toti parerea ta!

Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( 1 -voturi, Media: 5.00 out of 5)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila